קיים חשש למעורבות של עובדים, נושאי משרה ואף גורמים מקרב הנהלת תאגיד כאן בפריצה למחשבי העובדים. כך טוענים (10.11.24) ארגון עובדי התקשורת, ארגון העיתונאים וועד עובדי כאן, בפנייה לבית הדין לעבודה בירושלים.
הפריצה אירעה בסוף יולי או בתחילת אוגוסט, ולדברי הארגונים והוועד "המידע הפרטי שנוטר, תועד ונשמר כולל עשרות אלפי צילומים בפועל של מסכי המחשב של עובדים, לרבות תכתובות אישיות באפליקציות של העברת מסרים (כמו ווטסאפ), תמונות אישיות ומשפחתיות, מידע על חשבונות בנק ועוד". הם מציינים, כי העובדים רשאים להשתמש במחשביהם בעבודה לצרכים אישיים, ולכן מידע זה היה שמור בהם.
הניטור בוצע באמצעות תוכנה אשר צילמה באופן קבוע את המסכים, ועל-פי הנטען - עוצמת החדירה לפרטיות דומה לזו של רוגלות בטלפונים סלולריים. הארגונים והוועד מציינים, כי בחודש אוגוסט הביעו נציגי העובדים דאגה מפני הטמעת תוכנת "הפנתרה" העלולה לפגוע בפרטיות; החדירה בה מדובר בוצעה באמצעות תוכנה אחרת שהייתה קיימת בתאגיד.
על-פי הבקשה, מיד לאחר היוודע הפריצה, החלו הארגונים והוועד בשיח עם ההנהלה, ובו בין היתר העלו את החשש שעובדים המעורבים בפריצה הם אלו המתחקרים אותה מצד התאגיד. עוד העלו חשש לפגיעה בפרטיות בידי החברה החיצונית ששכר כאן לבצע חקירה נוספת. לטענת המבקשים, הם לא קיבלו מההנהלה את המידע המבוקש על הפריצה וחקירתה. במקביל, המנכ"ל
גולן יוכפז מסר בחודש ספטמבר, כי המשטרה סגרה את התיק בשל העדר אשמה פלילית, והחברה החיצונית לכך שהתוכנה כלפיה הועלה החשד - לא שימשה לחדירה בלתי מורשית.
הוועד הגיב באומרו, כי תמוה שהתיק נסגר מבלי שזומנו כלל לעדות העובדים שהיו הקורבן לחדירה, ותהה האם משמעות הדבר היא שהפעולה בוצעה בהנחייתם של מנהלים בכאן. יוכפז השיב, שהוא ויתר חברי ההנהלה לא נתנו הנחיה שכזאת והבטיח להציג את ממצאי הבדיקה הפנימית - אך טרם עשה זאת, נטען בבקשה.
לטענת הארגונים והוועד, "פרטיותם של העובדים נפגעה שלוש פעמים: 1) במסגרת הפריצה; 2) במסגרת עיון גורמים בתאגיד במידע שהאישי שנוטר בעקבות הפריצה; 3) במסגרת בדיקה של חברה חיצונית מטעם התאגיד, כאשר העובדים לא נתנו כל אישור ספיציפי לתאגיד לאפשר לגורם חיצוני להיחשף למידע האישי, ככל שמידע זה הועבר לידי החברה החיצונית על-ידי התאגיד או מי מטעמו. בשים לב לסימני השאלה סביב הפריצה, האירועים שהביאו אליה, חשש למוערבות של עובדים ונושאי משרה בעניין, ואף מקרב הנהלת התאגיד", הם סבורים שיש להורות על בדיקה בלתי תלויה של הפריצה.
הארגונים והוועד מבקשים מבית הדין לאסור על כאן לעיין או להשתמש במידע שהושג בעקבות הפריצה, להביא לידיעתם את מלוא המידע על האירוע (כולל רשימת העובדים שמחשביהם נפרצו ומי שנחשפו למידע זה), להורות על בדיקה עצמאית, לקבוע שהתאגיד הפר את חוק הגנת הפרטיות ולהורות לו לנהל מו"מ על נהלים שימנעו מקרים דומים. הבקשה הוגשה באמצעות עוה"ד גלעד זבידה, אמיר בשה ולירון בק, וטרם הוגשה תגובת כאן.