נתוני גיוס החרדים: מתוך 3,000 צווים שנשלחו ביולי, התייצבו 461 בלבד

הנתונים הוצגו ע"י ראש תומכ"א, תא"ל שי טייב בדיון בוועדת חוץ וביטון ● כ-2,200 מהמיועדים לגיוס קיבלו סנקציות: 1,200 קיבלו צו עיכוב יציאה מהארץ, ולמעלה מ-1,000 קיבלו צו מעצר ● היו"ר אדלשטיין: "חוק לא שוויוני יפגע במוטיבציה לגיוס"

מירב ארד חדשות גיוס חרדים תגובות
מתוך 3,000 צווים שנשלחו בחודש יולי האחרון לגיוס חרדים, התייצבו בפועל 461 בלבד - כך חושף ראש תומכ"א, תא"ל שי טייב חושף בדיון בוועדת חו"ב על חוק הפטור מגיוס.

לפי נתונים שהציג תא"ל טייב, בתשובה לשאלת ח"כ טור פז, עולה כי כ-2,200 מהמיועדים לגיוס קיבלו סנקציות: 1,200 קיבלו צו עיכוב יציאה מהארץ, ולמעלה מ-1,000 קיבלו צו מעצר.

"ברור לגמרי שחוק לא שוויוני יפגע במוטיבציה לגיוס", אמר ‏יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ אדלשטיין במהלך הדיון.

יו"ר הוועדה יולי אדלשטיין אמר כי בכוונתו לקיים גם ישיבה חסויה עם תא"ל טייב, שם יוכלו להתייחס פרטנית למקרים.
"האם המספרים שייקבעו מגשימים את צמצום אי-השוויון"
בסקירת הייעוץ המשפטי לוועדה מוזכר כי בפסקי הדין שדנו בהסדרי הגיוס לאורך השנים, התייחס בית המשפט לצורך בקביעת יעדים מדידים. על-פי הערות ראשוניות של צוות הייעוץ המשפטי לוועדה, עצם קביעת יעדים מדידים מאפשרת להתייחס להשגת "מבחן תוצאה". עם זאת, על-פי עמדת הייעוץ המשפטי לוועדה, יש לבחון בהמשך דיוני הוועדה, האם המספרים שייקבעו אכן מגשימים את התכליות שבסעיף המטרה, כדוגמת קידום התכלית של צמצום אי-השוויון. על היעדים להביא לידי ביטוי את שינויי הנסיבות בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" ואת הצורך בהגדלת מספר המשרתים.

בנוסף, לעמדת הייעוץ המשפטי, על הוועדה ליתן דעתה לכך שספירת היעדים כוללת ביחד את המתגייסים לשירות הלאומי-אזרחי ואת המתגייסים לשירות הצבאי. יש לבחון הסדר זה למול השאלות הבאות: האם בספירת היעדים יש לאפשר חלופת שירות לאומי-אזרחי או חלופת שירות אזרחי ביטחוני? זאת לאור צרכי הצבא ולאור העובדה כי חלופה זו, שאינה עומדת לכלל האוכלוסייה – עומדת בבחינת עיקרון השוויון?.

הרב יעקב מדן ראש ישיבת הר עציון מתוח בדיון בוועדת חוץ וביטחון ביקורת חריפה על ההנהגה החרדית: "רבנים צריכים לאפשר לתלמידים הרבה יותר חופש בחירה ולסמוך עליהם שהם יכולים להישאר בני תורה גם אם יהיו בצבא. יש היום ויכוחים מי יגיד את המילה האחרונה, הרב או המפקד. צבא איננו יכול לפעול אם המפקד איננו אומר את המילה האחרונה".

הוא הוסיף: "האמנה שלי עם פרופ' גביזון ז"ל יצאה מנקודת הנחה שהמכנה המשותף הוא שעם ישראל חייב להמשיך להתקיים ואנחנו חייבים לעשות כל דבר לשם כך. אם מישהו אומר דברים הפוכים בשם התורה צריך לחשוב שאולי יש פה מניעים אחרים, לדעתי המניע הוא ניכור לאנשים אחרים שהם לא "משלנו".

אם מדינת ישראל תומכת בצורה כל כך מסיבית במי שלא מקבל את העיקרון הזה היא למעשה אומרת אמירה פוזיטיבית. כל עוד דובר על צבא קטן וחכם היה אפשר לסלוח, היום כבר לא. העובדה שחלק אחד מהציבור נושא בנטל יותר מאחרים זה בלתי אפשרי ועלול לפגוע גם בגיוס בהמשך. אם ועדת החוץ והביטחון אומרת שיימשך הסיוע, אני צופה דברים לא טובים."


תאריך: 03/02/2025 | עודכן: 03/02/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתוני גיוס החרדים: מתוך 3,000 צווים שנשלחו ביולי, התייצבו 461 בלבד
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]