הפרקליטות מבקשת (5.12.24) מבית המשפט המחוזי בירושלים לקבוע, כי עדותו של ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, במשפטו תישמע על-פי לוח הזמנים הקבוע - שלושה ימים בשבוע, 6.5 שעות מדי יום. "בקשה לצמצום ימי הדיונים וקיצורם אינה עולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי בקידום ההליך עליו עמד גם בית המשפט הנכבד לא אחת", היא אומרת.
נתניהו ביקש אתמול שעדותו במשפטו תימשך יומיים בשבוע (בימי שני ורביעי) וחמש שעות מדי יום. הוא נימק את הבקשה בעיסוקו בענייני המדינה ובכך שהוא נוהג לעבוד עד שעות הלילה הקטנות. עוד נאמר בה, כי במידת הצורך ההגנה תבקש שבית המשפט "יתחשב באילוצים נוספים ונקודתיים שיעלו תוך כדי שמיעת עדותו של ראש הממשלה, ובכלל זה בקשר לתדירות שמיעת העדות". לבסוף היא מבקשת לאפשר לנתניהו להתייחס בעצמו לנושא בתחילת הדיון הקרוב (10.12.24), בדלתיים סגורות.
לדברי הפרקליטות, "האינטרס הציבורי בתיק דנן מחייב לחתור לסיום מהיר ככל הניתן של המשפט לשם שמירה על האינטרסים הציבוריים, על הגינות ההליך, ועל עקרון היסוד לפיו הכל שווים בפני החוק". קבלת הבקשה תביא לכך שנתניהו יעיד תשע שעות נטו לכל היותר מדי שבוע, והפרקליטות כאמור מתנגדת, "במיוחד על-רקע הבקשה הנוספת להתחשבות בבקשות עתידיות תיאורטיות אליהן יש כמובן להתייחס לגופן".
לגבי בקשתו של נתניהו לפנות לבית המשפט בדלתיים סגורות, הפרקליטות אומרת: "ראשית, בקשה זו נעדרת כל נימוק המבהיר מדוע נדרשת סגירת דלתיים. לא למותר להזכיר שמדובר בהליך פומבי המתנהל בדלתיים פתוחות, ועל כן כל בקשה לחריגה מכלל זה צריכה להיות מבוססת על הנמקה שמצדיקה זאת. לכשייפרשו הנימוקים, תוכל המאשימה להתייחס לעניין זה. שנית, תבקש המאשימה להזכיר מושכלות יסוד לפיהן נאשם מיוצג פונה לבית המשפט באמצעות בא-כוחו. הבקשה אינה מגלה כל טעם לסטות מכך". התגובה הוגשה באמצעות עוה"ד
אלון גילדין ו
יהודית תירוש.
בתגובה אומרת ההגנה, כי הפרקליטות "עושה שימוש בערך השוויון כדי להפלות לרעה את ראש הממשלה במטרה לפגוע בהגנתו פגיעה קשה", שכן בתיקים אחרים היא מסכימה שנאשמים יעידו יומיים בשבוע או שיתנהל אפילו דיון אחד בשבוע. ההגנה אומרת כי בקשתה סבירה וכי יש להביא בחשבון את הצורך להכין את נתניהו לעדות ואת עיסוקיו האחרים. לדבריה, היא לא ביקשה שום התחשבות יוצאת דופן או הקלה ביחס לנאשמים אחרים, אלא התאמות מידתיות שיאפשרו לנתניהו להעיד ברציפות מבלי לפגוע בצורה אנושה בהגנתו. התגובה הוגשה באמצעות עוה"ד
עמית חדד, ישראל וולנרמן ו
נועה מילשטיין.
השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ו
עודד שחם קבעו עם תחילת הדיונים באפריל 2021, כי הם יתקיימו בימים שני, שלישי ורביעי בשעות 15:30-09:00. השופטים אף ביקשו לעבור לארבעה ימים בשבוע, אך הצדדים התנגדו נחרצות והם ויתרו על הרעיון. עדותו של נתניהו תישמע באולם תת-קרקעי ממוגן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, על-פי דרישת השב"כ.