קוריאה הצפונית אישרה את אמנת שיתוף הפעולה האסטרטגי עם רוסיה, הכוללת התחייבות לסיוע צבאי הדדי, כך דיווחה סוכנות הידיעות הקוריאנית הרשמית KCNA ביום שלישי (12.11.24). האמנה, שנחתמה על-ידי נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין ושליט קוריאה הצפונית קים ג’ונג און ביוני 2024, אושרה בשבוע שעבר על-ידי רוסיה.
על-פי האמנה, המדינות מתחייבות להשתמש בכל האמצעים הזמינים להענקת סיוע צבאי מיידי אם אחת מהן תותקף. בנוסף, האמנה כוללת שיתוף פעולה בתחומים כמו אנרגיה גרעינית, חלל, מסחר וכלכלה, וכן מאמץ משותף לקדם "סדר עולמי חדש וצודק רב-קוטבי".
האמנה אושרה בקוריאה הצפונית בצו שחתם עליו קים ג’ונג און בתפקידו כנשיא המדינה, צעד שנעשה ללא מעורבות פרלמנטית, בהתאם לסמכויותיו המיוחדות של קים.
חיילים צפון קוריאנים נשלחו לתמוך ברוסיה
לפי הערכות מודיעין של ארצות הברית,
קוריאה הדרומית ואוקראינה, עד 12,000 חיילים צפון קוריאנים נשלחו לרוסיה, ככל הנראה במסגרת האמנה שנחתמה ביוני. דיווחים מאוקראינה ציינו כי חיילים אוקראינים התעמתו עם חיילים צפון קוריאנים באזור הגבול של מחוז קורסק ברוסיה בשבוע שעבר.
קוריאה הדרומית דיווחה כי מאז אוגוסט 2023 העבירה קוריאה הצפונית מעל 13,000 מכולות נשק ותחמושת לרוסיה, צעד שמעלה חשש להרחבת שיתוף הפעולה הצבאי בין המדינות.
החבירה הצבאית בין רוסיה לקוריאה הצפונית מעלה חשש להסלמה נוספת במלחמה הנמשכת כמעט שלוש שנים. ארצות הברית ובעלות בריתה מודאגות מהאפשרות שרוסיה תעביר לקוריאה הצפונית טכנולוגיות צבאיות מתקדמות, דבר שעלול לשפר משמעותית את יכולותיה הגרעיניות והבליסטיות של פיונגיאנג.
האמנה מציינת את שיאו של שיתוף פעולה מתמשך בין רוסיה לקוריאה הצפונית, אשר התחזק במיוחד בעקבות פגישתו של קים ג'ונג און עם ולדימיר פוטין מוקדם יותר השנה. שני הצדדים, שנמצאים תחת סנקציות בינלאומיות כבדות, רואים בחיזוק השותפות ביניהם אמצעי להרחבת ההשפעה מול המערב.