עימות באסיה בפתח?

ננסי פלוסי בטייוואן; סין עורכת תמרונים סביב האי

כוננות גבוהה בטייפה לאחר נחיתת יו"ר בית הנבחרים האמריקני וברקע איומי סין ● באירן גינו את הביקור של פלוסי: "ההתנהגות של ארה"ב יוצרת מתיחות על-ידי התערבות בענייניה הפנימיים של סין"

עידן יוסף חדשות תגובות
אסיה כמרקחה: מטוסה של יו"ר בית הנבחרים האמריקני ננסי פלוסי נחת (יום ג', 2.8.22) בטייוואן חרף האיומים מסין. בתגובה לביקור סין הודיעה כי פתחה בשורת תמרונים צבאיים מסביב לאי.

מוקדם יותר עשו מטוסי קרב סיניים דרכם לטייפה. בעיתון "גלובל טיימס" הסיני דיווחו כי המטוס של פלוסי שינה מסלול כשהיה באוויר, כדי "להימנע מיירוט אפשרי של כוחות צבא השחרור הלאומי העממי".

באירן גינו את הביקור של פלוסי. דובר משרד החוץ האירני מסר כי ההתנהגות של ארצות הברית יוצרת מתיחות על-ידי התערבות בענייניה הפנימיים של סין וכי "להפרת השלמות הטריטוריאלית אין אף תוצאה זולת הגברת אי-היציבות".

הבוקר הודיע משרד ההגנה הטייוואני על העלאת רמת כוננות הלחימה, ברקע איומי סין שתנקוט פעולה צבאית אם הביקור אכן יתממש. ביקורה של פלוסי בטיוואן מעורר זעם בסין. שגריר סין באו"ם התייחס לביקור אותו כינה "מסוכן מאוד ומתגרה מאוד". השגריר הוסיף כי "אם ארה"ב תתעקש על הביקור, סין תנקוט צעדים נחרצים ותקיפים כדי להגן על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית".

פלוסי שהגיעה אתמול לסינגפור, לא כללה את טייוואן בתוכנית הביקור הרשמית שלה. היא האישיות האמריקנית הבכירה ביותר שמבקרת שם לאחר 25 שנה. סין, שרואה במדינת האי חלק משטחה, מנסה לדכא בשנים האחרונות את התנועה לעצמאות טייוואן.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 02/08/2022 | עודכן: 02/08/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ננסי פלוסי בטייוואן; סין עורכת תמרונים סביב האי
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יגאל פן
2/08/22 22:05
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]