המכס על שמן זית מיובא יופחת משמעותית

משרד האוצר פרסם להערות הציבור צווים להפחתה של המכס על שמן זית מ-6% לשיעור של 1.2% במטרה להגביר את התחרות ● יצרנית שמן זית ישראלית: לא רחוק היום שלא יהיה שמן זית בישראל

איציק וולף חדשות תגובות
משרד האוצר פרסם (יום ד', 30.8.23) להערות הציבור צווים להפחתת המכס על שמן הזית, אשר צפויים להגביר את הכדאיות לייבוא שמן זית. זאת, מתוך רצון לעידוד התחרות ולהורדת המחירים בחנויות וברשתות השיווק. הצו המוצע מפורסם בתיאום עם משרד החקלאות ועם ענף הזית.

במסגרת הצווים, שהוכנו ברשות המיסים, יופחת המכס מרמתו הנוכחית כיום שעומדת על 6% + 2.29 שקל לקילוגרם לרמה נמוכה של 1.2% + 0.44 שקל לקילוגרם. עוד נמסר כי במקביל להפחתה במכס, משרד האוצר יעביר תמיכה ישירה לענף הזית.
במטרה לתת מענה לציבור בחגי תשרי פורסם להערות לטווח קצר צו בהוראת שעה עם הפחתה של המס עד ה-9 באוקטובר 2023 ובמקביל פורסם צו נוסף, להערות תוך21 יום, להפחתה קבועה במס. ההפחתה זהה בשני הצווים.

לדברי שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הממשלה פועלת להורדת מחירים לקראת חודש תשרי ותקופת החגים שבפתח. "אני שמח על ההסכמות שהושגו עם החקלאים ועם משרד החקלאות סביב התמיכות הישירות וייבוא במכס מופחת של שמן זית. החקלאות הישראלית היא ענף כחול לבן שמבטא ערכים ציוניים חשובים ומשמעותיים וכשר האוצר אני פועל רבות לחיזוקה ולפיתוחה. כעת, עם ההבנות, המכס על ייבוא שמן זית יורד וכולנו נרגיש זאת הן בהיעדר מחסור והן במחיר השמן. עוד צעד ועוד צעד ובע"ה נוריד את מחיר סל הקניות של אזרחי ישראל. כפי שאמרתי, המאבק ביוקר המחיה ניצב בראש סדר העדיפות שלי ושל הממשלה כולה. נמשיך לפעול למיגור יוקר המחיה ולחיזוק כלכלת ישראל", אמר.

בתוך כך טוענת ורד סעדון, הבעלים של יקב טורא ובית הבד טורא, כי המצב בארץ לא קל. "אין מספיק זיתים השנה על העצים, בנוסף נעקרים אלפי דונמים בגלל חוסר כלכליות הענף. יתרה מכך ישנו משבר בענף החקלאות בישראל, ובייבוא זיתים לישראל, שלעת עתה נעצר, בשל השריפות הרבות שישנם במספר מדינות בעולם. לא רחוק היום שלא יהיה שמן זית בישראל", טענה.

לדברי סעדון, הגיע הזמן שמשרד האוצר והכלכלה יעשו משהו בעניין מול משרד החקלאות. "הורדת המכס לא תפתור את העניין. צריך שיהיה גידול מקומי של זיתים, צריך שיתמכו במגדלים כדי שיהיה לנו שמן זית איכותי, שתהיה לנו עצמאות מזון ולא נהיה תלויים באחרים", אמרה.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 30/08/2023 | עודכן: 30/08/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]