סין הטילה מכסים על ייבוא מוצרי חקלאות מארה"ב

המכסים, בשיעור של 10% ו-15%, יפגעו בעיקר בבסיס התומכים של טראמפ והרפובליקנים קנדה הטילה מכס של 25% על סחורות אמריקניות ב-30 מיליארד דולר וצפויה להתמקד גם היא במעוזים רפובליקניים

איתמר לוין חדשות מלחמת הסחר תגובות
סין הטילה (4.3.25) מכסים בשיעור של 10% ו-15% על מגוון של סחורות אמריקניות. קנדה הטילה מכס של 25% על סחורות ב-30 מיליארד דולר ותרחיב אותו ל-125 מיליארד דולר בעוד שלושה שבועות, בלא לפרט על אלו סחורות. הצעדים באים בתגובה למכסים שהטיל הנשיא דונלד טראמפ על שתי המדינות לצידה של מקסיקו. זוהי תחילתה של מלחמת סחר עולמית שלא הייתה כמותה מאז הטיל הנשיא פרנקלין רוזוולט מכסים כבדים לפני 90 שנה.

משרד האוצר הסיני הודיע על מכס בשיעור של 15% על מוצרי עוף, חיטה, תירס וכותנה, ועל מכס בשיעור של 10% על פולי סויה, בשר חזיר, בשר בקר, מוצרי חלב, פירות וירקות. הנפגעים העיקריים מן המכסים יהיו החקלאים בדרום ארה"ב - חלק מבסיס התמיכה המובהק ביותר של טראמפ והרפובליקנים. גם המכסים הקנדיים צפויים להתמקד במוצרי המגיעים ממעוזים רפובליקניים, במיועד מוצרי חקלאות. מקסיקו טרם הגיבה על הטלת המכסים.

יש לזכור, כי בנובמבר 2026 יעמדו לבחירה כל חברי בית הנבחרים ושליש מחברי הסנאט, ופגיעה כלכלית ב"בייס" הרפובליקני עשויה להשפיע על התוצאות ועל השליטה בקונגרס המצויה כיום בידי המפלגה. זאת, בהנחה שהייבוא הסיני יצטמצם משמעותית ושעלויות המכסים לא יגולגלו לכתפי הצרכנים הסינים, במדינה המצויה במשבר כלכלי מתמשך.

לעומת זאת, כל הכלכלנים האמריקנים סבורים והניסיון שנצבר בארה"ב מלמד, כי המחיר לצרכן האמריקני יעלה בשל המכסים - ובכך יאיץ את האינפלציה, שהייתה גורם מרכזי בנצחונו של טראמפ. לפיכך, מלחמת הסחר בשני היבטיה עלולה לגבות מטראמפ ומהרפובליקנים מחיר פוליטי משמעותי. טראמפ גם טוען שהמכסים יגרמו להחזרת ייצור תעשייתי לארה"ב, אם כי הנתונים מלמדים שרוב הירידה במשרות בתעשיה - 4.5 מיליון בשנים האחרונות - נובעת מאוטומטיזציה ולא מהעברתן לחו"ל.

טראמפ הטיל מכס רוחבי של 25% על הייבוא מקנדה ומקסיקו - שתי שותפות הסחר הגדולות ביותר של ארה"ב - ומכס נוסף של 10% (מעל המכס הקיים) על הייבוא מסין. הוא נימק זאת בכך שמדינות אלו אינן עושות די הצורך כדי למנוע הסתננות של מהגרים בלתי חוקיים והברחות סמים לארה"ב - למרות שאין הסתננות מסין ושההברחות מקנדה הן אפסיות.

במקביל להטלת המיסים על ארה"ב אומרת סין, כי היא מקווה לשפר את יחסיה עם האיחוד האירופי, הצפוי לספוג צעד דומה. לאירופה יש טענות משלה על מדיניות הסחר הסינית, והיבשת שותפה לדאגותיה של ארה"ב (בכל הממשלים) מפני התחזקותה הצבאית והכלכלית של סין. עם זאת, דובר בית המחוקקים הסיני אמר הלילה ש"סין ואירופה יכולות להשלים זו את כוחה של זו ולהשיג תועלת הדדית בתחומים רבים של שיתוף פעולה". הוא הוסיף, כי ארה"ב פוגעת בעצמה וכי בייג'ינג עודנה מוכנה לנהל מו"מ עם וושינגטון.

