דניאלה סאונימה, סטודנטית שנה ב' במחלקה למדעי התזונה יזמה במסגרת קורס של ד"ר שירי שרף דגן, בנושא תזונה תעשיה וטכנולוגיה, אפליקציה למניעת בזבוז מזון ושיפור הבריאות. היא התקבלה לתוכנית היזמות באוניברסיטת אריאל והתקדמה עם המיזם. כיום הפיתוח נמצא הליכי גיוס תקציבים לטובת התקדמות עם הרעיון.
האפליקציה: Sustaineat (מזון בר קיימא), היא מיועדת לכל אחד ואחת לשימוש בסמארטפון, ומספקת פתרון לניהול מזון ומניעת בזבוז שלו. נתונים מצביעים כי כשליש מהמזון הנרכש, נזרק לפח. כמות עצומה זו היא בזבוז עצום של כסף ומשאבים, ובנוסף הזבל מזהם משום שהוא גורם לפליטת גזי חממה שפוגעים בסביבה. הנזק הכלכלי השנתי הוא עצום ומעלה גם את
יוקר המחיה. האפליקציה משלבת ניהול מזון במקביל להצעת מתכונים אישיים, בהתאם להעדפות המשתמש ופריטי מזון, במיוחד כאלה שמתקרבים לתאריך התפוגה.
המיזם משפר את ה well-being, הייצור והצריכה באופן אחראי ועונה ליעדי הפיתוח בינלאומי בר קיימא של האו"ם. והוא גם הראשון אשר המציע פתרון end-to-end מתואם אישית, עם התמקדות בקיימות (sustainability) עבור צרכנים וצרכניות.
סאונימה, בת 24, מניו ג'רסי ארה"ב: "מאז ומתמיד אני מתעניינת בבריאות ובמזון, וכן בהשפעה שלו על העולם והסביבה. כל אחד מאיתנו יכול וצריך לקחת חלק בהגנה על הסביבה. וזאת במעקב אחרי הקניות והמאכלים שיש לנו כבר בבית, ניתן לצמצם את בזבוז המזון שגורם לנזק משמעותי לסביבה שלנו".