רה"מ שוקל ליטול סמכויות מבן-גביר; נתניהו: מגבה את סמוטריץ'

בעקבות ההצבעה הדרמטית על חוק הרווחים הכלואים, הקרעים בקואליציה נחשפים: נתניהו שוקל לצמצם סמכויות או אף לפטר את בן-גביר האחרון מתבצר בעמדתו ולא מתכוון להצביע עם הקואליציה אגודת ישראל מפולגת ומנהיגותה מאותגרת

עידן יוסף חדשות כנסת 25 תגובות
לאחר ההצבעה הדרמטית בכנסת על חוק הרווחים הכלואים, ראש הממשלה בנימין נתניהו חזר (31.12.24) לבית החולים הדסה לצורך בדיקות נוספות. בסביבתו הדגישו כי "כל האפשרויות פתוחות", כולל אפשרות של צמצום סמכויותיו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, ואף פיטוריו. עם זאת, הסבירות לצעד כזה נותרת נמוכה. נשקלת גם הדרתו מהתייעצויות ביטחוניות.

נתניהו עצמו הדגיש: "העברנו היום, למרות הקשיים, חקיקה תקציבית חשובה לביטחון ישראל ולכלכלתה. אין איוולת חסרת אחריות גדולה יותר מלזעזע את הקואליציה בעת הזו או להסתכן בהפלת ממשלת ימין. אני מצפה מכל חברי הקואליציה, ובכללם גם מהשר בן-גביר, לחדול מלזעזע את הקואליציה ולסכן את קיומה של ממשלת ימין ברגע מכריע בתולדות ישראל. ניתן ונדרש לגשר על הפערים בקואליציה מבלי לזעזע אותה וכך נעשה".

על שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב נתניהו: "אני מגבה את שר האוצר בדרך האחראית בה הוא מוביל את התקציב ואת ניהול הכלכלה הישראלית וחוזר ודורש מכל חברי הקואליציה לתמוך בתקציב".

בן-גביר: "לא אתן שיחזירו את המשטרה אחורה"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, הגיב לטענות נגדו וטען כי הוא נאבק למען השוטרים והסוהרים: "את אחיי השוטרים, הסוהרים והלוחמים אני מבקש. המחויבות שלי היא לביטחון ישראל. התקציב שהגיש האוצר הוא פגיעה ישירה במשטרה, בשב"ס ובשירותי הכבאות, תוך הפרת הסכמים חתומים. כאב לי לראות כיצד שר האוצר גורר את ראש הממשלה ממיטת חוליו בשל סירובו לנהל מו"מ. אני לא חושש מהאשמות, גם כשזה לא פופולרי".

סמוטריץ': "אי אפשר לנהל קואליציה עם אנרכיה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מתח ביקורת חריפה על בן-גביר: "אנחנו בתקופת מלחמה וזקוקים לאחדות. אי-אפשר לנהל קואליציה עם אנרכיה. התקציב שהעברנו הוא לא של האוצר - הוא של מדינת ישראל. יש לנו אחריות להוביל את הכלכלה בתקופה המורכבת הזו. איני מבין איך אפשר לגרור את ראש הממשלה מבית החולים ואת חבר הכנסת בועז ביסמוט משבעה".

אלמוג כהן: "סירבתי לטלטל את קואליציית הימין"

ח"כ אלמוג כהן, שהצביע בעד הקואליציה למרות עמדת סיעתו, הסביר: "אני מסרב לטלטל את קואליציית הימין ולהגיש לאחים המוסלמים את הכתר. הדרישה לתוספת שכר לשוטרים צודקת, אך אם החוק היה נופל - הסיכוי לשפר את תנאיהם היה אפסי". בעוצמה יהודית צפוי להתקיים דיון בשאלת ענישתו של כהן בעקבות ההצבעה החריגה בניגוד לעמדת הסיעה.

הפילוג באגודת ישראל: קרע מנהיגותי גלוי

באגודת ישראל נחשף פילוג חריף בהצבעה על החוק. חברי הכנסת ישראל אייכלר ומשה רוט נמנעו מהצבעה, בעוד ח"כ יעקב טסלר התנגד רק ברגע האחרון, כשברור היה כי החוק יעבור.

