חברת הביו-טק הישראלית ביו דבש הודיעה (יום ד', 13.7.22) על כוונתה לפתח חלבון תאו (בופאלו) מתורבת ללא צורך בשימוש בבעלי חיים. זאת, לאחר שהצליחה לפתח במעבדותיה חלבונים שמקורם בחלב התאו.
"החברה מתכבדת לדווח כי דירקטוריון החברה קיים את הישיבה האסטרטגית
בנדון בדבר האם להמשיך בקידום פיתוח חלבון הבופאלו או לאו, והחליט כי החברה תמשיך בתהליך פיתוח חלבון הבופאלו", נכתב בדיווח שהעבירה החברה לבורסה.
ביו דבש, המתמחה בפיתוח דבש מתורבת ללא צורך באיסופו מכוורות, ציינה כי תהליך פיתוח חלבוני תאו לא מצריך בשלב זה תוספת תקציבית מהותית וזאת תוך שימת דגש לכך שבידיה הפלטפורמה הטכנולוגית הנדרשת והכוח האדם הנדרש לטובת המשך המחקר והפיתוח של חלבונים אלה, ועד להגעה לשלב של הוכחת היתכנות לפיתוח מוצר.
"נכון למועד זה אין בידי החברה להעריך אם ומתי החברה תגיע להיתכנות מוצרית של חלבון הבופאלו והאמור צפוי להיבחן על-ידי דירקטוריון החברה מעת לעת. אין באמור לעיל בכדי להשפיע על פיתוח וקידום מוצרי הדבש של החברה", לשון ההודעה לבורסה.