מה יש בבשר שאנו אוכלים? על-פי החוק הקיים, רשאים משווקי בשר בישראל להזריק מים לתוך הבשר, ולמכור לנו הצרכנים בשר מלא במים מבלי שאנו יודעים על מה שילמנו ומה קיבלנו. הצעת חוק של חברת הכנסת ד"ר לאה נס (ליכוד), אשר עברה היום (ג', 1.6.04) בקריאה ראשונה, נועדה להסדיר נושא זה ועשויה למנוע ממשווקי הבשר להונות את הציבור.
מטרת הצעת החוק היא, לשלול את האפשרות של הוספת מים או כל חומר אחר לבשר. לפקודת בריאות הציבור יתווספו הגדרות ברורות כגון מהו 'בשר', מהו 'בשר טרי', מהן ההגדרות של 'בשר קפוא' ומהם התנאים לטיפול בו, מהו 'מוצר בשר מעובד' ומהו 'תהליך יישון'. לכל מוצרי הבשר הללו יהיה סימון מיוחד בכדי שציבור הצרכנים לא יוטעה על-ידי משווקי הבשר וכדי לספק לצרכן את ההגנה הראויה מפני התרמית.
בהצעת החוק מודגש, כי "לא יוסיף אדם מים או חומר מכל סוג שהוא לבשר מצונן, לבשר קפוא או לבשר מיושן, אלא אם כן הוא משווק, נמכר ומסומן כמוצר בשר מעובד... מוצר בשר מעובד לא יכיל מים או חומר מכל סוג שהשר קבע לגביהם הגבלות או איסורים". מעבר לכך, מוצע כי לא ייאסרו בחוק שיווק ומכירה של מוצר בשר מעובד, אלא אם הוא מסומן במילים "מוצר בשר מעובד" או "מוצר המכיל בשר", והוא סומן בהתאם להוראות שקבע השר.
ח"כ ד"ר לאה נס אמרה: "מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם, בה מעוגן בחוק היתר להוספת מים וחומרים אחרים כגון ניטרטים וניטריטים החשודים כחומרים מסרטנים לבשר קפוא, ללא כל סיבה הנראית לעין. בתקנות ישנו היתר להזריק 10% מים לבשר, אך בפועל הזרקת מים של מייבאי בשר יכולה להגיע עד ל-70%. יתירה מזאת, אוכלי הבשר הקפוא בארץ מגיע לכ-70% מכלל אוכלי הבשר, רובם אינם יודעים כי יש כמויות אדירות של מים ושל חומרים אחרים, אשר עלולים לפגוע בבריאותם".
לדבריה, "בדיקות שנערכו על-ידי המועצה הישראלית לצרכנות, משרד הבריאות, המכון הווטרינרי ומוסדות פרטים שונים, מגלות כי כמות המים המוזרקת לבשר בישראל חורגת בשיעור ניכר. ייתכן מאוד, כי כאשר רכשתם קילו בשר, אתמול בסופר, שילמתם למעשה על חצי ליטר מים ורק על חצי קילו בשר".
ד"ר נס הוסיפה, כי "תהליך הזרקת המים לבשר נעשה על-ידי מחטים ענקיות אשר מוחדרות לעומק הבשר. פציעה זו בבשר פוגעת בהגנה הטבעית שלו, ומכניסה לתוכו גורמים זיהומיים. כתוצאה מכך מוגברת הפעילות מיקרוביאלית, הקלקול מואץ וחיי המדף מתקצרים".