רשות המיסים הסכימה בשנת 2023 לקבל מאיש העסקים
ארקדי גאידמק 11.8 מיליון שקל, למרות שבאי-כוחו העריכו שחבות המס שלו עמדה על 125 מיליון שקל - דהיינו 10% בלבד מהסכום. כך טוען (12.3.25) עו"ד רון זהבי, האומר שייצג את גאידמק במו"מ וטוען שלא קיבל את שכרו המובטח.
זהבי הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך 15 מיליון שקל נגד גאידמק, בטענה לשכר טירחה שלא שולם לו תמורת הייצוג מול רשות המיסים ובעסקת לרכישת קומה שלמה במלון רויאל ביץ' בתל אביב. לדברי זהבי, גאידמק רכש מספר דירות במלון ממוכר רוסי במאי 2022 ב-41 מיליון דולר, אך הוא ביטל את העסקה שלושה חודשים מאוחר יותר בשל מחלוקות על חריגות בנייה.
זהבי אומר שהוא היה זכאי ל-1% מסכום העסקה, גאדימק לא שילם ולבסוף הוא הסכים להסתפק ב-37,000 דולר על סמך הבטחתו של גאימדק להעסיקו בעסקות רבות אחרות. לטענתו, באוגוסט שעבר פיטר אותו גאידמק בהודעה לקונית ובלתי מנומקת, ולכן הוא דורש כעת את מלוא השכר המגיע לו (1.6 מיליון שקל).
עוד אומר זהבי, כי בתחילת 2023 ביקש גאידמק לקבל בישראל סכומים משמעותיים מכוח הסכם שנחתם בינו לבין גורם בחו"ל והיה עליו להציג אישור על פטור מניכוי מס במקור. גאידמק עדכן אותו על הסכם עם רשות המיסים משנת 2003, שלדברי זהבי הוא לא עמד בו משום שלא הגיש דוחות ולא שילם מס. זהבי ורו"ח ירון קדרון החלו לטפל בחבות המס הצפויה בשל הפרת ההסכם, וגאידמק התחייב לשלם לו 10% מהסכום שייחסך.
זהבי מפרט טיפול נרחב בנושא המיסוי לשנים 2017-2004 (כולל פגישות במשרדו של רו"ח
ג'קי מצא, לשעבר מנהל רשות המיסים). לדבריו, עמדת הרשות השתנתה בצורה דרמטית לנוכח הקביעות במשפטו של
שוקי ויטה, לשעבר פקיד שומה גוש-דן, שטיפל בין היתר בענייניו של גאידמק. על-פי התביעה, זהבי וקדרון העריכו כאמור שחבות המס היא 125 מיליון שקל, אך בהסכם עם הרשות נקבע שגאידמק ישלם רק 11.8 מיליון שקל.
זהבי אומר שמגיעים לו 13.4 מיליון שקל בגין טיפול זה, אותם מסרב גאידמק לשלם - למרות ששילם לקדרון "סכום בן שבע ספרות בשקלים". לטענתו, גאידמק הסתכסך בצורה דומה עם עורכי דין קודמים שייצגו אותו -
ישראל שלו ואלרן שפירא בר-אור - להם שילם רק לאחר שתבעו אותו ולבקשתם הוטלו עיקולים על נכסיו. טרם הוגש כתב הגנה.