ניצני צמיחה וסימנים מעודדים ליציאה <br>הדרגתית מהמיתון בקרב מפעלי הצפון

כך מראה סקר שנערך בקרב 90 ממפעלי הצפון; מהסקר עולה, כי מעל 50% מהמפעלים בצפון מדווחים על גידול במכירות ברבעון הראשון של שנת 2004 אך עם זאת עדיין נמשכת מגמת פיטורי העובדים, אם כי בקצב הנמוך מהעבר
מיכאל דבורין חדשות תגובות
מסקר מקיף ועדכני שנערך על-ידי התאחדות התעשיינים - צפון, עולה כי ניכרים בתעשיה סימני צמיחה מעודדים, המראים על יציאה הדרגתית מהמיתון שהמשק היה נתון בו תקופה ממושכת. תוצאות הסקר מראות, כי בהשוואה לרבעונים קודמים, חל שיפור משמעותי בפרמטרים הכלכליים.

עוד מראה הסקר, כי מגמת צמצום כוח האדם נמשכת אם כי נבלם הגידול בקצב הפיטורים, ורק כ-16% מהמפעלים בצפון דיווחו על צמצום היקף כוח העבודה, לעומת 44% ברבעון הקודם. 14.3% דיווחו על גידול בכוח העבודה ברבעון הנוכחי. שיפור מסויים חל גם בתחום מוסר התשלומים, וברבעון הראשון של 2004 דיווחו 29% מהמפעלים על ירידה במוסר התשלומים, לעומת 44% ברבעון הקודם.

51% מהמפעלים בצפון מדווחים על גידול במכירות, לעומת 37% בלבד ברבעון הרביעי בשנת 2003. 32.5% מהמפעלים בצפון דיווחו על עלייה בהיקף הרווחיות, 61% דיווחו על עלייה בהיקף הייצור, לעומת 33% בלבד ברבעון הקודם וכ-40% דיווחו על עליה בהיקף היצוא. כמו כן, גם בהשקעות חדשות חל גידול, וכ-%18 מהמפעלים בצפון מדווחים על גידול בהיקף.

אורי יהודאי, יו"ר התאחדות התעשיינים - צפון ונשיא פרוטרום תעשיות, אמר בעקבות הצגת נתוני הסקר, כי "ברבעון הראשון של שנת 2004 אנו עדים לשיפור מרשים בצמיחה והפרמטרים הכלכליים מראים כי אנו בכיוון הנכון ליציאה מהמיתון, שפקד את המשק בשנים האחרונות. בקרב המפעלים באזור הצפון חל שיפור במרבית תחומי הפעילות ובעיית צמצום כוח האדם שליוותה את התעשייה בכלל, ואת מפעלי הצפון בפרט, הולכת ומצטמצמת, ואף היינו עדים לעלייה בגיוס כוח אדם בצפון ברבעון זה".

יהודאי הוסיף, כי לאחר 13 רבעונים רצופים שבהם הלך והחמיר מצב התעשיה בצפון, בעקבות השפעת המיתון העמוק בו היה שרוי המשק, אנו עדים סוף סוף לניצנים של צמיחה, במפעלי הצפון. סימני הצמיחה, שהופיעו במשק כולו, הן מבחינת היקף המכירות והרווחיות, והן מבחינת גיוס כוח אדם, מאפיינים גם את מפעלי הצפון.

להערכתו שיפור בממדיה של בעיית האבטלה, שעודנה חמורה במיוחד באזור הצפון, תורגש רק במחצית השניה של השנה. הוא הביע תקווה שהמדינה תמשיך לעודד השקעות, לפתח תשתיות ולסייע לתעשיה להחלים מהמצב העגום בו הייתה שרויה תקופה ארוכה.

יהודאי קרא לממשלה להמשיך ולסייע לתעשיה, למרות סימני ההתאוששות במשק. "במיוחד בתקופה זו חשוב לעודד השקעות בתעשיה, לחזק את החוק לעידוד השקעות הון ולהוסיף בו מסלול תעסוקה כחלק ממדיניות תומכת צמיחה, שתיצור מוטיבציה בקרב משקיעים זרים ומקומיים להשקיע בתשתיות ובתעשיה כך שיווצרו מקומות עבודה חדשים ותיבלם המגמה המדאיגה של הגידול באבטלה", ציין.

הוא הוסיף, כי "כצעד משלים לתוכנית הכלכלית, חיוני לפעול מיידית לעידוד המו"פ, להקמת מפעלי עוגן בפריפריה ובצפון בפרט, להעניק העדפה ממלכתית לתוצרת הארץ, להקל הטיפול הבירוקרטי במפעלים במצוקה ולקצץ תקציבים שאינם מעודדי צמיחה תוך הוספת תקציבים למימון פעילויות לחידוש הצמיחה וליצירת מקומות עבודה. דוקא בתקופה זו של ניצני התאוששות, יש לחזק את המגזר העסקי ולהפנות משאבים לעידוד התעשיה כמנוף הצמיחה העיקרי של המשק".
מד
עו"ד | דבורין ושות' משרד עורכי דין ונוטריון | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 04/05/2004 | עודכן: 04/05/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בישיבת המועצה הארצית לתכנון ולבנייה שהתקיימה היום

ועדת הכספים של הכנסת אישרה (יום ג', 4.5.03) שורה של שינויים בזכויות עולים ותושבים חוזרים. חלקם של השינויים משחקים לטובת העולים, וחלק לרעתם.

הקרב על מפכ"לות המשטרה הולך ומתחמם ככל שקרבה שעת ההכרעה. השר לביטחון פנים צחי הנגבי, כבר נפגש עם ראש הממשלה, אריאל שרון, והשניים סיכמו מי יהיה מפכ"ל המשטרה.

נציגי הקוורטט אשר נפגשו הערב (ג', 4.5.04), הביעו תמיכתם בתוכנית ההינתקות של ראש הממשלה, אריאל שרון, וסיכמו הפגישה בקריאה לישראל ולפלשתינים לדבוק בתוכנית מפת הדרכים ובפתרון של שתי מדינות לשני עמים.
04/05/2004 | ענבל אביב | חדשות

ממשלת ספרד החדשה בראשות רודריגז ספאטרו יוצאת בקמפיין נגד הטרור. כחודש לאחר שמונתה, עם נפילת ממשלת חוסה מריה אסנאר בעקבות "מבצע רכבות המוות" במדריד, הורתה הממשלה על הסגת 1,300 חייליה מעירק והשבתם הביתה. הנסיגה תצא לפועל בקרוב. בינתיים, היא יוזמת מהלך חדש לעקירת הטרור מן השורש. היעד - המסגדים.
04/05/2004 | גל ברגר | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il