ועדת החוץ והביטחון התכנסה לדיון הכנה לקריאה שנייה ושלישית של שלוש הצעות חוק שעוסקות במאבק בפעילות אונרא. ההצעה הראשונה, של ח"כ
בועז ביסמוט, מציעה לאסור על אונרא לפעול בשטחה הריבוני של ישראל, כך שהיא לא תפעיל כל נציגות, לא תספק כל שירות ולא תקיים כל פעילות, בין במישרין ובין בעקיפין בירושלים.
ההצעה השנייה, של ח"כ
יוליה מלינובסקי, מבקשת להכריז על אונרא כארגון טרור וכן כי מדינת ישראל תפסיק את יחסיה עם אונרא בין במישרין ובין בעקיפין. ההצעה השלישית, של ח"כ
רון כץ, שמוזגה יחד עם הצעה דומה של ח"כ
דן אילוז, מבקשת לקבוע כי הוראות פקודת החסינויות וזכויות היתר של האומות המאוחדות לא יחולו על אונרא, על פקידיה או על בני האדם המועסקים מטעמה.
יו"ר הוועדה, ח"כ
יולי אדלשטיין, אמר בפתח הדיון: "שלושת החוקים עברו בקריאה ראשונה במליאה ברוב מאוד משכנע, ההצעות הן שונות אבל הנושא הוא אותו נושא. בעיני המכנה המשותף שלהן הוא להכניס בהירות ביחסה של מדינת ישראל כלפי אונרא. אני באופן אישי ואני בטוח שגם רבים אחרים, לא הייתי צריך את 7.10 כדי להבין מה זה אונרא, אבל אני חושב שאחרי 7.10 זה די ברור. הניסיונות להסביר כאילו מדובר רק בעשבים שוטים אבל הארגון הוא בסדר, בעיני אלה ניסיונות פתטיים.
"כשאני שומע שחיסוני פוליו בעזה יינתנו על-ידי אונרא, אני לא מבין מה עמדתה של מדינת ישראל. לעיני כל העולם להשתמש בשירותי אונרא אחרי שלוועדה הזו דווח שהכוונה לצמצם בכל דרך אפשרית את שיתוף הפעולה והשימוש באונרא?! לכן חסרה בהירות ודווקא כן צריך חקיקה, מה ואיך בדיוק נחליט במהלך הישיבה".