בעקבות גילוי מחלת הכלבת בתושב הצפון, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון מעדכנים כי סיפור המקרה הגיע אל המשרד אתמול, ונבדקת השתלשלות העניינים. על-פי הידוע כעת, גבר תושב הצפון ננשך לפני כחודש וחצי על-ידי הכלב הפרטי שלו. מדובר בכלב רועים בלגי המוחזק ללא רישיון וללא חיסון כלבת בניגוד לחוק. בהמשך לנשיכה, לשכת הבריאות המחוזית פנתה לרופא הווטרינר העירוני של נצרת בדרישה להסגיר את הכלב לתצפית כלבת. הכלב מת, לא ברור מתי, וגופתו הושלכה בשטח.
שרידי גופת הכלב אותרו על-ידי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות והם הועברו לבדיקה במכון הווטרינרי. לאור הזמן שחלף ומצב שרידי הגופה, במשרד מקווים להצליח לקבל תשובות ברורות מדגימתה. בנוסף, שאר בעלי החיים במקום יחוסנו נגד המחלה ויבוצע אחריהם מעקב.
התנהלות הרופא הווטרינר העירוני במקרה נמצאת בבירור על-ידי מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות. אם יעלה חשד לרשלנות, הוא יטופל במלוא חומרת העניין. המשרד פועל בשיתוף פעולה ובתיאום עם משרד הבריאות.
מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר תמיר גשן: "השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות קוראים לציבור הרחב לא לאסוף כלבים שאינם מוכרים להם מהרחוב, אלא לדווח לרשות המקומית על הימצאות כלבים משוטטים. בעלי הכלבים נדרשים להקפיד לחסנם נגד כלבת מדי שנתיים (אחרי שתי מנות ראשונות, על-פי חוק) ולהקפיד להובילם רק עם רצועה. שחרור כלבים לחופשי, עלול לחושפם למגע עם בעלי חיים נגועים בכלבת".
מחלת הכלבת היא סופנית וחשוכת מרפא. מרגע הופעת סימנים קליניים ראשונים בבני אדם או בבעלי חיים אין אפשרות להציל את החולה. מחלת הכלבת נגרמת על-ידי נגיף המועבר בין יונקים, בדרך כלל באמצעות נשיכה או מגע של רוק בדם. הנגיף נודד בקצב של כסנטימטר ביום ממקום הנשיכה לאורך העצבים, אל המוח וגורם להרס תאי המוח ולמוות. הסימנים האופייניים למחלת הכלבת הם שינויים בהתנהגות, שיתוק ולבסוף מוות, כאשר יכולים לעבור בין שבועיים לחצי שנה מרגע ההדבקה ועד למות החולה. במקרה של חשש להדבקה ניתן לבני-אדם טיפול מניעתי המגן מפני המשך התפתחותה של המחלה.
בשל היותה מחלה קטלנית, חיסון מידי במקרה של חשיפה לבעל חיים נגוע במחלה הינו הכרחי להצלת חיים. משרד החקלאות קורא לציבור לחסן את הכלבים שברשותם, ולטייל עם הכלב ברצועה (לא משוחרר). יש לציין כי, בישראל חלה חובת חיסון מדי שנתיים לכלבים כנגד מחלת הכלבת.