חברת גיא ו
דורון לוי הנדסה בנייה והשקעות תובעת 26 מיליון שקל מרשות מקרקעי ישראל וחברת ניהול הפרויקטים ברן ישראל. בתביעה, שהוגשה (5.11.24) לבית המשפט המחוזי מרכז, נאמר כי רמ"י וברן אחראיות לנזקים והפסדים של עשרות מיליוני שקלים שנגרמו לה בשל עיכוב בהקמת פרויקט מחיר למשתכן בעיר אלעד.
לדברי התובעת, היא זכתה במכרז של הנתבעות להקמת הפרויקט; עבודות הפיתוח הוטלו על רמ"י וברן. התב"ע החלה על שטח הפרויקט קובעת, כי השלמת בניית קיר אקוסטי מסוים היא תנאי לקבלת היתר בנייה, והקמתו היא חלק מעבודות הפיתוח שבאחריות הנתבעות - אך הן הקימו אותו באיחור ניכר.
לטענת התובעת, העיכוב הביא לכך שהבנייה בוצעה לאחר גל התייקרויות משמעותי בעלויות הבנייה, העיכוב הטיל עליה עלויות מימון כבדות ומיותרות, וגרם לדחייה ברווחי הפרויקט והחזר ההון העצמי. לדבריה, רמ"י וברן טוענות שהעיכוב היה באחריות
משרד התחבורה, שהשתהה בהעתקת מסוף האוטובוסים המצוי באחריותו ואשר בתחומיו אמור היה להיבנות חלק מהקיר. אולם כי גם לאחר העתקת מסוף האוטובוסים נמשך העיכוב בהקמת הקיר.
בתביעה נאמר כי רק לאחר שבמשך שנים התעכבה הקמת הקיר האקוסטי, שונתה בחודש מאי דרישת השלביות, באופן המאפשר לבקש היתר בנייה בלא המשך המתנה להשלמת הקמת הקיר האקוסטי, ואולם המשמעות הייתה עיכוב של שנים בהקמת הפרויקט. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד
ניר רבר ואוריאל מוזס, וטרם הוגש כתב הגנה.