משרד הבינוי והשיכון מונע מחברות סיניות להתמודד בקול קורא שלו, בשל המצב החמור של הסחר בבני אדם במדינה זו. כך מגלה עתירה שהגישו (9.9.24) שתיים מן החברות - Jiangsu Shuanglou ו-Nantong Suzhong - לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד תנאי זה.
מדובר בקול קורא שפרסם המשרד בחודש יולי "לחברות בנייה זרות להשתלב בענף הבנייה למגורים בישראל במטרה להגדיל את היצע הדיור במדינה". הוא בא בעקבות צעד דומה משנת 2016, בעקבותיו הוקם מאגר של עשרות חברות בנייה, שלדברי העותרות "מבצעות היקף משמעותי של בנייה למגורים בישראל". המשרד הציב שורה של תנאי סף, ובהם היקף פעילות של לפחות 100 מיליון דולר בכל אחת מן השנתיים הקודמות; העותרות אומרות,
בנוסף לכך, נאמר בעתירה, כי המשרד קבע שלא יוכלו לגשת חברות ממדינה המדורגת בדרג השלישי (tier 3) בדוח משרד החוץ האמריקני בנוגע לסחר בבני אדם באחת מהשנים 2020, 2021 או 2023 - וסין נמנית על דרג זה; תנאי זה לא נכלל בקול הקורא של 2016. לדברי העותרות, כך נמנעת מהן ההשתתפות רק בשל היותן סיניות ולמרות שהן עונות על יתר התנאים, אינן פוגעות בזכויות עובדיהן ואינן סוחרות בבני אדם, וזאת למרות המצוקה בה מצוי ענף הבנייה בישראל ובמיוחד מאז פרוץ המלחמה.
לטענת החברות, דוח משרד החוץ האמריקני אינו בעל תוקף מחייב בישראל ולכן המשרד אינו יכול להסתמך עליו. זהו תנאי המקפח אותן וניתן להשיג את אותה מטרה בצעד פוגעני פחות, בדמות הצהרה של המתמודדות שאינן סוחרות בבני אדם (הקיימת במכרז). המשרד השיב, כי הדוח האמריקני זוכה להכרה בישראל ובעולם, הממשלה הסתמכה עליו בהחלטות אחרות, זהו "אמצעי למניעה ולצמצום הסיכון לניצולם של העובדים בהעדר המנגנונים של ההסכמים הבילטרליים" וכי יש לצמצם את הסיכון לפגיעה בעובדי הבניין המגיעים לישראל יחד עם החברות הזרות.
העותרות מוסיפות: "אפליה בין חברות בניה סיניות לבין חברות בנייה ממדינות אחרות - משמעותו של תנאי הסף היא חסימת הכניסה למאגר המידע לחברות ממדינת סין באופן גורף מבלי לבחון כל חברה לגופה (אם הואשמה בסחר בני אדם אם לאו) תוך מתן עדיפות לגורם אחד על פני אחר ללא כל הצדקה, ומבלי שיש לכך ביסוס בדין, ומשכך נגרמת פגיעה אנושה בעקרון השוויון". העתירה הוגשה באמצעות עוה"ד אוהד יאראק ועדי נעים-קטיפה.