"כפה עלינו שותפים מפוקפקים"

הכשרת היישוב נגד איתן לוי

תובעת 50 מיליון שקל ממי שהיה שותף עימה בפרויקטים לוגיסטיים בפולין, בטענה שמכר בסתר את מניותיו במיזם המשותף תוך הפרת זכות הסירוב הראשונה הנתונה לה
איתמר לוין, יצחק דנון חדשות תגובות
הכשרת היישוב תובעת 50 מיליון שקל מאיתן לוי, לשעבר סמנכ"ל השיווק של בזק ומי שהיה שותף עימה בהקמת פארקים לוגיסטיים בפולין. הכשרה טוענת, כי לוי מכר בסתר את מניותיו בחברה המשותפת, וזאת תוך הפרת זכות הסירוב שניתנה לה והכנסת שותפים מפוקפקים לפארקים אלו.

התביעה, שהוגשה (יום א', 12.5.19) לבית המשפט המחוזי מרכז, עוסקת בחברת RRN המשותפת להכשרה וללוי ואשר עוסקת בהקמה ובתפעול של הפארקים הלוגיסטיים. לדברי הכשרה, תחילתה של השותפות בשנת 2001 בהקמת פארק לוגיסטי בעיר פרושקוב, כאשר אז היה גם קיבוץ רמת רחל שותף למיזם ולחברת RRN. בתקנונה של חברה זו נקבעה זכות סירוב ראשונה, ולפיה כל אחד מבעלי המניות יהיה חייב להעניק זכות זו לשותפיו אם יבקש למכור את מניותיו או חלק מהן.

בשנת 2005 רכש לוי, בהסכמתה של הכשרה, את מניותיו של רמת רחל והפך להיות שותף שווה של הכשרה. בהמשך השקיעה RRN בפארקים לוגיסטיים נוספים בפולין - בין היתר בערים טיכה, פרושקוב ופוזנן. החברה רשמה רווחים ובשנים 2017-2013 חילקה דיבידנדים בסך 20 מיליון שקל.

תביעתה של הכשרה מוגשת בעקבות ארבע תביעות נגד לוי שהוגשו לבית המשפט המחוזי מרכז, בהן נטען שלתובעים יש זכויות בחברת נ' לאלף הבא, באמצעותה מחזיק לוי במניותיו ב-RRN. לדברי הכשרה, משמעותן של תביעות אלו היא שלוי מכר חלק ממניותיו למי שהיא מכנה "רוכשים נסתרים", בעסקות שהוסתרו ממנה וממילא לא ניתנה לה האפשרות לממש את זכות הסירוב הראשונה שלה. תביעתה של הכשרה מופנית גם כלפי רוכשים אלו.

לדברי הכשרה, על-פי טענותיו של לוי עצמו, בחלק מן המקרים מדובר באנשי עסקים מפוקפקים: זאב זלצמן ומנחם איתן, המואשמים בארה"ב בהונאה של 55 מיליון דולר; עו"ד ריצ'רד נמיר, לגביו נקבע בארה"ב שסייע לשניים אלו בשורה של מעשים פסולים; רוני לרנר, עליו אומר לוי שהוא עוסק בסחר בנשק ובהימורים באינטרנט, ואשר עמד במרכזה של פרשת שחיתות ב-פרו. מעשיו של לוי, טוענת הכשרה, גרמו לכך שהיא מוצאת את עצמה שותפה עם מי שלא הייתה בוחרת בהם לשותפיה.

הכשרה מבקשת מבית המשפט להורות ללוי ולרוכשים הנטענים להעביר לה את המניות שמכר לוי, ולפצות אותה ב-50 מיליון שקל על הנזקים שלטענתה נגרמו לה משום שלא קיבלה במועד את האפשרות לרכוש את המניות. יתר הנתבעים הם עוה"ד שי גרנות וניל סמולט, עובד אנטר, ג'ודי זלצמן ושושנה איתן. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד זאב שרף, שרון בן-חיים ודניאל מאיר, וטרם הוגשו כתבי הגנה.
ת"א 23238-05-19, הכשרת היישוב נ' איתן לוי ואח' / כתב תביעה
הכשרת היישוב תובעת 50 מיליון שקל ממי שהיה שותף עימה בפרויקטים לוגיסטיים בפולין, בטענה להפרת זכות הסירוב שלה למניותיו בחברה המשותפת
| זאב שרף, שרון בן-חיים, דניאל מאיר
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 13/05/2019 | עודכן: 13/05/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נשיא המדינה, ראובן ריבלין, נפגש (יום ב', 13.5.19) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו במשכן הנשיא. בסיום פגישתם נענה הנשיא לבקשת ראש הממשלה והעניק לו ארכה בת שבועיים לתקופת מלאכת הרכבת הממשלה.
13/05/2019 | עידן יוסף | חדשות

הבחירות המקדימות במפלגת העבודה יתקיימו בחודש נובמבר 2019, בעוד חצי שנה. כך החליטה (יום ב', 13.5.19) הנהלת המפלגה. בכך, קיבלה את הצעת היו"ר, ח"כ אבי גבאי.

אושרה סופית סגירת אמיליה קוסמטיקס בירוחם. חברת אמיליה פיתוח דיווחה לבורסה (יום ב', 13.5.19) כי לאחר בחינה יסודית ומעמיקה של החלטת החברה הבת אמיליה קוסמטיקס בע״מ אישר דירקטוריון החברה את סגירת אתר קוסמטיקס בירוחם, בהתאם להחלטת דירקטוריון קוסמטיקס.

חברת הרמטיק נאמנות מבקשת (יום א', 12.5.19) מבית המשפט המחוזי בתל אביב למנות מפרק זמני ומפרק קבוע לחברת ליטו גרופ, העוסקת בייצור מרכבים לרכבי הובלה. הרמטיק טוענת, כי החברה שבבעלות יוסי בן-חמו הפרה את הסדר הנושים עם מחזיקי האג"ח, אותם מייצגת הרמטיק.

ועדת הכספים אישרה פה אחד (יום ב', 13.5.19) את המלצת שר האוצר, משה כחלון ומנהל רשות המיסים, ערן יעקב, להאריך את מתווה הפיצויים במסלול שכר. עוד אישרה הוועדה את הארכת מתווה הפיצויים במסלול מחזורים לענף התיירות הכפרית ולענף הדבורים. כל המסלולים הוארכו עד
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il