בחודש מאי 2016 קבע היועץ המשפטי ל
ממשלה דאז,
אביחי מנדלבליט, כי אין חברות קרובה בין
בנימין נתניהו לבין
שאול אלוביץ. נתניהו הודיע אז, כי הוא מוכן להימנע מטיפול בענייניהם של אלוביץ והחברות שבבעלותו בתפקידו כשר התקשורת. כך הראה (9.7.24) סניגורו של נתניהו, עו"ד בועז בן-צור, בחקירתו הנגדית של עו"ד
דוד שמרון, בן-דודו של נתניהו ומי שהיה פרקליטו. ראש צוות התביעה בתיק 4000, עו"ד
יהודית תירוש, ציינה, כי לגרסת התביעה - נתניהו לא מסר מידע מלא ולכן חוות הדעת הייתה כזאת.
בנובמבר 2015, לאחר פרסום תחקירו של גידי ויץ בעיתון הארץ על הסיקור של נתניהו בוואלה, ביקש דני חורין - מלשכת היועץ המשפטי לממשלה - לקבל את התייחסותו של נתניהו דרך היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, שלומית ברנע-פרגו. ראש לשכתו של נתניהו,
דוד שרן, ענה בשמו: יש קשרי ידידות 20 שנה וקשרים חבריים. ההחלטות עד כה בנוגע לבזק היו בהתאם להמלצות הדרגים המקצועיים במשרד התקשורת והממונה על ההגבלים, שגובשו לפני כהונתו.
ברנע עצמה הציעה אז, שכל עניין שיכול להשפיע על בזק או אלוביץ, יטופל בידי מנכ"ל משרד התקשורת או גורמי המקצוע במשרד, ואם יהיה צורך בהתערבות נתניהו - יכריע מנדלבליט האם הוא יכול לטפל בו.
בפברואר 2016 ביקש חורין מברנע לברר בדחיפות את המענה לחמש שאלות: הרקע להיכרות, תדירות המפגשים, טיב המפגשים (אינטימיים או חברתיים עם רבים אחרים), האם מדובר בקשר חברי קרוב, האם יש קשרים נוספים והאם אלוביץ תרם או הלווה כספים לנתניהו.
ברנע השיבה מפיו של נתניהו, ובן-צור הציג תרשומת בכתב ידה: "מכיר אותו 20 שנה, לא זוכר באלו נסיבות, שנים ארוכות. תדירות המפגשים: נפגשים אחת למספר חודשים / שנה, אחת לחצי שנה, אבל יכול להיות פעם בשלושה חודשים ויכול להיות פעם בעשרה חודשים. כל המפגשים אירועים חברתיים - הוא, רעייתו וחברים נוספים. או שפנה אליו כאחראי למדיה מרכזית כמו שמתדרך את ערוץ 2, העורכים של מעריב או
ישראל היום, ראשי טלוויזיה ותקשורת - פורס את משנתו. לא יגבילו אותי, הם חברים. קשר כלכלי - שלילי, אין כספים, לא תרם, לא הלווה".
בנוסח המודפס של התשובה ביצע נתניהו שינויים. הוא הוסיף שלא פנה לאלוביץ בנושאים מקצועיים, הוא מקיים איתו שיח בנושאי השעה כפי שהוא עושה עם ראשי גופי תקשורת אחרים (והשמיט: כגון ערוצי טלוויזיה או עיתונים). ברנע שלחה תשובה זו למשרד המשפטים במארס 2016.
באותו חודש הוציא מנדלבליט טיוטה של חוות הדעת, בה נאמר: "מקום שבו שר מקיים מערכת חברית קרובה עם אדם מסוים, עליו להימנע מלטפל בעניינים הנוגעים לאותו אדם באופן ספציפי. בעניין הקשר שלך אם אלוביץ, אין אינדיקציה לכך שמדובר במערכת יחסית חברית של קשר יומיומי או קשר קרוב לכך, אך מן העבר השני נראה גם שאין מדובר במערכת יחסים של ידידות רחוקה או ידידות עבר שאינה נוכחת בחייך האישיים. בהתאם להבהרות שמסר ניתן לתאר את מערכת היחסים בינך לבין מר אלוביץ כמערכת יחסים ותיקה של ידידות על-רקע אישי".
חוות הדעת הסופית, בהסכמת נתניהו, הוצאה בחודש יוני 2016: "מתקיימים יחסי חברות, גם אם זו כפי שציינת בפנינו אינה חברות קרובה. על-מנת למנוע טענות בדבר חשש ל
ניגוד עניינים, ומטעמים של נראות ציבורית, הודעת לנו כי אתה מוכן להימנע מלטפל בעניינים הנוגעים למר שאול אלוביץ ולחברות שבשליטתו".