בית המשפט העליון צפוי לקבוע, כי ועדת הבדיקה הממשלתית בפרשת פגסוס (הרוגלה של חברת NSO בהם השתמשה המשטרה) לא תוכל לעסוק בתיקים פרטניים - או להורות לוועדה וליועצת המשפטית ל
ממשלה, גלי מיארה, לנסות להגיע להסכמות בסוגיה זו. כך עולה (23.9.24) מדברי השופטים
יצחק עמית,
נעם סולברג וגילה כנפי-שטייניץ, בדיון בעתירה נגד הקמת הוועדה.
בסיום הדיון ציין עמית, כי יש לפתור את נושא השימוש ברוגלה, שכן מאז חשיפת הפרשה - הושעה השימוש בה ובמקביל נרצחים רבים, במיוחד במגזר הערבי. הוא הזכיר, כי בשנת 2014 הוגשה הצעת חוק להסדרת השימוש בכלים דומים, אשר לא קודמה - ולמעשה קרא להשלים כעת את החקיקה, כדי שהמשטרה תוכל להשתמש בהם.
הוועדה הוקמה אשתקד בידי הממשלה על-פי הצעתו של שר המשפטים,
יריב לוין, ובראשה עומד סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים בדימוס,
משה דרורי. העותרים, בראשות ראש השב"כ לשעבר,
נדב ארגמן, טוענים שהוועדה הוקמה בחוסר סמכות ומבקשים לבטל את הקמתה. מיארה אינה מתנגדת להקמת הוועדה אלא לכך שתעסוק בתיקים פרטניים ובמיוחד בתיקי
בנימין נתניהו. לוין והוועדה סבורים, שיש לאפשר לה לעסוק גם בתיקים פרטניים.
בא-כוח העותרים, עו"ד
יוסי בנקל, טען שאת הוועדה צריכים היו להקים נתניהו או השר איתמר בן-גביר, וכי בפועל מטרתה היא לעסוק בתיקי נתניהו. הוא אמר כי הראיה לכך היא שנתניהו יצא מן החדר בעת הדיון בנושא; סולברג הגיב, כי אין בכך ראיה ל
ניגוד עניינים. הוא הוסיף: "הציבור רוצה לראות גורם ניטראלי שמתקן ובודק, ולמה להטיל את זה על מי שאולי נחשד בתקלה כזו או אחרת? מה רע בוועדת בדיקה ממשלתית?"
סולברג הציע לבאת כוחה של מיארה, עו"ד שוש שמואלי, הידברות ישירה בין מיארה לחברי הוועדה כדי לקבוע את הכללים שינחו אותה. עמית הוסיף: "כפי שהיה צריך להיעשות מראש בהחלטת הממשלה". שמואלי: "צריך להבהיר שהיא יכולה לעסוק רק בנושא המערכתי, לא בנושאים פליליים. היא לא יכולה לומר שראיה בתיק פרטני היא פסולה". כנפי-שטייניץ: "נדמה לי שכולם מסכימים לכך, כולל הוועדה". שמואלי: "הוועדה לא מסכימה".
כנפי-שטייניץ ציינה: "אני לא רואה איך עושים בדיקה רוחבית בלי להיכנס לתיקים פרטניים. מדובר על הפרת צווים; לא ראוי לבדוק את הצווים שניתנו, מה נעשה בפועל?" שמואלי: "צריך לחזור לשולחן הממשלה ולבחון כיצד לעשות זאת בצורה נכונה".
שמואלי ציינה, כי מדובר ביותר מ-1,000 שימושים בפגסוס, מאות חקירות שהתקדמו ועשרות תיקים תלויים ועומדים. כנפי-שטייניץ הגיבה: "יכול להיות שההכרעה תהיה שונה בין תיקים שהסתיימו לבין תיקים תלויים ועומדים". עמית: "ככל שמוגש כתב אישום שהייתה בו נגיעה לרוגלות, אני מעריך שאתם מוציאים כתב אישום, ואז אני רוצה לשמוע שבכל תיק כזה יש בדיקה". בהמשך טענה שמואלי, כי "ליבת העבודה של הוועדה [לדברי הוועדה עצמה] היא לבדוק את השימושים הקונקרטיים ולא את הנושא הרוחבי-מערכתי". בסוף הדיון אמרה כי מיארה מוכנה לשיח עם הממשלה על החלטה חדשה ולא עם הוועדה.