פימא מערכות תובעת 8 מ"ש מחברה סינית למעקב וידאו

טוענת שחברת Zhejiang Dahua Vision Technology, אותה ייצגה בארץ, גרמה לקריסתה כאשר אפשרה לחברה מתחרה לשווק את מוצריה

יצחק דנון חדשות תגובות
חברת פימא מערכות אלקטרוניות תובעת 8 מיליון שקל מהחברה הסינית Zhejiang Dahua Vision Technology. התובעת עוסקת בפיתוח מערכות אלקטרוניות בתחום האבטחה, והנתבעת מייצרת ציוד למעקב וידאו (מצלמות אבטחה, בקרות כניסה, מערכות אינטרקום ועוד).

בתביעה, שהוגשה (8.11.23) לבית המשפט המחוזי מרכז, נאמר כי בשנים 2017-2015 שימשה פימא כמפיץ הבלעדי של מוצרי החברה הסינית בישראל, ואף הוצג לה שהיא תמשיך להיות כזאת בשנת 2018 ואף מעבר לכך. לדברי פימא, בהסתמך על כך היא השקיעה ניכרים עצומים בהפצת מוצריה של החברה הסינית, בנתה את השוק ורכשה מלאים בהיקפים גדלים.

בדיעבד התברר לה, לטענתה, כי הנתבעת שיתפה פעולה מאחורי גבה עם המתחרה חברת אקס-אר (מצלמות אבטחה), ואפשרה ייבוא סחורה "מגוירת" דרך קמרון במחירים נמוכים מאלה שגבתה ממנה. לדברי פימא, היא האמינה למצגי הנתבעת לפיהם הדבר נעשה שלא על דעתה וכן היא תפצה אותה, וכך "דחפה" לה סחורה בהיקפים עצומים. אולם, בפועל הודיעה הנתבעת שהיא מאפשרת לחברת אקס-אר להפיץ את מוצריה בישראל, וזאת בנימוק שהתובעת לא עמדה ביעדי המכירות.

לאחר מכן הפסיקה הנתבעת לספק לפימא תמיכה טכנית ושיווקית, וכך גרמה שהאחרונה לא יכלה למכור את המוצרים שהיו ברשותה. לטענת פימא, היא לחדול מהפצת מוצרי הנתבעת, התזרים שלה נפגע בצורה אנושה, היא איבדה לקוחות ומכירות ולבסוף קרסה ב-2019 ונמכרה לפני שנתיים. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד גלעד וקסלמן וטרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 17616-11-23, פימא מערכות אלקטרוניות נ' Zhejiang Dahua Vision Technology / כתב תביעה
תביעה ב-8 מיליון שקל נגד חברה סינית למעק בוידאו בטענה שגרמה לקריסתה של התובעת
| גלעד וקסלמן הרצוג-פוקס-נאמן
תאריך: 09/11/2023 | עודכן: 09/11/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
פימא מערכות תובעת 8 מ"ש מחברה סינית למעקב וידאו
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מליאת הכנסת אישרה (9.11.23) את מתווה משרד האוצר למענה לעסקים בגין הנזק העקיף שנגרם להם בשל מלחמת חרבות ברזל. המתווה כולל מענק המשכיות עסקית לעסקים בכל רחבי הארץ (עסקים ביישובי הספר זכאים להחזר מלא על נזק זה כקבוע בחוק), וכן שורת הקלות במתווה החל"ת. ההערכה היא שעלות המתווה היא 17 מיליארד שקל לנזקים שנגרמו וייגרמו רק באוקטובר-נובמבר.

שרי החוץ של קבוצת שבע המדינות המתועשות (G7) קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, בריטניה וארצות הברית והנציג העליון של האיחוד האירופי התייחסו (יום ד', 8.11.23) למצב בישראל ולמלחמה בעזה.
09/11/2023 | מירב ארד | חדשות

לוחמי צוות הקרב של חטיבת הנח"ל השלימו (יום ה', 9.11.23) מבצע השתלטות על מוצב 17, מעוז צבאי של ארגון הטרור חמאס במערב ג'באליה שבצפון הרצועה.
09/11/2023 | מירב ארד | חדשות

צה"ל התיר הבוקר (יום ה', 9.11.23) לפרסום כי רס"ר במילואים אליהו בנימין אלמקייס, בן 29 מירושלים ולוחם הנדסה בגדוד 8219 בחטיבה 551, נפל בקרב ברצועת עזה אתמול. בכך עלה מניין החללים מתחילת הפעולה הקרקעית ברצועה ל-35.
09/11/2023 | מירב ארד | חדשות

מליאת הכנסת אישרה הלילה (יום ה', 9.11.23) בקריאה שנייה ושלישית את התוכנית לסיוע כלכלי למלחמה. החוק אושר פה אחד של תשעה חברי הכנסת.
09/11/2023 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il