יושב-ראש ועדת חוק, חוקה ומשפט ח"כ
שמחה רוטמן, מצביע על התערבות בג"ץ כגורם המאיים על ביטחון ישראל, וטוען במאמר חדש למגזין "השילוח" כי הכרעות ביטחוניות צריכות להיוותר בידי נבחרי הציבור בלבד. רוטמן מבקר את בג"ץ על התערבותו בנושאים כמו נהלי רישוי נשק אישי, עיכוב הריסת בתי מחבלים ואיסור פעולות צה"ל בשטחי עימות - סוגיות אותן הוא רואה כ"פגיעה ישירה במדיניות הביטחון".
רוטמן מתייחס בין היתר לעיכובים של בג"ץ בהריסת בתי מחבלים, וטוען כי התערבות זו מעכבת פעולות שהן חלק בלתי נפרד מההרתעה הביטחונית. "כאשר בג"ץ מונע את האפשרות להוציא לפועל הרס בתים, הוא פוגע בתחושת הביטחון וביכולת להרתיע מפגעים פוטנציאליים", הוא מסביר. בתחום רישוי הנשק, רוטמן מצביע על כך שבג"ץ דחה יוזמות להרחיב את הגישה לכלי נשק אישי לאזרחים באזורים רגישים, וטוען שהדבר פוגע במוכנות האזרחית להגנה עצמית.
נוסף לכך, רוטמן מציין את השלכות ההתערבות של בג"ץ על הקשרים הדיפלומטיים של ישראל, ומזהיר כי החלטות השופטים בנושאי חוץ מביאות ללחצים בינלאומיים מוגברים ומחלישות את יכולת המדינה להגן על עצמה בזירה העולמית.
רוטמן אינו מתייחס רק להשפעות על הביטחון השוטף, אלא אף מזהיר מפני מגמה רחבה של התערבות שיפוטית בכל היבט אפשרי של מדיניות ציבורית. לדבריו, כאשר מערכת המשפט מקבלת סמכות כה נרחבת להכתיב את מהלכי הממשלה, "אובדת תחושת האחריות הציבורית - העם מרגיש שלא הוא משפיע על החלטות הנוגעות לחייו".
בדבריו, ח"כ רוטמן מדגיש את הצורך באיזון בין רשויות השלטון, ומציין כי במדינות אחרות מתערבים בתי המשפט רק לעיתים נדירות בנושאים ביטחוניים. "יש לבחון מחדש את סמכויות בג"ץ באופן שיבטיח שידיהם של נבחרי הציבור יהיו חופשיות לפעול לטובת ביטחון האזרחים והמדינה", מסכם רוטמן.