אירן עמדה מאחורי הנסיונות לחדור לפני שבועיים למערכות המחשב של מטות הבחירות של
דונלד טראמפ וקאמלה האריס - קובעים (20.8.24) הבולשת הפדרלית (ה-FBI), מנהל המודיעין הלאומי וסוכנות הגנת הסייבר. הבולשת וקהילת המודיעין הצביעו לפני כן על אירן כחשודה, וכעת הדברים נאמרים כקביעת עובדה. לא נמסר האם אירן הצליחה להוציא מידע כלשהו, ואם כן - מה טיבו.
עובדים בקמפיינים קיבלו הודעות דוא"ל שהיו למעשה "פישינג" - הודעות המתחזות להיות לגיטימיות, אך למעשה כניסה אליהן מאפשרת לחדור למערכות המחשב שמאחורי תיבות הדוא"ל. בין היעדים למתקפה הייתה סוזי ויילס, אחת הבכירות ביותר בקמפיין של טראמפ.
בהודעת הבולשת והמודיעין נאמר, כי גופים אלו משוכנעים שאירנים עמדו מאחורי הנסיונות להשיג גישה אל מחשביהם של עובדים בשני הקמפיינים. "פעולות כאלה, כולל גניבת תכנים וחשיפתם, מיועדות להשפיע על הליך הבחירות בארה"ב". הבולשת והמודיעין מסבירים, כי אירן רואה את הבחירות בחודש נובמבר כבעלות חשיבות רבה מבחינתה ולכן מבקשת להשפיע על התוצאות. טקטיקות כאלה אינן חדשות, נאמר בהודעה: אירן ורוסיה (בעלת בריתה הקרובה) כבר פעלו בצורה דומה במערכות בחירות קודמות.
טראמפ הוציא ב-2018 את ארה"ב מהסכם הגרעין עם אירן, עליו חתם ממשלו של ברק אומבה ב-2015, והטיל עליה עיצומים כבדים. צעדים אלו לא הצליחו לבלום את התקדמותה של אירן לעבר נשק גרעיני, ויש הטוענים שאף סייעו לה להפוך באין מפריע למדינת-סף הרחוקה שבועות בודדים בלבד (והחלטה מדינית) מייצור כמות מספקת של אורניום לפצצה או שתיים. לעומת זאת, העיצומים פוגעים בצורה קשה בכלכלתה של אירן, והנשיא החדש מסעוד פזשכיאן נבחר במידה רבה בשל הבטחתו לחדש את המו"מ עם המערב במטרה להסיר אותם או לפחות את חלקם.
ממשלו של ג'ו ביידן ניסה להגיע להסכם גרעין מחודש עם אירן, אך נכשל בשל סירובה של טהרן לקבל תנאים שיעכבו משמעותית את תוכנית הגרעין שלה. ממשל ביידן ממשיך את העיצומים על אירן, אם כי אכיפתם - בעיקר בתחום ייצוא הנפט - היא חלקית. ביידן שיגר כוחות צבאיים ניכרים למזרח התיכון מיד עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, כדי להרתיע את אירן ושלוחיה מלהצטרף אליה; עמד בראש הקואליציה שסיכלה את מתקפתה על ישראל בחודש אפריל; ושב ושיגר כוחות רבים לפני שבועיים לקראת מתקפה אירנית אפשרית בעקבות חיסולו של
איסמעיל הנייה.
לאור זאת, לא ברור האם אירן מעדיפה מי מבין המועמדים ונראה שמטרתה היא בעיקר להחליש את ארה"ב. לדברי הבולשת וגופי המודיעין, היא "מבקשת לזרוע ספקנות ולחתור מתחת לאמון במוסדות הדמוקרטיים" של ארה"ב. "לאירן יש אינטרס עתיק יומין בניצול מתחים חברתיים בצורות שונות, כולל מבצעי סייבר במטרה להשיג גישה למידע רגיש הקשור לבחירות בארה"ב.
"בנוסף למאמציה לחבל ביכולתו של כל ממשל אמריקני לנהל מדיניות חוץ הנוגדת את האינטרסים שלה, אירן רואה את הבחירות השנה כמכריעות במיוחד מבחינתה בהיבט של השלכותיהן על בטחונה הלאומי, מה שמגביר את רצונה של טהרן להשפיע על תוצאותיהן. זיהינו פעילות תוקפנית גוברת של אירן במהלך מערכת הבחירות הנוכחית, במיוחד בדמות מבצעי השפעה נגד הציבור האמריקני ומבצעי סייבר נגד הקמפיינים הנשיאותיים".