שגרירות סין מאיימת על ח"כ טופורובסקי: "ייפול ויתנפץ לרסיסים"

שגרירות סין בישראל פרסמה פוסט חריף נגד ח"כ בועז טופורובסקי בעקבות ביקורו בטייפה טופורובסקי, יו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל-טייוואן, הוביל משלחת פרלמנטרית רשמית שכללה חמישה חברי כנסת נוספים בהודעת השגרירות נאמר כי הביקור מהווה פגיעה בעקרון "סין אחת" - עקרון יסוד ביחסי בייג'ינג עם מדינות אחרות

יואב יצחק חדשות תגובות
שגרירות סין בישראל פרסמה (21.09.25) הודעה חריגה ועוקצנית נגד ח"כ בועז טופורובסקי, לאחר שהוביל משלחת פרלמנטרית רשמית לביקור בטייפה שבטייוואן. בהודעה נכתב: "אנו מפצירים בח"כ שלא יטעה לחשוב שהוא יכול לפגוע באינטרסים הליבתיים של סין וברגשות הלאומיים של העם הסיני מבלי לשלם מחיר. אם הוא לא יפסיק לפני שיגיע אל קצה הצוק, הוא ייפול ויתנפץ לרסיסים".

טופורובסקי הוא יו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל-טייוואן. הוא הוביל בשבוע שעבר משלחת של הכנסת לבירת טייוואן, טייפה, בהשתתפות חברי הכנסת מיכל שיר סגמן, דבי ביטון (יש עתיד), יעל רון בן-משה (כחול לבן), אלי דלל ושלום דנינו (הליכוד). המשלחת נפגשה עם הנשיא לאי צ'ינג-טה והגישה לו הצהרה שעליה חתמו 72 חברי כנסת, הקוראת לשילוב טייוואן בפורומים בינלאומיים. את ההחתמה על ההצהרה הוביל ח"כ טופורובסקי יחד עם ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית).

בדבריו בפני ההנהגה הטייוואנית, הדגיש טופורובסקי את חשיבות שיתוף הפעולה בין המדינות, והודה לנשיא טייוואן על התמיכה האיתנה באזרחי ישראל מאז 07.10.23 ועד היום. "טייוואן הינה חברת אמת של מדינת ישראל ושל העם בישראל", אמר. "בשעה שמדינות רבות זונחות את ישראל, חובתנו לזכור מי הם חברינו האמיתיים שעומדים ולעמוד לצידם, כפי שהם עומדים לצידנו. החברה הטייוואנית והקהילה העסקית בטייוואן מעוניינות בקידום שיתופי פעולה עסקיים, כלכליים, תיירותיים ותרבותיים עם ישראל, ועלינו לפעול יחד כדי לחזק את הקשרים בין העמים והמדינות".

בהודעת השגרירות חזר הדובר הסיני על עקרון "סין אחת": "יש רק סין אחת בעולם, וטייוואן היא חלק משטחה באופן שלא ניתן לערער עליו. ממשלת הרפובליקה העממית של סין היא הממשלה החוקית היחידה שמייצגת את סין כולה. עקרון סין האחת הוא קונצנזוס בינלאומי שוטף, ונורמה בסיסית השולטת ביחסים בינלאומיים. השנה מציינים 80 שנה לניצחון מלחמת ההתנגדות העממית הסינית נגד התוקפנות היפנית והמלחמה האנטי-פשיסטית העולמית, כמו גם את יום השנה ה-80 לחזרתה של טייוואן לסין. חזרתה של טייוואן לסין היא חלק בלתי נפרד מהסדר הבינלאומי שלאחר המלחמה. הריבונות של סין על טייוואן אינה שאלה. לזעוק ל'עצמאות טייוואן' - פירושו לפצל את המדינה. תמיכה ב'עצמאות טייוואן' מהווה התערבות בענייניה הפנימיים של סין, ותכנון 'עצמאות טייוואן' מהווה ערעור של היציבות על פני מצר טייוואן".

לסיום הוסיפה השגרירות: "הוא הפר שוב ושוב את המדיניות של 'סין האחת' המאושרת על-ידי ממשלת ישראל, ופועל באופן ברור בשם אינטרסים חיצוניים. אמינותו הפוליטית נשחקה לחלוטין, והוא אינו זכאי לייצג את האחרים. אנו נוזפים בח"כ הזה וקוראים לו שלא להשלות את עצמו שהוא יכול לפגוע באינטרסים המרכזיים של סין וברגשות הלאומיים של העם הסיני מבלי לשלם מחיר. אם הוא לא ירוסן, הוא ייפול ויתנפץ לרסיסים על סף התהום".
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 22/09/2025 | עודכן: 22/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שגרירות סין מאיימת על ח"כ טופורובסקי: "ייפול ויתנפץ לרסיסים"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בריטניה הזהירה את ישראל שלא לנקוט צעדי תגובה - ובפרט לא להרחיב התנחלויות או לספח שטחים בגדה המערבית - בעקבות החלטתה להכיר במדינה פלשתינית.
22/09/2025 | מירב ארד | חדשות

מדינות אירופה מכירות בפלשתין, מגנות את מעשיה של ישראל בעזה, חלקן מאשימות אותה ברצח עם – אך המילים הגבוהות אינן מובילות למעשים של ממש, מנתח ניו-יורק טיימס. האיחוד האירופי הציע מכסים על הייבוא מישראל, אך לא ברור האם זה יקרה. הצעות אחרות להעניש את ממשלת נתניהו נתקעו בשל התנגדות, בעיקר של גרמניה.

בהכוונה מודיעינית של חיל-הים ואגף המודיעין, חיסל חיל-האוויר את איאד אבו יוסף, סגן מפקד המשטרה הימית של חמאס, בתקיפה מדויקת במחנות המרכז.
22/09/2025 | מירב ארד | חדשות

"לשיטתי, לא היה מקום לעצור את החשוד כלל ועיקר". כך אומר (22.9.25) שופט בית משפט השלום בפתח תקוה, ארז מלמד, על מעצרו של ראובן קוסט בחשד שהשליך ניירות לעבר ח"כ אלי דלל (הליכוד). מלמד הורה לשחרר מיידית את קוסט, אך עיכב את ביצוע ההחלטה כדי לאפשר למשטרה להודיע עד השעה 12:00 האם תגיש ערעור.

משרד הבריאות עדכן (יוםב', 22.9.25) כי פעוט שלא חוסן נפטר בסוף השבוע ממחלת החצבת. מדובר במקרה פטירה שלישי מאז תחילת ההתפרצות הנוכחית בישראל.
22/09/2025 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il