לפי דיווחים, ראש הממשלה נתניהו ניהל שיחות ישירות עם האדמו"ר מבעלזא, תוך עקיפת יו"ר יהדות התורה, יצחק גולדקנופף.

גורם באגודת ישראל ציין: "לכל חברי אגודת ישראל ישנם גדולי ישראל אליהם הם כפופים. התנהלות חד-צדדית מובילה לתוצאות עגומות כפי שראינו". אבי בלום פרשן רדיו "קול חי" מתח ביקורת על גולדקנופף: "כל אחד במשחק הזה משך לכיוון אחר, וגולדקנופף איבד שליטה על הסיעה".

באתר 'המחדש' פורסם, כי אתמול בבוקר התקיימה שיחת טלפון בין אנשי לשכת ראש הממשלה למקורבי השר פרוש ובכירים נוספים באגודת ישראל. "מה שנכתב בהמודיע לא מייצג אותנו. נגמרו הימים שבבצ'יק כופה את דעתו על מועצת גדולי התורה", נאמר בשיחה.

הקואליציה במשבר: האשמות הדדיות ותחושת חוסר שליטה

ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) מתחה ביקורת על בן-גביר וגולדקנופף: "מה שקרה הערב במליאה זו הזיה מוחלטת. אי-אפשר לגרור את ראש הממשלה מבית החולים ואת ח"כ ביסמוט משבעה רק בגלל מאבקי כוח פנימיים". עמיתה לסיעה, ח"כ אוהד טל, הוסיף: "הפרובוקטור היהיר הזה (בן-גביר) גרר את ראש הממשלה ממיטת חוליו ואת ביסמוט מאבלו. הגיע הזמן להיפרד".

אחת הנקודות הכואבות ביותר במשבר הקואליציוני היא היעדר קיזוז עבור ח"כ בועז ביסמוט, שנאלץ להגיע למליאה ישירות מהשבעה על אמו. בליכוד הדגישו: "פנינו לעוצמה יהודית בבקשה להתקזז עם ח"כ ביסמוט, אך הבקשה נדחתה".

חברת הכנסת לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית): "הגענו למצב שבו ח"כ בועז ביסמוט נאלץ להגיע למליאה היישר מהשבעה על אמו, עם חולצה קרועה, בגלל חוסר היכולת להגיע להסכמות בסיסיות בתוך הקואליציה. זה מחדל מוסרי שלא היה צריך לקרות, וזו לא הדרך לנהל ממשלת ימין". סון הר-מלך הדגישה כי האחריות לכך מוטלת לא רק על עוצמה יהודית אלא גם על הנהגת הקואליציה, שכשלה בניהול המשבר: "אפשר היה לפתור את המשבר הזה בדרכים מכובדות. נדרשת מנהיגות אמיצה ומאחדת, ולא גלגול אחריות בין השרים".

ח"כ אלמוג כהן התייחס לנושא ואמר: "לא ייתכן שמוציאים את ראש הממשלה ממיטת חוליו בניגוד להמלצת רופאיו, ואת ח"כ ביסמוט מקימים משבעה, רק בגלל חוסר היכולת להגיע להסכמות בקואליציה".

מאחורי הקלעים כבר מתכוננים למאבק הבא - חוק הגיוס. אנשי נתניהו התחייבו לאדמו"ר מבעלזא כי נוסח החוק יגיע לדיון בוועדת חוץ וביטחון עד יום רביעי הקרוב.

