בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
סיון שדה ז"ל הי"ד [צילום: באדיבות המשפחה]
|
|
|
כפר מסריק: צעיר נהרג כתוצאה מירי חיזבאללה
|
סיון שדה (18), תושב הקיבוץ, נפגע מרקטה שהתפוצצה בשדה שבו עבד ● נסיונו לתפוס מחסה בשטח הפתוח לא צלח, והפציעות הקשות הביאו למותו
|
סיון שדה, צעיר בן 18, נהרג בשטח חקלאי ליד בית העלמין בכפר מסריק כתוצאה מירי חיזבאללה. על גופתו של הנרצח היו פציעות קשות מרסיסי רקטה שירה חיזבאללה הערב בשעה שש.
ההרוג, תושב כפר מסריק, שעובד בחקלאות בשטחי גידולי השדה של הקיבוץ נקלע למטח שבו נורו כ-25 רקטות מלבנון ויצא מרכב בו שהה, ככל הנראה כדי למצוא מחסה בתעלה סמוכה.
רקטה שנחתה מטרים ספורים ממנו הביאה למותו. חקלאי שחלף באזור כעבור זמן מה הבחין בנפגע וקרא לכוחות ההצלה, שקבעו את מותו. תחילה סברו שמדובר במהגר עבודה מתאילנד אך בהמשך מתברר שמדובר בישראלי.
לדברי ראש מועצת מטה אשר, משה דוידוביץ', הנער יצא לפתוח את ההשקיה בשדות. "לפי מה שנאמר לי, הוא פעל לפי ההנחיות ונשכב על הארץ, אבל אין יירוטים בשטחים החקלאיים".
|
תאריך:
|
06/11/2024
|
|
|
עודכן:
|
06/11/2024
|
|
עידן יוסף
|
+מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו יותר מ-110 מטרות טרור ביממה האחרונה
|
09:33 07/11/24 | מירב ארד |
ביממה האחרונה, מטוסי קרב של חיל-האוויר, תקפו יותר מ-110 מטרות טרור של ארגוני הטרור חיזבאללה בלבנון וחמאס ברצועת עזה. בין המטרות שהותקפו על-ידי חיל-האוויר בלבנון, כ-20 מטרות במרחב בעלבכ ובצפון הליטני, בהן חוסלו כ-60 מחבלים ברפיח, לוחמי צוות הקרב של חטיבת הנח"ל, בפיקוד אוגדת עזה (143) חיסלו מספר מחבלים חמושים והשמידו תשתיות טרור. בנוסף, בשיתוף פעולה עם חיל-האוויר, תקפו וחיסלו מחבל חמוש שנע לעבר הכוחות.
|
|
|
|
+צה"ל מבצע את תוכנית גיורא איילנד
|
09:17 07/11/24 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה |
האלופים הציעו את נצרים לשם יגורשו התושבים, אך הפלשתינים נודדים בתוך הכאוס שנוצר למרחב שמדרום לג'באליה ▪ הגירוש מלווה בהרס מסיבי של בתים ותשתיות וגם גילוח של בתים, שאינם קשורים בלחימה
|
|
|
|
נודדים ממקום למקום [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
|
|
|
|
+סלקו ידיכם מצה"ל
|
08:54 07/11/24 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה |
הרוחות הרעות, המנסות לשוב ולחדור לשורות הצבא, ניעורו מחדש ▪ עוצמתן קטנה יותר, אך מספיקה דיה כדי להציב בפניה חומה בצורה, חומת פלדה, חומת מגן
|
|
|
|
לא עוד [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
|
|
|
|
+האור בקצה המנהרה, פלוס
|
08:31 07/11/24 | דן מרגלית | לרשימה המלאה |
לראשונה מסיבת עיתונאים משותפת של כל ראשיה נוכח החשד לפלילים של נתניהו ועוזריו ▪ ייתכן כי יגרמו בסופו של דבר לאנשי הליכוד עצמם לרוצץ מבחינה פוליטית את ראש הנחש
|
|
|
|
נתניהו. ראש הנחש [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
|
|
|
|
+צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בלב הדאחיה
|
18:50 06/11/24 | עידן יוסף |
צה"ל תקף שורת מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בדאחיה, ביירות. מטוסי קרב של חיל-האוויר, בהכוונה מודיעינית של אגף המודיעין, תקפו מפקדות, מחסני אמצעי לחימה ותשתיות צבאיות של חיזבאללה. המטרות מוקמו בלב אוכלוסייה אזרחית, בדוגמה נוספת לשימוש חיזבאללה באזרחים כמגן אנושי.
