רשות התאגידים תרשום בכפייה את לשכת רואי חשבון כחברה לתועלת הציבור (חל"צ) - קובע שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד זילר, בדחותו את עתירת הלשכה נגד ההחלטה. הלשכה היא כיום חברה בע"מ פרטית, עליה אין רגולציה וחובות דיווח, בעוד חל"צ נתונה לפיקוח רשות התאגידים (היכולה להתערב בנעשה בה) וחייבת לפרסם פרטים כגון הכנסות והוצאות, שמות של נושאי משרה ורשימת בעלי השכר הגבוה.
זילר מפרט (10.3.25) שורה של נימוקים להחלטתו. הוא מציין, כי הלשכה קיבלה פטור משימוש בסיומת "בע"מ" בשמה לצורכי מע"מ - פטור המלמד שמדובר בגוף הפועל למטרות ציבוריות מועילות. "הדבר הפך גוף כזה לחברה המוגדרת כחברה לתועלת הציבור, עליה חלה מסגרת הפיקוח שנקבעה בעניין. הגורמים השונים שהעבירו כספים ללשכה (אם דמי חבר, ואם כספים ציבוריים הנובעים מפטור מס), זכאים היו להניח לפיכך כי הכספים מועברים לגוף המפוקח בהתאם להוראות הדין העוסקות בכך".
הלשכה עוסקת במטרות ציבוריות ואינה רק איגוד מקצועי של חבריה כפי שטענה, ממשיך זילר. מטרה ציבורית אינה בהכרח לטובת הציבור כולו, אלא יכולה להיות לציבור מסוים; במקרה של הלשכה מדובר ב-19,000 רואי חשבון (מחצית מבעלי הרשיונות). תזכיר הלשכה ותקנונה המעודכן מלמדים שיש לה מטרות רבות לקידום המקצוע בכללותו, ולא רק לטובת חבריה.
עוד אומר זילר, כי פעילותה של הלשכה מלמדת אף היא על מטרותיה הציבוריות ואינה מוגבלת רק למען חבריה. רשות התאגידים ניתחה את המצב העובדתי ואין עילה להתערב במסקנותיה, ודאי כאשר נראה שמדובר בתשתית מקיפה ולא היה פגם מינהלי בקביעותיה. לדברי זילר, הצורך בפיקוח מוביל גם הוא לאותה מסקנה:
"חלק ניכר מתקציב הלשכה, בהיקף מיליוני שקלים בשנה, ממומן מתוך דמי החבר שלה. למותר עם זאת לציין, כי בהעדר חלוקת רווחים, ובשים לב לשיעור התשלום הצנוע יחסית של כל חבר לבדו, לאף חבר אין מוטיבציה אמיתית לפקח אחר השימוש הנעשה בכספים אלו. מסגרת הפיקוח החלה על חברה לתועלת הציבור, נועדה להבטיח שימוש נאות בכספים מסוג זה, וכי הם באמת ישמשו לקידום המטרות הציבוריות של החברה, כל זאת אף אם מקור הכספים הינו פרטי".
על-מנת להעניק ללשכה זמן להתארגנות, קבע זילר שהרישום הכפוי יוכל להתבצע החל ב-1.7.25. בפרק זמן זה גם יוכל שר המשפטים,
יריב לוין, להחליט האם להעניק ללשכה פטור מחלק מן ההוראות החלות על חל"צ. הלשכה חויבה בתשלום הוצאות בסך 10,000 שקל.