היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, מותחת ביקורת חריפה על הימנעותו של שר המשפטים,
יריב לוין, מאיוש המשרות הפנויות בבית המשפט העליון והסחבת במינוי נשיא בית המשפט. היא דיברה (1.10.24) בטקס הפרידה מממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון,
עוזי פוגלמן, כאשר לוין - אשר נמנע מלנאום בטקס - יושב לימינה.
מיארה אמרה: "הערנות הדמוקרטית מתחייבת עכשיו יותר מאי פעם. הניסיונות לפרק את המנגנונים המשטריים ואת סדרי העבודה התקינים השומרים על זכויות האדם ושלטון החוק מורגשים ונוכחים. זהו המשך ישיר של מה שכונה 'הרפורמה המשפטית'. מדינת ישראל חזקה, העם בישראל חזק, אך למדנו כי הדמוקרטיה שלנו שברירית. מול הכוח המשמעותי שבידי השלטון, אין בישראל מערכת משטרית כוללת ומובנית של איזונים ובלמים. הרבה מאוד תלוי בעצמאותם של בתי המשפט בכלל ובית המשפט העליון במיוחד.
"המשמעות של בית משפט עליון מוחלש או מותש בשל דילולו היא שלטון ללא בקרה; פגיעה בזכויות אדם בהכרח; והתעצמותן של תופעות מסוכנות - כמו קידום מקורבים על בסיס קשרים ולא על בסיס כישורים, אי-שוויון בהשתתפות בנטל המלחמה מחד ובהנאה ממשאבי המדינה מאידך ושחיתות שלטונית. תופעות שתוצאתן המתחייבת היא פגיעה באזרחי המדינה ובחוסנה של המדינה".
מיארה הוסיפה בהתייחסה לפוגלמן (אותו מחרים לוין מזה ארבעה חודשים): "פוגלמן שמר, גם בתפקידו האחרון, על יכולתה של מערכת המשפט לבצע את תפקידה המשטרי. הוא התמודד עם ניסיונות תדירים להקשות על תפקודה ולהחלישה.
יש להודות לו על המאבק למען ישראל יהודית ודמוקרטית, ולמען יכולתה של מערכת המשפט להעניק לאזרח את השירות שהוא זכאי לו. הציבור כולו חייב לו תודה.
"האמת צריכה להיאמר: נשיא בית המשפט העליון הוא לא עוד מינוי בכיר בשירות הציבורי. הוא ראש הרשות השופטת, אחד מסמלי השלטון במדינה. מצב שבו הרשות השופטת פועלת בלי ראש קבוע במשך כשנה הוא בלתי נסבל מבחינה משטרית. הנזקים הנגרמים כתוצאה מהחלשת המערכת המשפטית ומפגיעה בעצמאותה אינם נעצרים בכותלי האולמות הללו".
מיארה התריעה, כי "הנזקים הנגרמים כתוצאה מהחלשת המערכת המשפטית ומפגיעה בעצמאותה אינם נעצרים בכותלי האולמות הללו. מדובר בפגיעה בכל תחומי החיים והחברה - בתחום הכלכלי, בתחום החברתי והשוויון בחלוקת הנטל והמשאבים, בתחום המדיני והבינלאומי, ועוד ועוד. החוסן הלאומי, המדיני והכלכלי של המדינה חשובים מאי פעם בתקופה זו של מלחמה.
"הפגיעה ברשות השופטת בעת הזו מזיקה במיוחד, אינה אחראית ומנוגדת לאינטרס הלאומי. ייצוב מערכת המשפט והקפדה על עצמאותה הם צו השעה". היא הזכירה, כי עם השקת הרפורמה המשפטית, הזהיר הייעוץ המשפטי מפני פגיעה בדירוג האשראי של המדינה ובמעמדה הבינלאומי - וציינה שנזקים אלו אכן מתממשים כעת.
מיארה הוסיפה: "לאחרונה הדגיש ראש הממשלה בראיון במגזין נחשב בחו"ל [טיים] ובנאום באו"ם את עצמאותה של מערכת המשפט הישראלית. אכן, יש במה להתגאות, וצריך להיזהר שלא להרוס. החוסן הלאומי, המדיני והכלכלי של המדינה חשובים מאי פעם בתקופה זו של מלחמה. הפגיעה ברשות השופטת בעת הזו מזיקה במיוחד. אינה אחראית ומנוגדת לאינטרס הלאומי. אני שמחה ששר המשפטים נוכח כאן. ייצוב מערכת המשפט והקפדה על עצמאותה הם צו השעה".