שבעה תובעים מטעם בית הנבחרים

האישום נגד טראמפ - לסנאט

מליאת בית הנבחרים אישרה את הרכב התובעים, כולם מהסיעה הדמוקרטית, בראשות יושבי הראש של ועדות המודיעין והמשפטים ● התובעים יצעדו לחלק של הסנאט בגבעת הקפיטול ויגישו פורמלית את כתב האישום
איתמר לוין חדשות פרשת טראמפ-אוקראינה תגובות
מליאת בית הנבחרים אישרה (יום ד', 15.1.20) את מינוי התובעים מטעם הבית במשפטו של הנשיא דונלד טראמפ בסנאט. בהמשך הערב (שעון ישראל) יצעדו התובעים לחלקו של הסנאט בגבעת הקפיטול ויגישו רשמית את כתב האישום בפרשת רוסיה: ניצול לרעה של כוח המשרה ושיבוש חקירת הקונגרס בפרשה.

זהו השלב הרשמי הראשון במשפטו של טראמפ - הנשיא השלישי בלבד העומד לדין בפני הסנאט. לפי כל הסימנים, גם הפעם - כמו במקרה של אנדרו ג'ונסון (1868) וביל קלינטון (1999) - הנשיא יזוכה. לרפובליקנים יש רוב של 53 מול 47 בסנאט, ויש צורך ברוב של 67 סנאטורים כדי להרשיע ולהדיח את הנשיא. המשפט עצמו צפוי להיפתח בשבוע הבא, בראשותו של נשיא בית המשפט העליון, ג'ון רוברטס.

בראש התובעים יעמדו יושבי הראש של שתי הוועדות שניהלו את ההליך: אדם שיף מוועדת המודיעין שגבתה את העדויות, וג'רי נדלר מוועדת המשפטים. התובעים האחרים יהיו ג'ייסון קרואו, ואל דמינגס, סילביה גרסיה, חכים ג'פריז וזואי לופגרן; קרואו וגרסיה מכהנים בבית הנבחרים מזה שנה בלבד. כל התובעים משתייכים לסיעה הדמוקרטית, אשר ברוב הקולות שלה בבית הנבחרים אושר כתב האישום. את צוות התביעה בחרה הערב יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי.

השלב הרשמי הבא יהיה העברת כתב האישום בידי הסנאט לטראמפ והזמנתו להתייצב למשפט. טראמפ אינו מחויב להגיע פיזית למשפט, אלא ישגר את עורכי דינו; ככל הנראה בראשם יעמוד היועץ המשפטי של הבית הלבן, פאט סיפולון. נאומי הפתיחה יישמעו לכל המוקדם החל מיום שלישי הבא (21.1.20), לאחר שהסנאט ישוב מהפגרה לרגל יום מרטין לותר קינג. בשלב זה מסרב יו"ר הרוב, מיץ' מקונל, לזמן עדים ולהציג מסמכים שלא היו בפני בית הנבחרים, אם כי הוא אומר שבשאלה זו יש להכריע רק לאחר נאומי הפתיחה ולאחר שהסנאטורים יוכלו להציג שאלות בכתב לשני הצדדים.

הטקטיקה של טראמפ עצמו עדיין אינה ידועה. בעוד הרפובליקנים בסנאט מעוניינים במשפט מהיר ככל האפשר לקראת הזיכוי הצפוי, טראמפ אמר מספר פעמים שברצונו לנצל את המשפט כדי להוכיח שמדובר בציד מכשפות פסול שמטרתו לבטל את רצונו של הבוחר. עם זאת, טראמפ ממשיך להתנגד לזימון אישי ממשל בעבר ובהווה. מקונל הבהיר, כי יתאם את כל מהלכיו עם הבית הלבן - וספג ביקורת על כך, משום שהסנאטורים משמשים כמושבעים ומתחייבים בתחילת המשפט להכריע ללא משוא פנים.

Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 15/01/2020 | עודכן: 15/01/2020
+משפט טראמפ בסנאט יחל ב-21 בינואר 08:20 16/01/20 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הסנאט יקיים היום מספר הליכים פורמליים ונאומי הפתיחה יישמעו החל מהשבוע הבא ▪ השאלה הקריטית - האם לזמן עדים - תוכרע רק בחודש הבא; הדמוקרטים מקווים שמספר רפובליקנים יצטרפו אליהם ויתמכו בשמיעת עדויות ▪ המשפט צפוי להסתיים במהלך חודש פברואר בזיכויו של טראמפ
פלוסי חותמת על כתב האישום [צילום: סוזן וולש, AP]
התובעים הדמוקרטים בדרכם לסנאט [צילום: סקוט אפלווייט, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]