צה"ל קרא לתושבי העיר עזה להתפנות למרחב ההומניטרי בח'אן יונס

המרחב ההומניטרי יכלול בתי חולים שדה ותשתיות מים צה"ל ימשיך לספק מזון, אוהלים, תרופות וציוד רפואי התיאום יתבצע עם מתפ"ש, האו"ם וארגונים בינלאומיים

מירב ארד חדשות מלחמת התקומה תגובות
דובר צה"ל בשפה הערבית, אל"ם אביחי אדרעי, קרא (06.09.25) לתושבי העיר עזה להתפנות בהקדם למרחב ההומניטרי שהוקם בח'אן יונס. לדבריו: "אל תיכנעו לטענות חמאס. נצלו את ההזדמנות לעבור לאזור ההומניטרי בשלב מוקדם, והצטרפו לאלפים שכבר עברו אליו בימים ובשבועות האחרונים".

צה"ל הודיע במקביל על הרחבת התמרון בעיר עזה ועל השתלטות כוחותיו על מעוזי חמאס במסגרת מבצע "מרכבות גדעון ב'". ההודעה הדגישה כי לצד הפעילות הצבאית נמשך המאמץ להקמת אזורים הומניטריים מוסדרים עבור האוכלוסייה האזרחית.

המרחב ההומניטרי בח'אן יונס כולל תשתיות חיוניות ובהן בתי חולים שדה, קווי מים ומתקני התפלה. בנוסף, מובטחת אספקה שוטפת של מזון, אוהלים, תרופות וציוד רפואי, אשר יועברו לאזור בתיאום מתפ"ש ובשיתוף פעולה עם הקהילה הבינלאומית.

בצה"ל הדגישו כי מאמץ הסיוע ההומניטרי והתאמת התשתיות יימשכו באופן שוטף, תוך שיתוף פעולה עם האו"ם ועם ארגונים בינלאומיים נוספים, וזאת במקביל להמשך התמרון הצבאי ברצועת עזה.
מרחב הומניטרי חאן יונס [צילום: דובר צה"ל]

תאריך: 06/09/2025 | עודכן: 06/09/2025
+חוסל מחמוד עפאנה, מחבל חמאס שהתרברב בפני הוריו כי רצח עשרה ישראלים ב-7.10 20:46 06/09/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מחמוד מהדי עפאנה, פעיל חמאס, התקשר ביום הטבח בקיבוץ מפלסים להוריו והתפאר כי רצח עשרה ישראלים במו ידיו ▪ אמר: "אני מדבר איתך מטלפון של יהודייה, הרגתי אותה ואת בעלה" ▪ לפי דיווחים מרצועת עזה - המחבל נהרג בתקיפה אווירית בדיר אל־בלח ▪ בישראל טרם נמסר אישור רשמי
עפאנה. פני הרוע
+קטר תוקפת: "מדיניות הענישה של ישראל לא תגרש את הפלשתינים" 20:14 06/09/25 | עידן יוסף
משרד החוץ הקטרי גינה (שבת) בחריפות את הצהרות ראש הממשלה בנימין נתניהו על רצונו לגרש פלשתינים, והגדיר אותן כמדיניות ענישה קולקטיבית שנועדה לשווא לכפות עליהם לעזוב את אדמותיהם. בהודעה נקראה הקהילה הבינלאומית לעמוד מול מה שכינתה "מדיניות קיצונית של הכיבוש".

לדברי דוחה, "הערובה היחידה להשגת שלום במזרח התיכון היא הקמת מדינת פלשתין בגבולות 1967 עם בירתה מזרח ירושלים".

