תמונות לווין חושפות כי
קוריאה הצפונית חפרה לפחות שתי תעלות רחבות במעבר תחבורה בגבול המזוין עם
קוריאה הדרומית. צעדים אלו תועדו לאחר הרס מקטעי כביש ומסילות רכבת בידי כוחות קוריאה הצפונית באמצע אוקטובר (15.10.24), דבר שהחריף את המתיחות הקיימת בין שתי הקוריאות.
מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג’ונג און, הגביר את תוכנית הגרעין ופיתוח הטילים הבליסטיים, ואף דווח כי סיפק תמיכה צבאית לרוסיה בעימותה עם אוקראינה. פעולה זו תואמת את מדיניותו של קים לנתק קשרים עם קוריאה הדרומית, שמצדה נוקטת בגישה נוקשה נגד שאיפות הגרעין של הצפון.
תמונות לווין מיום רביעי (30.10.24) מציגות תעלה עמוקה החוצה כביש ומסילת רכבת באזור המערבי של האזור המפורז. התעלה ממוקמת כ-1.7 ק"מ מערבית לתחנת דוראסן — התחנה האחרונה בצד הדרום-קוריאני שהובילה בעבר למתחם התעשיה בקייסונג. המהלך נתפס כהמשך לפירוק תשתיות שהחל באמצע אוקטובר.
סימנים ראשונים לתעלות הופיעו ב-17 באוקטובר, לאחר תקופת עננות שהסתירה את השטח. בסמוך לתעלה נצפו כלים כבדים, כולל ציוד חפירה, מה שמעיד על המשך העבודות.
פגישת שרי החוץ של קוריאה הצפונית ורוסיה
ברקע המתיחות, נפגשה שרת החוץ של קוריאה הצפונית, צ'ו סון הוי, עם עמיתה הרוסי,
סרגיי לברוב, במסגרת ביקור רשמי במוסקבה. במהלך הפגישה דנו השניים בהגברת שיתוף הפעולה הצבאי-אסטרטגי בין המדינות. צ'ו הדגישה את הצורך לחזק את יכולות הנשק הגרעיני של קוריאה הצפונית ואת ההיערכות לתגובה גרעינית, ככל הנראה בתגובה להגברת התמרונים הצבאיים של ארצות הברית ובעלות בריתה באזור.
עבודות חפירה נוספות נראו בחלקו המזרחי של הגבול, שם הכביש נקטע רגע לפני שער הגבול הצפון-קוריאני. לפי אנליסטים מאתר North 38, המתמקד בקוריאה הצפונית, אורך התעלה המערבית מוערך בכ-125 מטרים ורוחבה כ-7 מטרים, עם גבעות עפר גדולות בצדדיה. התעלה במעבר המזרחי מעט ארוכה יותר — כ-150 מטרים, ועפר מפוזר רק בצד אחד.
"משמעות התעלה וגבעות העפר אינה ברורה, אך ייתכן שהכוונה ליצור חסימה לניתוק קשרי התחבורה", ציינו האנליסטים ב-38North, והוסיפו כי משאיות רבות נצפו באתר, מה שמעיד על המשך העבודות.