עמותת "חוקתי - חרדים למדינה ולשלטון הציבורי" מבקשת מבג"ץ (23.9.24) להדיח את מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, ראובן צדוק, לאחר 27 שנות כהונה ולפרסם מכרז לבחירת מחליפו. עוד היא מבקשת להורות על שורה של שינויים נוספים בצמרת האגודה, שהיא חברה ממשלתית באחריות משרד הבינוי והשיכון.
העמותה אומרת כי צדוק מונה בשנת 1997 בידי
בנימין נתניהו (שהיה גם אז ראש הממשלה), ללא מכרז וללא ועדת איתור. לטענתה, מדובר למעשה בכהונה נצחית, המנוגדת לעקרונות של מינהל תקין ולכללי רשות החברות הממשלתיות. בפיה של העמותה טענות קשות גם כלפי עו"ד מאיר דקל, שהיה נציג משרד הבינוי בוועד המנהל של האגודה, ואשר לטענתה לא עמד בדרישות החוק ויישום נהלים תקינים. לדבריה, בעקבות פניותיה למשרד נערך בירור שהוביל לפרישתו המיידית משירות המדינה, אך המשרד אינו בוחן את השלכות פעולותיו של דקל בזמן כהונתו.
עוד יוצאת חוקתי נגד מורשי החתימה באגודה - מנהל הכספים, רו"ח בני מנצור, ומנהלת החשבונות עליזה בנבניסטי - אשר לטענתה לא מונו כדין ופועלים בניגוד להנחיות המחייבות. עוד היא טוענת, כי מבקר הפנים, רו"ח
דורון רוזנבלום, מתמנה מחדש מדי שנה במקום מינוי אחד לשבע שנים - מה שמעלה את החשש שדוחותיו הושפעו מרצונו להבטיח את המשך מינויו.
חוקתי טוענת עוד, כי חברי הוועד המנהל - עו"ד טל לוטוק-קליין, רו"ח דני שמעיה, צביקה קראוס, איזי לרר, מיכל גז ולאה דוידי - לא מינו מאז 2016 יו"ר קבוע, אלא יו"ר זמני בכל ישיבה ולא פעלו לתקן ליקויים שהועלו לאורך השנים בין היתר בדוחות
מבקר המדינה. היא גם מעלה טענות נגד עו"ד סמי ישראל, שהיה היועץ המשפטי של האגודה ומונה השנה לשופט בית המשפט למשפחה באילת.
לבסוף אומרת חוקתי, כי עמדה לעתור גם בטענה ל
ניגוד עניינים בין האגודה לבין השר דודי אמסלם, הממונה על רשות החברות, שכן יועץ התקשורת שלו, נמרוד סבח, ניהל במקביל את מערך הדיגיטל של האגודה. אולם, בשבוע שעבר הודיעה האגודה על הפסקת ההתקשרות עם סבח ועל פרסום מכרז לניהול הדיגיטל שלה. לבסוף אומרת חוקתי, כי האגודה הזהירה אותה שתדרוש להטיל עליה הוצאות - מה שלטענתה מהווה איום עליה בניסיון להרתיע אותה מהגשת העתירה. העתירה הוגשה באמצעות עו"ד שמעון שמואלי.