+משפחתו של אלון אהל הפיצה תמונה מתוך סרטון שפרסם חמאס 18:29 06/09/25 | יואב יצחק
משפחת אהל הסכימה לפרסם אך ורק את התמונה של אלון אהל - מתוך הסרטון, שאותו מסרה לתקשורת. אלון נראה כשהוא פגוע בעינו ומצבו הרפואי מוגדר קשה. הוא זקוק לטיפול רפואי מיידי. המשפחה ממשיכה לבקש מהציבור ומכלי התקשורת שלא לקחת חלק בטרור הפסיכולוגי של חמאס, הפוגע בראש ובראשונה במשפחה ובחברים, ולא לשדר או לשתף את הסרטון.
אלון אהל, מצבו הרפואי קשה [צילום: מתוך סרטון שהפיץ חמאס]
+צה"ל תקף רב-קומות נוסף בעזה: התרעה מוקדמת, תשתית תת-קרקעית ועמדות תצפית של חמאס 14:40 06/09/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
בצה"ל מאשרים כי מחבלים התקינו בבניין מערכות איסוף מודיעין והטמינו בסביבתו מטעני חבלה ▪ כשעה וחצי לפני התקיפה פורסמה התרעת פינוי בערבית לתושבים ▪ דובר צה"ל: "טרם התקיפה ננקטו צעדים לצמצום פגיעה באזרחים"
צה"ל הפציץ והפיל בניין גבוה נוסף בעיר עזה
+אמו של מתן אנגרסט: "הודיעו לי בטלפון שבני בסכנת חיים מיידית"
12:57 06/09/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ענת אנגרסט תקפה את ראש הממשלה וקראה לו לפעול לשחרור החטופים לפני שהטרגדיה תחריף ▪ מזהירה: "הערב אני אגיע אליך עד לפתח הבית יחד עם רבבות מאזרחיות ואזרחי ישראל"
ענת אנגרסט. ציוץ חריף נגד נתניהו [צילום: פאולינה פטימר]
+ישראל מצפה שמדינות המפרץ יממנו את שיקום עזה; הן לא ממהרות 08:57 06/09/25 | יואל גוז'נסקי, עופר גוטרמן, אסטבן קלור | לרשימה המלאה
לסעודיה, איחוד האמירויות וקטר יש אינטרסים משלהן – לעיתים משלימים ולעיתים סותרים ▪ ישראל צריכה לעגן כבר כעת את השתתפותן ב"יום שאחרי", כחלק ממנגנון לסיום המלחמה
עזה השבוע. עשרות מיליארדי דולרים [צילום: עלי חסן, פלאש 90]
+רמון נגד נתניהו: "החטא הקדמון - היעדר משטר צבאי בעזה אחרי 7/10" 08:55 06/09/25 | אורי מילשטיין | לרשימה המלאה
שיחת עומק עם חיים רמון - לשעבר שר המשפטים וממנהיגי השמאל בעבר, עו"ד ואיש עסקים - על המלחמה הנמשכת בעזה, על מצבה הבינלאומי האיום של ישראל ועל המצב הפוליטי והחברתי המתרסק
[צילום: אביר סולטן/AP]
+701 ימים מאוקטובר - רק הציבור יכול 08:48 06/09/25 | רינו צרור | לרשימה המלאה
700 ימים חלפו מאז פרוץ המלחמה ▪ סרטון חדש של חמאס חשף לראשונה את אלון אהל וגיא גלבוע דלאל ▪ רוב הציבור בישראל דורש שחרור החטופים וסיום הלחימה
הפגנות מתמשכות להשבת החטופים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אלביט מערכות סגרה את המתקן בבריסטול בעקבות מחאות פלשתיניות 08:27 06/09/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
האתר בבריסטול, שהיה יעד למחאות חוזרות של Palestine Action, נסגר במפתיע ▪ ההחלטה התקבלה זמן קצר לאחר שהממשל הבריטי הוציא את הארגון מחוץ לחוק ▪ אלביט מערכות בריטניה סבלה מהפסדים תפעוליים ומהוצאות ביטחוניות גוברות ▪ החברה עוסקת, בין היתר, בייצור מלט"ים לצה"ל ולצבאות אחרים
מפגינה מול שערי המפעל בבריסטול [צילום: מפגינים פלשתיניים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
צה"ל קרא לתושבי העיר עזה להתפנות למרחב ההומניטרי בח'אן יונס
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
כמעט שנתיים אל תוך המלחמה ברצועת עזה, השיח הציבורי בישראל לא עוסק בסוגיות כבדות המשקל בנוגע ל"יום שאחרי". בלתי נמנע שעל ישראל יהיה להתמודד עם אתגרים חסרי תקדים מבחינתה, של שיקום רצועת עזה: התשתיות האזרחיות, מערכות החיים ומוסדות השלטון, ושיקום של האוכלוסייה עצמה בהיבטים חומריים ורעיוניים (דה-חמאסיזציה).

שיחת עומק עם חיים רמון - לשעבר שר המשפטים וממנהיגי השמאל בעבר, עו"ד ואיש עסקים - על המלחמה הנמשכת בעזה, על מצבה הבינלאומי האיום של ישראל ועל המצב הפוליטי והחברתי המתרסק. לדבריו: "החטא הקדמון של נתניהו אחרי טבח 7/10 הוא, שקיבל את תוכנית הרצי הלוי ויואב גלנט להיכנס לרצועת עזה ולצאת ממנה בלי משטר צבאי ובלי שישראל תשלוט באופן מלא בסיוע ההומניטרי!!!". לדבריו, עכשיו יש לקבל את כל תנאי החמאס, להחזיר את כל החטופים ולאחר שיחזרו מייד להשמיד את החמאס מבלי להתחשב בערבויות שיקבל החמאס, כפי שאנחנו נוהגים בלבנון.

0629 / המניין לא נגמר - 701 ימים מאוקטובר, החודש הארוך בתולדות ישראל. ולכבוד היום ה-700 נמצאו לא מעט הפקות מיוחדות בכלי התקשורת. המילה "מדהים" ואחריה "לא יאומן" הובילו את היתר. אתמול פורסם סרטון חמאס ובו נראה אלון אהל לרגע קצרצר - פעם ראשונה זה 700 יום - ולרגע קצת ארוך יותר נראה גיא גלבוע דלאל. שניהם חיים. שניהם בסכנת מוות מידית, גם בשל מצבם הפיזי וגם בשל חידוש המלחמה בעזה. החטופים בעזה והמלחמה בעזה - המפגש עלול להיות נורא.

מתקן של אלביט מערכות בבריסטול, אנגליה, נסגר (06.09.25) במפתיע - כך נחשף בגארדיאן. מדובר באתר בפארק התעשייתי Aztec West, שהיה מוקד למחאות ועימותים מתמשכים בהובלת ארגון Palestine Action. רק ימים אחדים קודם לכן נאסר הארגון בבריטניה במסגרת חוק הטרור.
06/09/2025 | יואב יצחק | חדשות

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס (06.09.25) למשא-ומתן לשחרור החטופים המוחזקים בעזה, ואמר כי "אנחנו במו"מ עמוק עם חמאס". טראמפ הוסיף: "שמעתי שכמה חטופים מתו לאחרונה", אם כי הבהיר שמדובר במידע לא מאומת.
06/09/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il