מנדלבליט: נגד מינוי אלדד - אך יאפשר אותו

היועץ המשפטי מותח ביקורת חריגה על דן אלדד, בשל הסכמתו להתמנות לממלא-מקום פרקליט המדינה ● טוען שאלדד אינו מתאים, אך אומר שלא יעמוד על התנגדותו למינוי
איתמר לוין חדשות תגובות
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מתנגד למינויו של דן אלדד לממלא-מקום פרקליט המדינה - אך לא ימנע אותו. כך הודיע מנדלבליט (יום ד', 5.2.20) לחברי הנהלת הפרקליטות.

שר המשפטים, אמיר אוחנה, מינה השבוע את אלדד - מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה - לממלא-מקום הפרקליט. אלדד לא היה בין שבעת מומלציו של מנדלבליט, אשר ניסה בדרכים שונות להביא למינויו של המשנה לפרקליט לעניינים פליליים, מומי למברגר. אוחנה עצמו לא בחר את אלדד בחודש ינואר והעדיף את המשנה לפרקליטת מחוז מרכז, אורלי בן-ארי גינצבורג, אך היא ויתרה על המינוי לאחר שלושה ימים בשל הודעתו של מנדלבליט שלא יגן על המינוי בבג"ץ.

אלדד עומד בקני המידה שקבע מנדלבליט עצמו - ניסיון ניהולי והיכרות עם תיקים מרכזיים - אך כעת אומר למעשה מנדלבליט, כי עמדתו נובעת מכך שלשיטתו חייב למעשה אוחנה לקבל את הסכמתו למינוי. "בעת הזו, מינויו של ממלא-מקום פרקליט המדינה, אשר אמון על ניהולה של הפרקליטות, על-ידי דרג פוליטי, בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, לא רק שאינו תואם את הנורמות המשפטיות המתחייבות, אלא אף מעלה חששות כבדים ביחס להשלכות על אמון הציבור בעצמאות עבודתה של מערכת התביעה", הוא כותב.

לטענת מנדלבליט, אוחנה לא הציג בפניו נימוק ממשי כלשהו לסירובו למנות את אחד משבעת המועמדים שהציע לו. הוא גם מגלה, כי הסביר לאוחנה מדוע לדעתו אלדד אינו מתאים לתפקיד, ומוסיף בביקורת חריגה: "אני סבור, כי עו"ד אלדד שגה בכך שהסכים בנסיבות הקיימות לקבל על עצמו את התפקיד. צר לי כי בחר לפעול כפי שפעל".

למרות כל אלו, ממשיך מנדלבליט, אין זה רצוי שמינוי ממלא-מקום הפרקליט יהפוך לזירת עימות, אלא יש "לשלב כוחות כאיש אחד ולהתמקד באתגרים הרבים העומדים בפני מערכות החוק והמשפט". לכן, הוא אומר, החליט - "לא בלי היסוס" - שלא לעמוד כיום על התנגדותו למינוי אלדד לתפקיד.
מינוי ממלא מקום פרקליט המדינה / מכתב
היועץ המשפטי לממשלה מתנגד למינוי דן אלדד לממלא מקום פרקליט המדינה - אך יאפשר אותו
| אביחי מנדלבליט ● היועץ המשפטי לממשלה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 05/02/2020 | עודכן: 05/02/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מנדלבליט: נגד מינוי אלדד - אך יאפשר אותו
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גימי-יהודי מיהודה
5/02/20 22:25
2
יאיר4
6/02/20 06:09
3
אקטואלי
6/02/20 08:26
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]