|   15:07:40
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תפקידן/ם של מנהלי/ות בתי ספר בבחירת תוכניות העשרה והשפעתן של התוכניות על עתיד התלמידים/ות
כתיבת המומחים
אמנות המכירה - איך להפוך כל אדם לאיש מכירות חריף
מקורות. דרשה העלאה של 7% [צילום: משה שי, פלאש 90]

מקורות תובעת מפרטנר והוט 21.9 מיליון שקל

טוענת שהחברות אינן משלמות מאז 2021 תמורת הצבת אנטנות על מתקניה החברות אומרות שמדובר בקרקע ציבורית שהשימוש בה חינם; מקורות דוחה עמדה זו
07/01/2025  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   תגובות

חברת מקורות תובעת 21.9 מיליון שקל משותפות PHI Networks של פרטנר והוט, תמורת הצבת אנטנות על מתקניה ברחבי הארץ. התביעה הוגשה (6.1.24) לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ימים אחדים לאחר שמקורות הגישה תביעה דומה (ב-25 מיליון שקל) נגד סלקום.

PHI עוסקת בתשתיות הסלולר של שתי חברות התקשורת, המשתמשות במתקני מקורות על-פי הסכמים שנחתמו בעשור הקודם. מקורות אומרת כי בדצמבר 2020 הודיעה ל-PHI שבכוונתה להאריך את ההסכם בחמש שנים ולהעלות את דמי השימוש ב-7% החל מן השנה השנייה, לאחר שבשנים הקודמות היא נענתה לבקשתה של PHI והפחיתה אותם.

PHI השיבה, כי חברות התקשורת "מצויות במצב כספי מורכב" בשל התחרות העזה שגרמה להן להפסדים ולכן הן פועלות להפחית את דמי השכירות שהן משלמות ולהתאימם למחירי השוק. שני הצדדים נותרו בעמדותיהם ומקורות הודיעה ביוני 2021 שעל PHI לפנות את האנטנות. בפועל הן לא פונו, מקורות הציעה לה להציב אנטנות חינם בשבעה מתקנים נוספים, אך לא הושגו הסכמות.

על-פי התביעה, בנובמבר 2021 טענה PHI לראשונה, כי היא מספקת שירות חיוני ולכך חוק התקשורת פוטר אותה מתשלום על האנטנות שבמתקני מקורות, שכן מדובר בקרקע ציבורית. היא גם ציינה, שגופים רבים הסכימו להפחית את דמי השימוש שהיא משלמת - כולל רשות מקרקעי ישראל, חברת החשמל, נתיבי ישראל, עשרות רשויות מקומיות ומאות בעלים פרטיים - והציעה למקורות להיכנס עימה למו"מ.

מקורות דוחה את עמדתה של PHI באומרה, כי קרקעותיה אינן ציבוריות שכן היא אינה תאגיד שהוקם על-פי חוק והיא חוכרת אותן בעצמה מרמ"י. עוד אומרת מקורות, כי מדובר בטענה שהועלתה לראשונה לאחר שנים רבות של שימוש מתקנים וסותרת את התנהלותה של PHI לכל אורך אותן שנים. בפועל, נטען בתביעה, PHI ממשיכה להשתמש במתקנים בלא ששילמה דבר מאז 2021. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד אלי כהן וטרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 13487-01-25, מקורות נ' PHI Networks / כתב תביעה
תביעה ב-21.9 מיליון שקל בטענה לאי תשלום תמורת התקנת אנטנות במתקני מקורות

תאריך:  07/01/2025   |   עודכן:  07/01/2025
איתמר לוין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מקורות תובעת מפרטנר והוט 21.9 מיליון שקל
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חברת הנדל"ן אאורה נבחרה על-ידי בעלי הזכויות לביצוע פרויקט התחדשות עירונית ברחוב מעלה הבנים בעיר מעלות. במסגרת הפרויקט צפויות להיהרס 232 יח"ד קיימות, ובמקומן החברה צופה הקמה של כ-1,800 יח"ד חדשות.
07/01/2025  |  איציק וולף  |   חדשות
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אישר את המלצת מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, להקים אגף חדש לטיפול בחיילים משוחררים ומילואים. מנכ"ל משרד הביטחון הכריז על הקמת האגף החדש בפורום הנהלת המשרד, בהשתתפות קצין מילואים ראשי, תא"ל בני בן ארי.
07/01/2025  |  יפעת גדות  |   חדשות
ועדת החוקה קיימה (יום ב', 6.1.25) דיון נוסף בהצעת חוק יסוד: משאל עם - תיקון, שמטרתה להרחיב את תחולת החוק כך שיחול גם על שטחי יהודה ושומרון ועל המים הטריטוריאליים. בפתח הדיון עמדו כלל הנוכחים, כאשר איציק בונצל, אביו של עמית בונצל ז"ל שנפל ברצועת עזה, קרא בהתרגשות קדיש.
06/01/2025  |  עידן יוסף  |   חדשות
דוח רשות המיסים לשנים 2023-2022 מציג תמונת מצב מורכבת של ענף הרכב בישראל. מהדוח עולה כי התופעה המדאיגה ביותר היא העלייה החדה בגניבות רכבים, לצד ירידה מתונה בנסועה השנתית ועלייה מתונה במחירי רכבים חדשים. בשוק הרכב המשומש, נרשמה ירידה משמעותית במחירים לאחר עלייה חדה בשנים שקדמו לה.
06/01/2025  |  עידן יוסף  |   חדשות
הותר לפרסום (יום ב', 6.1.25) כי שני לוחמי צה"ל נהרגו בקרב בצפון רצועת עזה:
06/01/2025  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
ממשלת סין רוצה שהצריכה תהפוך לקטר של המשק ופרסמה השבוע תוכנית בת 30 נקודות    אקונומיסט סבור, כי בלי יותר מקורות פיננסיים לתמוך בה, היא לא תצליח יותר מקודמותיה
דן מרגלית
דן מרגלית
אני מפציר בראש השב"כ, בר, לא לקבל את הדין אלא לתבוע דין צדק, דהיינו לערער על ההחלטה בפני שופטי בג"ץ
יהונןת דחוח הלוי
יהונןת דחוח הלוי  |  
ביוני 2016 פרסמה תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל" את מתווה התוכנית המדינית שהציעה ואשר נשאה את הכותרת "ביטחון תחילה: משנים את כללי המשחק"
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
יוסי אחימאיר
סמדר הילה שמואלי
חיים רמון
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: ד"ר אליהו כהן 1 פתח תקוה 4976012 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il