|
|
|
|
אזורי התקיפה
|
|
|
|
+מטח רקטות מלבנון: אזעקות בעכו, קריית ביאליק וקריית מוצקין
|
18:25 06/11/24 | עידן יוסף |
הערב, בשעות 18:02-18:03, הופעלו אזעקות במספר יישובים בצפון, בהם עכו, קריית ביאליק, קריית מוצקין, עין המפרץ, כפר מסריק, ג'דיידה-מכר וטמרה. דובר צה"ל מסר כי זוהו כ-25 שיגורים משטח לבנון, חלקם יורטו, ונפילות זוהו בשטחים פתוחים. לא דווח על נפגעים או נזק לרכוש.
|
|
|
|
+עשרות שיגורים לצפון הארץ ולמרכזה
|
17:06 06/11/24 | עידן יוסף |
במהלך היום נרשמו שיגורים רבים מלבנון לעבר שטחי הצפון וגם כמה למרכז, ובמקביל דווחו יירוטים של כלי טיס בלתי מאוישים ושל רקטות שחצו לשטח הארץ. באזור צפת זוהו עשרות שיגורים, מתוכם חלק יורטו על-ידי מערכות ההגנה. זוהו גם נפילות במספר מוקדים באזור.
התרעות הופעלו במספר יישובים במרכז הארץ, ביניהם לוד, פתח תקוה, בני ברק, רמת גן, סביון ויישובים נוספים. אחד השיגורים יורט בטרם הגיע לשטחי המרכז. אזעקות הופעלו גם בגליל המערבי. כמו-כן, חיל-האוויר יירט שני כלי טיס בלתי מאוישים שנשלחו מלבנון, לפני שחצו לשטח ישראל.
מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, נפגש עם ראשי הרשויות בצפון לסקירה על תמונת המצב. במהלך הפגישה הדגיש את המאמצים המשותפים והודה לראשי הרשויות על שיתוף הפעולה ההדוק.
|
|
|
|
גורדין עם ראשי רשויות בצפון [צילום: דובר צה''ל]
|
|
|
|
+שני פצועים קל בפיגוע דריסה בצומת שילה בבנימין; המחבל נוטרל
|
14:20 06/11/24 | מירב ארד |
דובר צה"ל עדכן (יום ד') כי מחבל דרס אזרחים בצומת שילה שבחטיבת בנימין, לאחר מכן יצא מרכבו וניסה לבצע פיגוע דקירה. המחבל נוטרל, כוחות צה"ל נמצאים במרחב. שני בני אדם נפצעו באורח קל.
ממד"א נמסר על שני צעירים אזרחים שנפגעו מרכב בפיגוע דריסה בצומת שילה. "חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים במקום טיפול רפואי ל-2 צעירים כבני 20 במצב קל, בהכרה מלאה. מספר נפגעי חרדה מטופלים במקום ע"י צוותי מד"א. המחבל נוטרל", נמסר ממד"א.
רפאל מוריס ונתנאל אילוז חובשי איחוד הצלה מסרו: "הענקנו סיוע בזירה לשני צעירים שנפצעו באורח קל. כמו-כן יחידת חוסן של איחוד הצלה העניקו סיוע לנפגעי החרדה שהיו בזירה עקב אופי האירוע ושמיעת קולות הירי".
|
|
|
|
זירת הפיגוע בשילה [צילום: דוברות מד"א]
|
|
|
|
+צה"ל: יורט כטב"ם ששוגר מכיוון מזרח
|
14:05 06/11/24 | מירב ארד |
דובר צה"ל עדכן (יום ד') כי לפני זמן קצר, חיל האוויר יירט כלי טיס בלתי מאויש ששוגר מכיוון מזרח. הכלי יורט בטרם חצה לשטח הארץ
|
|
|
|
+"פיטורי גלנט - נועדו להכשיר קודם כל את החקיקה של חוקי ההשתמטות"
|
12:15 06/11/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה |
ראש האופוזיציה לפיד בהצהרה המותשפת: "נתניהו לא כשיר. אזרחי ישראל לא יכולים לסמוך עליו| ▪ גנץ: "עיתוי ההחלטה הוא הפקרות ביטחונית מוחלטת", גנץ קרא למשרתים להמשיך ולשרת גם עכשיו, למרות השעה הקשה ▪ ליברמן: לפיטורים יש להם עוד תפקיד - להרתיע את אותם אנשים שעוסקים בחקירות הביטחוניות כרגע" ▪ יאיר גולן: יש לנו ראש ממשלה לא לגיטימי וממשלה לא לגיטמית"
|
|
|
|
ראשי מפלגות האופוזיציה בהצהרה משותפת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
|
|
|
|
+נכשל במבחן ההשתמטות
|
11:47 06/11/24 | רון בריימן | לרשימה המלאה |
במקרה שלפנינו אין מדובר על מחלוקות פוליטיות "רגילות": במקרה שלפנינו מדובר על משרתים ועובדים ועל משתמטים שאינם משרתים ואינם עובדים ▪ שר הביטחון הודח בגלל שהתייצב באומץ מול משתמטים שאינם משרתים ואינם עובדים ▪ ראש הממשלה נכשל בכך שבחר בצד הלא נכון, בצד המשתמטים
|
|
|
|
נתניהו. השתמט [צילום: גיל כהן מגן/AP POOL]
|
|
|
|
כפר מסריק: צעיר נהרג כתוצאה מירי חיזבאללה
|
|
כוחות צוות הקרב של חטיבת ׳הזקן׳ (8) בפיקוד אוגדה 91 לחמו בדרום לבנון בשבוע האחרון. עד כה בפעילות חיסלו הכוחות עשרות מחבלים בהכוונת כלי טיס של חיל-האוויר. בין המחבלים - מפקד גדוד במרחב בו הכוחות פועלים ומפקד המתחם.
