חברת טָארְזוֹ, העוסקת בפרסום דיגיטלי, תובעת 15.3 מיליון שקל מחברת ריין פלטפורם (Reignn), המפעילה אתרי אינטרנט לקידום תכנים. כן נתבעים חברת אינטנגו, בעלת השליטה בחברת ריין, ובכירי ריין: המנכ"ל, ליאור דורי; מנהל הטכנולוגיה הראשי, תומר פופולבסקי; ומנהל התפעול הראשי, עמוס רוזנבאום. התביעה הוגשה (8.9.24) לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
טארזו אומרת כי שתי החברות חתמו ביולי אשתקד על הסכם לפיו היא תרכוש תעבורה עבור אתרים של ריין, והאחרונה תהיה האחראית על המסחור שלה, בדמות קידום התכנים בידי גוגל (AdSence for Search). על-פי ההסכם, טארזו רכשה את התעבורה מדי חודש מצדדים שלישיים ושילמה להם מראש, בעוד ריין שילמה לה חודש מאוחר יותר בהתאם לכמות התעבורה והחשיפה למודעות - 90% מהסכום על-פי דוחותיה החודשיים של טארזו (כאשר ההכנסות מעל 2 מיליון דולר בחודש, ושיעור נמוך יותר בהכנסות פחותות).
לדברי טארזו, לאחר מספר חודשים בהם הפעילות התרחבה (עד לכדי הוצאות של 2.1 מיליון דולר וצפי להכנסות של 2.7 מיליון דולר בפברואר השנה), הודיעה ריין שאינה מוכנה לשלם לה תמורת התעבורה בחודשים פברואר ומארס. זאת בנימוק לפיו גוגל - המשלמת לה - טענה שמדובר בתעבורה פסולה ("invalid traffic"), דהיינו שיעור ניכר של תעבורת ספאם. זאת, למרות שלטענת טארזו - התעבורה הייתה תקינה וטארזו שילמה תמורתה סכומים ניכרים. לדבריה, נראה שטענותיה של גוגל נובעות מתעבורה אחרת של ריין, או מהתרשלות של ריין בעמידה בקני המידה של גוגל.
טארזו טוענת, כי אין מקום לקבל גישה זו של ריין, שכן אין לה בסיס בהסכם ביניהן; ריין היא האחראית למסחור התעבורה ובכך כשלו היא ובכיריה. היא גם אומרת כי ריין לא תבעה את גוגל - מה שמלמד שהיא עצמה לא עמדה בהתחייבויותיה כלפי האחרונה. היא גם מבקשת להטיל אחריות אישית על מנהלי ריין, כמי שלדבריה עמדו בקשר ישיר מולה, גרמו להטלת הסיכון עליה ולא עמדו בהבטחתם למצוא יחדיו פתרון מול גוגל. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד
איסר בירגר ושירה סופר, וטרם הוגש כתב הגנה.
בנספחים לתביעה נכללת תשובת בא-כוחה של ריין, עו"ד
אבנר כהן, הדוחה את כל טענותיה של טארזו. לדבריו, סגירת החשבון בגוגל נעשתה בידי האחרונה לבדה, וההסכם בין החברות הישראליות אינו מבטיח תשלום מגורם כלשהו (כולל גוגל). לדבריו, טארזו עצמה הפרה את ההסכם בכך שהשתמשה בתעבורה ממקור בלתי מאושר, ונראה שזו הייתה הסיבה לסגירה בידי גוגל.