עמותת ראש יהודי, שניצבה במרכז המאבק הציבורי סביב קיום תפילה בהפרדה מגדרית ביום הכיפורים בתל אביב, הודיעה (10.10.24) כי על-אף פסק הדין של בית המשפט העליון שהתיר את התפילה בגן מאיר, היא תעתיק את התפילות לבית הכנסת של העמותה. החלטה זו התקבלה בשל חשש מהתגרויות מצד מתנגדי ההפרדה במרחב הציבורי.
יו"ר עמותת ראש יהודי, ישראל זעירא, בירך על פסיקת בית המשפט ואמר כי "במדינת ישראל, תפילה לפי המסורת היהודית במרחב הציבורי היא מובנת מאליה". הוא הדגיש כי אין מדובר בהדרת נשים או באפליה, אלא בקיום מסורת דורות של תפילה עם מחיצה כהלכתה. עם זאת, בשל חשש להתגרויות מצד גורמים חילוניים רדיקליים המתנגדים להפרדה המגדרית, העמותה בחרה, לדבריו, לנקוט צעד אחראי ולהעתיק את התפילה ליום כיפור לבית הכנסת.
קדושה ואחדות במלחמה ובתפילה
זעירא הדגיש את הקשר שבין קיום התפילות לבין המצב הלאומי, תוך שהוא מדגיש את ערכי האחדות והקדושה בתקופה קשה זו: "בזמן שחיילינו מסתכנים בקרבות גבורה וכל האומה מתפללת להשבת חטופינו בשלום, הדרך לניצחון ולהכרעת האויב היא בהוספת קדושה, באחדות ובשלום פנימי". הבחירה להעביר את התפילה למתחם סגור נעשתה, לדברי זעירא, מתוך אחריות למנוע עימותים, אף על-פי שהייתה כוונה לקיים את התפילה במרחב הציבורי.
העמותה מזמינה את הציבור הרחב להצטרף לתפילות שיתקיימו בבית הכנסת ברחוב בר כוכבא 54, ולפעילויות נוספות שתיערכנה לאחר יום הכיפורים. הפעילויות כוללות מפגשים, הרצאות ולימוד תורה משותף, כאשר זעירא הדגיש את פתיחותם של אירועים אלה לכלל הציבור: "מזמינים את כולן וכולם באהבה".
ראש יהודי הודתה לעורכי הדין שייצגו אותה בעתירה לבית המשפט העליון, עו"ד אורי
ישראל פז והד"ר
הראל ארנון, שהובילו את המאבק המשפטי להבטחת זכות הציבור הדתי להתפלל על-פי המסורת גם במרחב הציבורי. היא הודיעה כי היא ממשיכה לעמוד על זכותה להוביל תפילות ציבוריות במרחב הציבורי, כאשר הבחירה לקיים את תפילות יום הכיפורים בבית הכנסת נעשתה כהחלטה זמנית, מתוך מטרה למנוע עימותים ולהבטיח שמירת שלום הציבור בעתות משבר לאומי.