|
|
|
ראשי מפלגות האופוזיציה כינסו (יום ד', 6.11.24) מסיבת עיתונאים מיוחדת בעקבות פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט. את ההצהרה המשותפת פתח ראש האופוזיציה יאיר לפיד שאמר: "גלנט פוטר רק מסיבות פוליטיות, רק כי הוא הפריע לנתניהו להעביר את חוקי ההשתמטות. הוא פוטר כי נתניהו בחר במשתמטים במקום במשרתים."
|
|
|
בעיצומה של מלחמה קשה, מדממת וממושכת החליט ראש ממשלת ישראל - או שמא אולץ לעשות כן עקב לחץ בלתי מתון של שותפיו ה(בלתי) טבעיים - להדיח שר ביטחון מקצועי ומנוסה ולהחליפו בשר ביטחון טירון.
|
|
|
אזעקות הופעלו לקראת השעה 12:00 (יום ד', 6.11.24) בשפלה, גוש-דן והשרון בעקבות שיגורים שחצו מלבנון. דובר צה"ל עדכן כי כ-10 שיגורים נורו מלבנון, חלקם יורטו. זוהתה נפילה אחת במרכז הארץ. ממד"א נמסר כי "לא התקבלו קריאות על נפגעים". באזור נתב"ג דווח על נפילה.
|
|
|
משמר הדמוקרטיה הישראלית, התנועה לאיכות השלטון ופורום חומת מגן לישראל מבקשים מבג"ץ (6.11.24) לבטל את הדחתו של שר הביטחון, יואב גלנט, בידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו. העותרות גם מבקשות צו ביניים, שימנע את כניסתם לתוקף של הפיטורים מחר בערב. השופטת יעל וילנר הורתה להשיב עד מחר בצהריים לבקשה לצו ביניים. יצוין, כי הסיכוי שבג"ץ יתערב בהחלטה פוליטית שכזאת ושנעשתה כחוק, הוא נמוך מאוד.
|
|
|
|
|
|
מרגלית מולנר גויטיין
שלשת המושגים האלה נקשרים לעיתים קרובות יחד 'אדם לאדם זאב', נאמר כבר, אם כי לעיתים פוגשים אנו ביחסי קירבה ביניהם כמו בסרט 'רוקד עם זאבים' בבימויו ובכיכובו של קווין קוסטנר, בעיקר מ...
|
|
|
אלי אלון
איש רוח ויזם תרבות פזמונאי ומתרגם, איש רעים להתרועע שהטביע חותמו על עולם התרבות הישראלי במשך כשישה עשורים
|
|
|
דן מרגלית
אלוהים (זה הרגע להציג לו שאלה) במה לייבוביץ' לא יכול היה להביע דעה שגם אם אינה מקובלת היא ראויה לדיון?
|
|
|
נפתלי בנט
אחרי 250 ניחומי אבלים, ביקורי פצועים, מפגשים עם משפחות מילואימניקים ולוחמים בעלי עסקים שקרסו, אני לא יכול לראות איך הפוליטיקאים דופקים את הלוחמים תוך שבמתק שפתיים הם אומרים "יחד ננ...
|
|
|
עמנואל בן-סבו
הרוחות הרעות, המנסות לשוב ולחדור לשורות הצבא, ניעורו מחדש עוצמתן קטנה יותר, אך מספיקה דיה כדי להציב בפניה חומה בצורה, חומת פלדה, חומת מגן
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|