טבע עותרת נגד עיריית כפר סבא: מחלוקת ארנונה של יותר מ-20 מ"ש על מפעל הקופקסון

הטענה: העירייה שינתה למפרע את שומות הארנונה של המפעל הסטרילי המפעל הוקם לייצור תרופת הקופקסון המובילה בעולם החיוב השנתי קפץ מ-10.4 ל-15.3 מיליון שקלים

יצחק דנון חדשות משמר העיר תגובות
חברת טבע תעשיות פרמצבטיות הגישה עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בדרישה לבטל למפרע שומות ארנונה חדשות שהפיקה עיריית כפר סבא למפעל הטבליות הסטרילי של החברה בעיר. לפי העתירה, השומות העלו את החיוב השנתי מ-10.4 מיליון שקלים ל-15.3 מיליון שקלים - תוספת של כ-4.87 מיליון שקלים לשנה, שהוטלה למפרע משנת 2018 בהיקף כולל של למעלה מ-20 מיליון שקלים.

לטענת טבע, בשנת 2024 הוציאה העירייה דרישת ארנונה מתוקנת המשנה למפרע את חיובי הנכס לשנים 2018-2024 לגבי החלק המכונה “המחסן האוטומטי” - מתחם שהוקם בשנת 1995 לצורך ייצור תרופת הדגל של טבע, קופקסון, המשמשת לטיפול בטרשת נפוצה ונחשבת למוצר מוביל בשוק העולמי.

בהמשך, כך נטען, שינתה העירייה גם את שומת הארנונה של יתר שטחי המפעל החל בשנת 2025, באופן שלטענת טבע מחזיר את החיובים למתכונת המקורית - אותה מתכונת שבעקבותיה נוהלו הליכים משפטיים בעבר ונחתמו שני הסכמי פשרה מחייבים בין הצדדים: האחד לגבי מרבית שטחי המפעל (עד סוף 2023), והשני לגבי המחסן האוטומטי (עד סוף 2017).

טבע טוענת כי העירייה פעלה בניגוד להסכמים אלה, וכי מדובר ב”שידור חוזר” של שומות ישנות שכבר הוסדרו בהליכים המשפטיים. לדבריה, חיובי הארנונה החדשים נשלחו ללא כל שינוי בשימוש בפועל בשטחי המפעל, ובכך מהווים חיובי ארנונה רטרואקטיביים הנגועים בחוסר סמכות ובפגיעה בהסתמכות הלגיטימית של החברה.

עוד טוענת טבע, באמצעות עו”ד אורי דויטש, כי במקרה זה לא מתקיימים התנאים החריגים והמצטברים המאפשרים חיובי ארנונה למפרע, במיוחד כאשר השומות הקודמות נקבעו על בסיס הסכמי פשרה ונהנות מסופיות. על כן, נטען, יש לבטל את השומות החדשות שנשלחו בניגוד לדין, לפסיקה ולכללי ההמצאה.

טרם התקבלה תגובתה של עיריית כפר סבא.
עת"מ 21198-11-25, טבע נ' עיריית כפר סבא / עתירה מינהלית
עתירה נגד העלאת הארנונה על מפעל טבע בכפר סבא ב-5 מיליון שקל לשנה
| אורי דויטש, ארז ליבנה
תאריך: 14/11/2025 | עודכן: 14/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טבע עותרת נגד עיריית כפר סבא: מחלוקת ארנונה של יותר מ-20 מ"ש על מפעל הקופקסון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משמר העיר
השופט גלעד הס מבית המשפט המחוזי בתל אביב יידרש בשבוע הבא (20.11.25) להכריע בעתירה העוסקת בפתיחת בתי עסק בשבת במתחם ביג פאשן גלילות - והדיון נוגע בין היתר למעמדו של חוק עזר ישן, אוטונומיה מוניציפלית ושאלת החוקיות של מדיניות אי־אכיפה רבת־שנים.
13/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

מועצת עיריית רמת השרון אישרה (9.11.25) את חוק העזר החדש לפתיחת וסגירת עסקים בימי מנוחה, שבמסגרתו תתאפשר פתיחת בתי עסק באזורים מסוימים בעיר גם בשבת. מדובר ברפורמה עירונית מקיפה, שמבקשת להחליף את חוק העזר הקיים שנחקק ב־1967, בהתאם לסטטוס-קוו העירוני, ולקבוע מדיניות חדשה המבחינה בין אזורי מגורים שבהם עסקים יישארו סגורים - לבין אזורי מסחר שבהם תתאפשר פתיחה מוגבלת.
12/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

פקחי עיריית רמת השרון ערכו בסוף השבוע סבב אכיפה ראשון זה זמן רב במתחם ביג פאשן גלילות, שבו פתוחות חנויות רבות בשבת. אלא שבמקום קנסות או הליכים מינהליים, בעלי העסקים קיבלו רק התראות. העירייה הסבירה כי מדובר בצעד מתון בהתאם למדיניותה, אך מבחינה משפטית היא מחויבת לאכוף את חוק העזר במלואו - לא רק להזכיר את קיומו.
27/10/2025 | עידן יוסף | חדשות

חברת רמי שבירו הנדסה, בניה והשקעות – אחת החברות הגדולות והוותיקות בענף הנדל"ן – הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד תביעה על סך כ-40 מיליון שקלים נגד רשות מקרקעי ישראל ועיריית נס ציונה. זאת בטענה לפיה גרמו לפגיעה חמורה בזכותה לממש את זכייתה במכרז של הרשות לבניית 212 יחידות דיור במגרש המצוי בשטחה המוניציפלי של העירייה, וזאת למרות שקיימה את כל המוטל עליה בהתאם להוראות המכרז, לרבות תשלום מלוא התמורה עבור רכישת המקרקעין בו זכתה.
24/10/2025 | יצחק דנון | חדשות

עיתון ישראל היום מבקש מבית המשפט המחוזי בתל אביב להבהיר כי עיריית בת ים מנועה מלשנות באופן לא־חוקי את סיווגי הארנונה לחיוב בית הדפוס של העיתון בעיר. זאת, לטענת ישראל היום, בניגוד לעקרונות הסכם הפשרה שנחתם בנוגע לנכס בשנת 2018, ואשר התבסס על בדיקה עובדתית ומשפטית מעמיקה, ואשר קבע את חיוב המס האמיתי של הנכס.
21/10/2025 | יצחק דנון | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il