היועץ המשפטי לממשלה לשעבר,
אביחי מנדלבליט, משך (15.9.24) את בקשתו לצו שיאסור על חדשות 12 לפרסם הקלטות של שיחות בינו לבין ראש לשכת עורכי הדין דאז,
אפי נוה, ערב מינויו לתפקיד. השופט יחזקאל אליהו הבהיר, בדיון בבית המשפט המחוזי מרכז, כי על מנדלבליט לפעול מול בית משפט השלום שהוציא את צו איסור הפרסום על ההקלטות - ומנדלבליט הודיע שכך יעשה.
עמית סגל פרסם קטעים מן ההקלטות, המלמדים לכאורה על מעורבותו של נווה במינויו של מנדלבליט. האחרון טען, כי מדובר בהפרת צו איסור הפרסום הגורף שהטיל בית משפט השלום בתל אביב על ההקלטות, שנמצאו במכשירי הטלפון של נווה שנתפסו במהלך חקירת פרשת "מין תמורת מינויים". נוה, שאישר לסגל לפרסם את ההקלטות, טען (גם בדיון) שמדובר בהקלטות אחרות השייכות לו.
אליהו אמר לבא-כוחו של מנדלבליט, עו"ד
נדב ויסמן, כי הקושי העיקרי הוא להוכיח שמדובר באותן הקלטות - ממכשיר הטלפון של נווה שנפרץ שלא כדין. הוא הציע שמנדלבליט יפנה לבית משפט השלום ויבקש צו איסור פרסום, והעיר שהבקשה הנוכחית לוקה בשיהוי אל מול החלטות קודמות בנושא של נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, שלטענת חדשות 12 התיר לפרסם חומרים אלה. "זה לב ליבה של המחלוקת וכדי להכריע בה צריך לבדוק מה מקור הקלטות האלה ואם יש עליהן צווי פרסום", הוסיף אליהו.
לדברי אליהו, "הסיטואציה לא נוחה לאף אחד ולא ניתן לצפות מבית המשפט שיפלוש לשטחים שלא שלו". הוא הציע לוויסמן להגיש בקשה שתידון בפני מזרחי בבית המשפט בראשון לציון. "הקביעה היא לא לפרסם את הקלטות שהושגו בדרך פסולה, ולא כל הקלטות והחומרים הושגו בדרך פסולה, ואדוני יעשה את האבחנה", הדגיש אליהו.
בסיום הדיון אמר אליהו: "הסמכות לפרש צווים היא של בית המשפט שנתן אותם. התביעה העיקרית שלכם היא תביעה למתן פסק דין הצהרתי. בית המשפט לא נותן סעדים תיאורטיים. אם אדוני משוכנע שיש צו איסור פרסום, בעתירה של אדוני לצו הזה יש משום כשל לוגי. אם הצו כל כך ברור, למה זה הסעד שמתבקש, למה לא התבקשה תביעה נזיקית לתשלום פיצויים ובמסגרתה צו מניעה. עצם כך שאדוני עותר לצו, היא הנותנת".