ובינתיים, המשבר בממשלה בעיצומו: בן-גביר הודיע שימשיך להצביע בניגוד להחלטות הקואליציה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 31/12/2024 | עודכן: 31/12/2024
+ח"כ אלמוג כהן: "להוציא את רה"מ ממיטת חוליו זה צעד לא ראוי ומעשה שלא ייעשה" 10:38 01/01/25 | מירב ארד
ח"כ אלמוג כהן התייחס הבוקר בראיון לרדיו קול ברמה להחלטתו להצביע יחד עם חברי הקואליציה בעד חוק הרווחים הכלואים, בניגוד לעמדת מפלגתו: "להוציא רה"מ ממיטת חוליו ולהקפיץ ח"כ משבעה על אמו זה מעשה שלא ייעשה וצעד לא ראוי". הוסיף: "אמרתי לבן-גביר שלטעמי זו טעות להביא את רה"מ וביסמוט, זה מעשה שלא יעשה. אני לא מתעסק בתחושות, אמרתי לו שאני אחשוב על הדברים, עד שלא ראיתי את חברי בועז ביסמוט עם חולצה קרועה לא ידעתי מה להצביע, אבל אז החלטתי".
+לפיד: ההחלטה להצר את צעדיה של עינב צנגאוקר - החלטה עלובה ומבזה 10:14 01/01/25 | מירב ארד
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף ההחלטה למנוע את כניסתה של מעינב צנגאוקר לכנסת: "ההחלטה להצר את צעדיה של עינב צנגאוקר ולמנוע ממנה כניסה לכנסת, בית הנבחרים הישראלי, היא החלטה עלובה ומבזה". לפיד הוסיף: "יו"ר הכנסת, שרי הממשלה וחברי הכנסת של הקואליציה צריכים לשמוע בהכנעה את הדברים שיש לה לומר ולהחזיר לה את הבן שלה, לא להתקרבן כמו חבורת פחדנים".
+נמנעה כניסתה של עינב צנגאוקר לכנסת 09:49 01/01/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
מדוברות הכנסת נמסר כי "על אף הבטחותיה, המשיכה להפר באופן חמור את הסדר במשכן" ▪ עינב צנגאוקר הגיבה: "לצערי, אמיר אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי" ▪ לפיד תקף: "ההחלטה להצר את צעדיה של עינב צנגאוקר ולמנוע ממנה כניסה לכנסת, בית הנבחרים הישראלי, היא החלטה עלובה ומבזה"
עינב צנגאוקר בכנסת [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+משחקי תקציב: האופוזיציה חסמה העברות מרכזיות, "דיל" לילי חילק את הכסף 09:02 01/01/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ועדת הכספים דנה בשעות הלילה האחרונות של שנת 2024 בשורת העברות תקציביות דחופות, כולל 4.5 מיליארד ש"ח למשרד החינוך ▪ יועמ"ש הכנסת הזהירה מהליך תקדימי ובעייתי בשעת לילה מאוחרת, וחברי אופוזיציה טענו כי לא נענו לכל שאלותיהם ▪ משרד האוצר התחייב לדחיית סגירת מערכת מרכבה כדי לאפשר את ההעברות
4.5 מיליארד ש"ח אושרו בלילה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+אביחי בוארון נגד יואב גלנט: "יש להכריז עליו כח"כ פורש" 00:10 01/01/25 | עידן יוסף
ח"כ אביחי בוארון (ליכוד) תקף בחריפות את ח"כ יואב גלנט (ליכוד), בשל ההיעדרות מההצבעה במליאת הכנסת. בוארון כתב ברשת החברתית כי גלנט "אדם יהיר, חסר אחריות ונטול עכבות", וטען כי מאז שהודח מתפקיד שר הביטחון, הוא "עושה מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה".