הבורסות באסיה הגיבו במתינות יחסית להטלת המכסים. בשעה זו (08:30) עולה מדד בורסת שנחגאי ב-0.1% ואילו מדד הנג-סנג של בורסת הונג-קונג יורד ב-0.2%. מדד ניקיי של בורסת טוקיו יורד בשיעור חד של 1.3%. המסחר בוול סטריט הסתיים אמש בירידות חדות של 1.5% במדד דאו ג'ונס, 1.8% במדד סטנדרד אנד פור ו-2.6% במדד נאסד"ק.


Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 04/03/2025 | עודכן: 04/03/2025
+ירידות של 1% בוול סטריט בשל הסלמת מלחמת הסחר; ירידות חדות באירופה 18:09 04/03/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
קנדה הטילה מכס של 25% על סחורות אמריקניות ב-30 מיליארד דולר ותגדיל את הסכום ל-125 מיליארד דולר בעוד שלושה שבועות ▪ מכסיקו תודיע בשבוע הבא על צעדי הגמול שלה ▪ שר המסחר האמריקני: הסרת המכסים תלויה בהפסקת הברחות הסמים
מאבק בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם [צילום: אנדי וונג, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סין הטילה מכסים על ייבוא מוצרי חקלאות מארה"ב
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת הסחר
ארה"ב תטיל מכס של 25% על הייבוא מקנדה ומקסיקו, החל מהלילה בחצות שעון החוף המזרחי (07:00 בבוקר, 4.3.25) - הודיע הנשיא דונלד טראמפ. הוא הבהיר, כי המכסים לא יידחו שוב כפי שעשה בחודש שעבר. לצד זאת, יוטלו מכסים נוספים בשיעור של 10% על הייבוא מסין, לאחר העלאה דומה בחודש שעבר. טראמפ הטיל על הייבוא מסין מכסים של 25%-10% בתקופת כהונתו הראשונה, וכעת הוא מעלה אותם בשיעור חד.

אסור היה לספק לעזה שבשליטת חמאס כל אספקה שהיא עד לשחרור החטופים ממשלת ישראל כשלה היא אפילו לא דרשה בתוקף הראוי את ביקורי החטופים על-ידי הצלב האדום לפני כל הקלה או אספקה

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מחריף את מלחמת הסחר העולמית - כולל נגד בעלות בריתה של ארצו. טראמפ חתם (13.2.25) על מזכר המורה לצוותו לחשב את שיעור מכס הגומלין שיש להטיל על מדינות, הגובות כיום מכס על הייבוא מארה"ב. המשמעות הצפויה היא מו"מ קשה בחודשים הקרובים בין ארה"ב לבין חלק ניכר ממדינות העולם, ובראשן האיחוד האירופי.

הנשיא דונלד טראמפ יטיל היום (10.2.25) מכס בשיעור של 25% על כל ייבוא הברזל והאלומיניום לארה"ב - שלב נוסף במלחמת הסחר המתהווה בין ארה"ב לבין כל מדינות העולם, כולל בעלות בריתה הקרובות ביותר. טראמפ אמר אמש, כי המכס יחול על ייבוא מכל המדינות - כולל קנדה ומקסיקו, למרות שבשבוע שעבר דחה בחודש את הטלת המכס הגורף בשיעור של 25% על הייבוא מהן.

אם עשיית עסק משמעותה לאיים בגרימת אסון כדי לזכות בהישג קטן, אזי דונלד טראמפ הוא אכן האלוף. לאחר שאיים על קנדה ומקסיקו במכסים של 25%, הוא דחה את המהלך בחודשיים לאחר שהשתיים הבטיחו לפעול יותר נגד מסתננים והברחות סמים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il