יזמי הנדל"ן אלון מורן ואלישי להב טוענים, כי לא עברו על חוק ניירות ערך כאשר גייסו 400 מיליון שקל מ-1,600 משקיעים. לכן, אין בסיס
לבקשת רשות ניירות ערך מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות להם להפסיק את הגיוסים - מה עוד שכבר חדלו מהם מיוזמתם. הדברים נאמרים בכתב ההגנה שהגישו (9.10.24) בעקבות תביעת הרשות.
מורן ולהב הם בעלי השליטה בחברת פרסונל גרופ, הפועלת בתחום ההתחדשות העירונית; מורן הוא גם המנכ"ל שלה. חברת איתנים 148 שבבעלותה היא חברת הבנייה, ואילו פרסונל אינווסט מגייסת כספים ממשקיעים, שמשמשים כהלוואה לחברה היזמית, במקום מימון בנקאי. תביעת הרשות הוגשה גם נגד שתי החברות; מורן ולהב טוענים שאין סיבה לתבוע אותם אישית. מאז הגשת התביעה לפני חודשיים, קרסה הקבוצה וחלק מהחברות מצויות בהליכי חדלות פרעון, תוך שכמה מן המשקיעים טוענים שהקבוצה ניהלה תרמית פונזי.
הרשות אומרת כי מאז 2018 לוותה הקבוצה 400 מיליון שקל מ-1,600 משקיעים, על-פי הסכמי הלוואה שהם למעשה ניירות ערך על-פי ההגדרה החוקית. החוק מאפשר גיוס ללא תשקיף מ-35 איש בשנה, אך פרסונל גייסה את ההלוואות מ-478-96 איש בשנה. על כך משיבים מורן ולהב, כי בכל חברה היו לכל היותר 35 משקיעים, אין להסתכל על הקבוצה כמכלול ולכן לא מדובר בהפרת חוק. לדבריהם, הם פעלו בהסתמך על חוות דעת של משרד עורכי הדין עמית-פולק-מטלון.
עוד נטען בכתב ההגנה, כי לחברות השונות אין קופה משותפת, לכל אחת היה נכס משלה, כל אחת רשמה בטוחות משלה, ולא היה קשר בין חברת האחזקות לבין ההלוואה שנטלה חברת הפרויקט הספציפית. עוד נטען, כי הקבוצה לא גייסה משקיעים, אלא היו אלה סוכני ביטוח שפנו אליה - לקוחות בעלי ידע וכישורים. כתב ההגנה הוגש באמצעות עו"ד
רון טורקלטאוב.