ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה (יום א', 3.11.24) את קידום החוק המוצע שהגיש ח"כ אביחי בוארון (הליכוד), לשינוי תקציב תאגיד השידור הציבורי בקריאה טרומית, כפוף להתניות שטרם נמסרו פורסמו. במהלך הדיון הדגיש שר התקשורת שלמה קרעי כי התאגיד מפר את החוק, פועל כאזור אקס-טריטוריאלי, ויש לקדם את ההפרטה שלו.
המשנה ליועצת המשפטית לממשלה הזהירה כי המהלך מהווה פגיעה בחופש העיתונות וב
חופש הביטוי. שר המשפטים
יריב לוין הציג עמדה ברורה בדיון: "האם יש מניעה משפטית לבטל את השידור הציבורי? השידור הציבורי אמור לקדם פלורליזם, וזה לא מתקיים". לוין הציע להצמיד את תקציב התאגיד לרייטינג שלו, וטען כי התאגיד נמצא בתחתית טבלאות הצפייה, בעוד הרדיו הציבורי זוכה לשימור התקצוב.
שר נוסף, עמיחי שיקלי, הביע ביקורת חריפה נגד ערוץ "מכאן", האפיק בערבית של התאגיד, וציין כי ערוץ זה שידר תשדיר בעד חופש הבחירה בגיוס לצה"ל, אף במהלך תקופת מלחמה, מהלך אותו כינה "מבולבל".
מועצת העיתונות והתקשורת מתריעה מפני מה שהיא מכנה "מתקפה חסרת תקדים על חופש העיתונות בישראל" ומזהירה מפני מספר הצעות חוק שמקדמת הקואליציה, אשר לטענתה מטרתן להגביל את חופש העיתונות והבעת הדעה. המועצה תומכת בעמדת הייעוץ המשפטי לממשלה, שקובע כי הפוליטיזציה בתאגיד מהווה צעד לא דמוקרטי ופוגע בעקרונות היסוד של הדמוקרטיה.
הצעות החוק כוללות, בין השאר, את "חוק האינטרנט", שלדבריה מעניק לממשלה סמכות לסגור אתרי אינטרנט "הפוגעים בביטחון המדינה" לפי שיקול דעתה, ואת "חוק הרייטינג", שמאפשר למשרד התקשורת להשפיע על תקציב ערוצי הטלוויזיה לפי מדד הצפייה. בנוסף, נבחנת הצעה שתכפיף את תקציב התאגיד לתקציב המדינה, בניגוד למצב הנוכחי, דבר אשר יערער את עצמאות התאגיד.
חוות הדעת שהוגשה על-ידי היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, וצוותה, מדגישה כי ההצעה לפיקוח על תקציב התאגיד מטעם הממשלה פוגעת בעצמאותו ומהווה צעד המעודד שליטה פוליטית על תכניו. מיארה מביעה חשש כי התאגיד ייחשף ללחצים ויימנע מביקורת פוליטית וחברתית על הממשלה, ובפרט במשדרי החדשות.
חוות הדעת הוגשה במטרה להתריע בפני הכנסת על ההשלכות האפשריות של ההצעה, כאשר לפי הערכות, אם תאושר ההצעה במתכונתה הנוכחית, תתמוך מיארה בעתירות לבג"ץ נגדה.