בוארון קרא להנהגת הליכוד ולמנהלי הסיעה להכריז על גלנט כח"כ פורש, מה שימנע ממנו להתמודד בבחירות הבאות. לדבריו, "זה יביא לצדק כפול: גם יובהר כי אי-אפשר להשתמש בקולם של מצביעי הליכוד בצורה צינית וגם תתבצע לקיחת אחריות על ההתנהלות הפוליטית".
+עוצמה לא יהודית 22:35 31/12/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
איתמר בן-גביר וסיעתו הפגינו נוקשות חסרת רגישות אנושית. חוסר הממלכתיות שלהם ושל אגודת ישראל פגע בכבוד המדינה ובראשה. אלמוג כהן בלט כאישיות אמיצה שהעמידה ערכים מעל פוליטיקה
בן-גביר. גרר את נתניהו ממיטת חוליו [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+יו"ר הכנסת הדליק נרות חנוכה במליאה 18:17 31/12/24 | עידן יוסף
עם נעילת מליאת הכנסת, יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה הדליק נר של חנוכה במליאת הכנסת, אולי לראשונה בתולדות המשכן.
+התמשכות ההצבעות: הדלקת נרות חנוכה משותפת במליאה 16:53 31/12/24 | עידן יוסף
השר קרעי המליץ ליו"ר הכנסת לבצע הדלקת נרות משותפת בתום ההצבעות. יו"ר הכנסת קיבל את המלצתו.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu Bezalel אוהד טל אופיר כץ / Ofir Katz אופיר סופר / Ofir Sofer אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורנה ברביבאי / Orna Barbivai אושר שקלים / Osher Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu אלמוג כהן / Almog Cohen ארז מלול / Erez Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז ביסמוט / Boaz Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky ביסמוט בועז / Bismuth Boaz בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu בצלאל סמוטריץ' / Bezalel Smotrich גד איזנקוט / Gadi Eisenkot גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora Biton דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon האדמו"ר מגור ואליד אל הושלה / Waleed El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חיים כץ / Haim Katz חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali Gottlieb יאיר לפיד / Yair Lapid יהדות התורה והשבת יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov Asher יעקב טסלר / Ya'akov Tessler יעקב מרגי / yaakov Margi יצחק גולדקנופ / Yitshak Issaschar Goldknop יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak יצחק שמעון סרלאוף ירון לוי / Yaron Levi יריב לוין / Yariv Levin ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור סון הר-מלך / Limor Son Har-Melech מאי גולן / May Golan מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מטי צרפתי הרכבי / Matti Sarfati Harkavi מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה פסל / Moshe Passal משה רוט / Moshe Roth מתן כהנא / Matan Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir Barkat סימון מושיאשוילי / Simon Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי אליהו / Amichay Eliyahu עמיחי שיקלי / Amichai Chikli עמית הלוי / Amit Halevi צבי ידידיה סוכות / Tzvi Yedidia Sukkot צביקה פוגל / Tzvika Foghel צגה צנגש מלקו / Tsega Melaku קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון דרמר / Ron Dramer רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram Ben Barak שלום דנינו / Shalom Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo Karhi שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רה"מ שוקל ליטול סמכויות מבן-גביר; נתניהו: מגבה את סמוטריץ'
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
משה
1/01/25 15:10
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 25
ועדת החוץ והביטחון קיימה (יום ג', 31.12.24) דיון בהצעת חוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גמלאות) (תיקון מס' 36), התשפ"ד-2024.
31/12/2024 | מירב ארד | חדשות

טקס הדלקת נר שישי של חנוכה התקיים (יום ב', 30.12.24) במשכן הכנסת, תחת הכותרת "גבורה במלחמת חרבות ברזל". בטקס נשאו דברים יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, ראש המועצה האזורית שדות נגב תמיר עידאן, ומנחת הטקס איריס חיים, אם שכולה, שדבריהם ביטאו כאב, נחישות ותקווה.
31/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

העימות מחריף: סיעת עוצמה יהודית תקפה בחריפות את שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בטענה כי הוא פוגע במכוון בתקציבי המשטרה, בשכר השוטרים ובציוד הביטחוני החיוני. בהודעת המפלגה נמסר כי הקיצוצים שהובילו להקפאת פרויקטים ופגיעה בשכר מהווים קו אדום: "אנחנו נעמוד על ביטול הקיצוצים האחרונים של האוצר, שבניגוד להסכמים חתומים פגעו באופן ישיר במשכורות השוטרים הגיבורים שהצילו את המצב ב-7.10 ובהצטיידות ביטחונית קריטית למשטרה. משמעות הצעדים של סמוטריץ' - סגירת תחנות משטרה, פגיעה בכיתות כוננות ומשמר לאומי".
30/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

ועדת השרים לחקיקה תומכת עקרונית בהצעת החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר, שהגיש חבר הכנסת צביקה פוגל, יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, שמטרתה לאפשר לגמלאי שירות בתי הסוהר ובעלי ניסיון רלוונטי לשוב ולהתנדב בשב"ס. יוזמי ההצעה טוענים כי מהלך זה נדרש לאור הצרכים הגוברים של המערכת בעיתות חרום, ובהיעדר מנגנון מילואים פעיל בשירות בתי הסוהר.
30/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

חבר הכנסת אברהם בצלאל (שס) הניח על שולחן הכנסת הצעת חוק לתיקון חוק נכסי המדינה, במטרה לחייב את המדינה להשכיר שטחים לטובת הקמת אנטנות סלולריות. מטרת ההצעה היא להתמודד עם הירידה החדה באיכות שירותי התקשורת הסלולרית בישראל ולצמצם את הפערים בין המרכז לפריפריה.
29/12/2024 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il