ראש שב"כ לשעבר: "נתניהו ביקש להפעיל כלים נגד שותפי סוד"

יורם כהן חשף כי התבקש להפעיל כלים "נגד שותפי סוד שלקחו חלק באירוע ביטחוני חשוב מחשש להדלפה ● לשכת רה"מ: ראש הממשלה ביקש להגן על סוד מדינה חיוני

מירב ארד חדשות ממשלה 37 תגובות
ראש שב"כ לשעבר יורם כהן חשף (יום ה', 5.12.24) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש ממנו לצותת לשרים ולקצינים בכירים שלקחו חלק באירוע ביטחוני חשוב מחשש להדלפה.

בראיון לתוכנית "קובן את אסנהיים" בכאן רשת ב' סיפר: "ראש הממשלה חשש, כי זה היה נושא רגיש. הוא חשש שזה ידלוף", סיפר כהן והוסיף כי "הוא ביקש ממני שאפעיל את הכלים שלי, שכל מי ששותף סוד - יפוקח על-ידי שב"כ, ואם מישהו ידליף את זה נטפל בו". כשנשאל אם התבקש להשתמש בהאזנות טלפוניות אמר: "בין היתר".

את הדברים אמר כהן כדוגמה לצעדים בהם עשוי לנקוט ראש הממשלה במצב של משבר חברתי בישראל: "אם קבוצת אנשים ירצו למחות, הוא עלול לפנות לראש השב"כ ולבקש ממנו להפעיל את כליו".

כהן הביע דאגה מהתנהלות ראש הממשלה במלחמה: "יש בעיה של חוסר מודעות בציבור - אם אתה יוצר עבירה, 'הינדוס תודעה' לפיה הכשל ב-7 באוקטובר הוא רק של הדרג הצבאי, נוצרות קונספירציות. אנשים בסביבת נתניהו עובדים בזה".

כהן התייחס ל"חוק פלדשטיין" שעבר בקריאה טרומית ואמר: "רה"מ יכול לדרוש שכל פיסות המידע שמגיעות מהמודיעין - יישלחו אליו ולא תהיה 'פלטה'. במקום לעשות חוק שרוצה להקהות את השגיאה שעשו שני החבר'ה שהיו מעורבים בכך".

"מה אומר ראש הממשלה? מה החוק אומר? אנחנו לא מאמינים לשיקול הדעת המקצועי של הרמטכ"ל, ראש אמ"ן ושל מפקד 8200", הדגיש כהן בדבריו.

לשכת ראש הממשלה מסרה בתגובה: "יורם כהן המיתמם - שנמצא עמוק בקמפיין פוליטי - מנסה לייצר עוד "פרשייה" מפוברקת. ראש הממשלה ביקש להגן על סוד מדינה חיוני, קיבל את המלצת הדרג המשפטי, פעל לפי החוק, ולא פגע בזכויותיו של איש."
תאריך: 05/12/2024 | עודכן: 05/12/2024
+בג"ץ דחה עתירה נגד ביטול המס על משקאות ממותקים 15:23 05/12/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
סמוטריץ' ביטל את המס לפי דרישת הסיעות החרדיות ▪ בג"ץ: הליך קבלת ההחלטה לא היה מיטבי, נימוקיו מעוררים תהייה - אך אין עילה להתערבות בה
משרד הבריאות ורשות המיסים התנגדו לביטול [צילום: נתי שוחט, פלאש 90]
+הדחת היועמ"שית: השר אליהו: "מאמין שנצליח להדיח אותה" 11:13 05/12/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הוסיף: גם השרים שברחו מהעניין עשו את זה רק כי הם מפחדים שתהיה בעיה למקורבים שלהם ▪ השר ברקת השיטה של ללכת על הראש - לא יביא תוצאה
עמיחי אליהו, איתמר בן-גביר. תומכים במהלך [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+שר הביטחון: החלטתי בנושא הצווים המנהליים בתוקף ומתקיימת במלואה 10:24 05/12/24 | מירב ארד
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "על רקע פרסומים מסולפים: המדיניות עליה החלטתי בנושא הצווים המנהליים בתוקף ומתקיימת במלואה".

+השר בן-גביר: 99% מהאירועים בשטח זה ערבים שזורקים אבנים על יהודים 09:56 05/12/24 | מירב ארד
השר איתמר בן-גביר בראיון לגל"צ: "יהודי שפועל בניגוד לחוק ומצית בית - שייכנס לכלא, אבל 99% מהאירועים בשטח זה ערבים שזורקים אבנים על יהודים. המשטרה פועלת בנחישות ועוצרת לא מעט חשודים, היא מצויינת".
+השר אלקין: ישראל לא תממן תושבים שלא ירצו לחזור הביתה 09:53 05/12/24 | מירב ארד
זאב אלקין, שר במשרד האוצר בראיון לכאן רשת ב': "מדינת ישראל לא תממן תושבים שלא ירצו לחזור הביתה אם לא תהיה מניעה ביטחונית. אין מקום אחד שיש מאה אחוז ביטחון שמחבלים לא יחדרו".
+ליברמן: חבל שתא״ל הגרי חזר בו והתנצל 09:51 05/12/24 | מירב ארד
יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביחגדור ליברמן: "הגרי צודק. מדובר בחוק הפוגע קשות בתפקודו של צה״ל ובבטחונה של מדינת ישראל. חבל שתא״ל הגרי חזר בו והתנצל.
עוד יותר מצערת ההתנהלות של הרמטכ״ל אשר פעם אחר פעם מתבטל בפני הדרג המדיני המופקר והבלתי אחראי, שמוכן להקריב את הביטחון של כולנו על מזבח אינטרסים אישיים וקואליציוניים."

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ראש שב"כ לשעבר: "נתניהו ביקש להפעיל כלים נגד שותפי סוד"
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בושה לתת לו במה
5/12/24 12:47
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]