ראש המוסד לשעבר,
תמיר פרדו, יעיד היום (18.7.24) במשפט נתניהו - עד התביעה ה-124 והאחרון. במשך קרוב ל-300 דיוני הוכחות מאז אפריל 2020, נרשמו 41,000 עמודי פרוטוקול והוגשו 1,500 מוצגי תביעה ו-3,600 מוצגי הגנה. הפרקליטות כנראה תכריז רשמית "אלה עדי" בשבוע הבא, לאחר הגשת מספר עדויות בהסכמה עם ההגנה.
רשימת העדים המקורית כללה כ-350 שמות, מחציתם אנשי משטרה שרובם המכריע לא העידו. המדינה גם ויתרה על כמה עדים מהותיים. העדויות הארוכות ביותר היו שלמ מנכ"ל וואלה לשעבר,
אילן ישועה, שהיה עד התביעה הראשון; מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר,
שלמה פילבר, שהיה עד מדינה (והמדינה מתכוונת להעמידו לדין בטענה שהפר את ההסכם עימו); עד המדינה
ניר חפץ, מי שהיה יועץ התקשורת של משפחת נתניהו; והדס קליין, העוזרת האישית של ארנון משולם. כמו-כן נחקרו באריכות קציני משטרה בכירים ובראשם תת-ניצב
כורש ברנור וניצב-משנה מומי משולם.
בית המשפט קבע בשבוע שעבר, כי פרשת ההגנה תחל ב-2.12.24 בעדותו של
בנימין נתניהו. לפי ההערכות האופטימיות ביותר, פרשת ההגנה תימשך לאורך כל שנת המשפט הבאה (דהיינו עד יולי 2025). לאחר מכן תידרש לפחות שנה לסיכומי הצדדים, ולפי ההערכות - כשנה לכתיבת פסק הדין. לכן, ושוב בחישוב האופטימי ביותר, פסק הדין בבית המשפט המחוזי בירושלים יינתן רק במחצית השנייה של 2027 - למעלה משבע שנים לאחר הגשת כתב האישום ו-15-10 שנים לאחר האירועים הנדונים בו.
במהלך פרשת התביעה הציעו השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ו
עודד שחם לתביעה לסגת מאישום השוחד בתיק 4000 ולהתמקד באישומי המרמה והפרת האמונים נגד נתניהו בשלושת התיקים, אך היא סירבה. היועצת המשפטית גלי מיארה גם דחתה את הצעת השופטים לנהל הליך של גישור פלילי, במקביל לשלב ההוכחות, בניסיון להגיע להסכמות.