גל גדות היא כלת פרס בראשית לשנת 2025

גדות תתרום את מיליון הדולר של פרס בראשית לארגונים ישראלים הפועלים לריפוי הפצעים הפיזיים והנפשיים של החברה בישראל "ישראל עברה כאב שאי אפשר לתאר, עכשיו הגיע הזמן להתחיל להחלים - לשקם לבבות, משפחות וקהילות", אמרה גדות

יפעת גדות חדשות מלחמת התקומה תגובות
קרן פרס בראשית הודיעה (יום ג', 11.11.25) כי השחקנית והמפיקה הישראלית גל גדות היא כלת פרס בראשית לשנת 2026. פרס בראשית, המוכר כ-"נובּל היהודי", הוא פרס שנתי שנועד להעלות על נס אנשים יוצאים מגדר הרגיל על מצוינותם המקצועית, תרומתם המשמעותית בתחומם, ומחויבותם לערכי היהדות.

בין 15 חתני וכלות פרס בראשית בעבר נמנים שופטת בית המשפט העליון של ארה"ב רות' ביידר גינסבורג; ראש עיריית ניו-יורק לשעבר והפילנתרופ מייקל בלומברג; אסיר ציון לשעבר ופעיל זכויות האדם נתן שרנסקי; יו"ר ומנכ"ל פייזר אלברט בורלא; הזמרת, שחקנית ופעילה חברתית ברברה סטרייסנד; מייסד הקרן הגדולה ביותר למאבק באנטישמיות ובעלי קבוצת הפוטבול המעוטרת "ניו אינגלנד פטריוטס" רוברט קראפט; ויוצר הקולנוע סטיבן שפילברג. בשנה שעברה זכה בפרס נשיא ארגנטינה חאבייר מִילֵיי.

זוכי פרס בראשית לדורותיהם בוחרים מדי שנה נושא פילנתרופי בעל משמעות אישית שחשובה להם ולמטרה זו הם מעניקים את הפרס הכספי בסך מיליון דולר. "אני נרגשת ומלאת תודה על קבלת פרס בראשית, ועל הזכות לעמוד לצד הזוכים והזוכות המופלאים שקדמו לי", אמרה גל גדות. "אני יהודייה גאה וישראלית גאה. אני אוהבת את המדינה שלי ובכוונתי להקדיש את הפרס הזה לארגונים שיסייעו לישראל להחלים, ולאנשים הנפלאים הפועלים בחזית העשייה החברתית והאנושית. ישראל עברה כאב שאי אפשר לתאר. עכשיו הגיע הזמן להתחיל להחלים - לשקם לבבות, משפחות וקהילות."

"הערכים והאהבה הבלתי מתפשרת של גל גדות לישראל מהווים השראה למיליונים ברחבי העולם" אמר סטן פולובץ, מייסד ויו"ר קרן פרס בראשית. "הפרס יוענק לגל כאות הערכה לאומץ הלב ולעוז ליבה המוסרי - על עמידתה האיתנה והפומבית לצד ישראל, גם במחיר אישי ומקצועי כבד; על פעילותה הנחושה למען החטופים ומתן קול למצוקתם; על החמלה שהיא מגלה כלפי נפגעי הטרור; ועל האמפתיה שהיא מביעה כלפי כל הקורבנות התמימים של המלחמה הקשה שחולל חמאס. החלטתה להקדיש את פרס בראשית למשימה של ריפוי מבטאת את מהותו האמיתית של הפרס - לחגוג הישגים ולרתום אותם לעשיית-טוב".

גל גדות הייתה בין הקולות הבולטים הראשונים בעולם שגינו את הזוועות שביצע חמאס ויצאו להגנת ישראל מיד עם פרוץ המלחמה. בעזרת הפלטפורמות הבינלאומיות שברשותה, קראה לשחרור החטופים ולסיום הסבל של כל המושפעים מהמלחמה. גדות יזמה הקרנות סגורות של חומרי וידאו גולמיים ממתקפת 7 באוקטובר למנהיגים, מובילי דעת קהל ובכירים בהוליווד - מעשה אמיץ של מצפון ואחריות מוסרית, בתקופה שבה מעטים בתעשיית הבידור העזו להביע תמיכה פומבית בישראל, יהודים ולא-יהודים כאחד.

גדות הפכה לסמל בינלאומי של כוח, יושרה וצדק, תוך שהסרטים בכיכוכה גרפו למעלה מ־שישה מיליארד דולר ברחבי העולם. גילומה של "וונדר וומן" ביסס אותה כאחת השחקניות המוכרות בעולם וכשגרירה תרבותית בלתי רשמית של ישראל, המוערכת בזכות האותנטיות, החן והגאווה בזהותה היהודית. בשנת 2018 נכללה גדות ברשימת 100 האנשים המשפיעים בעולם של מגזין TIME. בישראל היא זוכה להכרה רחבה כאייקון לאומי, כגאווה לאומית וכשגרירה של רוח הישראליות.

אודות פרס בראשית

קרן פרס בראשית מעניקה מדי שנה את "פרס בראשית" - פרס שנתי, המעלה על נס אנשים יוצאים מגדר הרגיל שהערכים על פיהם הם פועלים, וההישגים שלהם, מעניקים השראה לבני הדור הבא של העם היהודי.

רשימת הזוכים של הפרס כוללת את:

- מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו-יורק לשעבר (2014)

- מייקל דאגלאס, שחקן, מפיק, ופעיל חברתי (2015)

- יצחק פרלמן, כנר בעל שם עולמי הפועל למען אנשים עם מוגבלויות (2016)

- אניש קאפור, פסל ואקטיביסט למען זכויות פליטים (2017)

- נטלי פורטמן, השחקנית זוכת האוסקר והפעילה החברתית (2018)

- שופטת בית המשפט העליון של ארה"ב, רות' ביידר גינסבורג ז"ל (פרס מפעל חיים לשנת 2018)

- רוברט קראפט, יו"ר קבוצת קראפט, בעלי קבוצת הפוטבול המעוטרת "ניו אנגלנד פטריוטס" ומי שהקים את הקרן הגדולה ביותר למען המאבק באנטישמיות (2019)

- נתן שרנסקי, מנהיג יהודי ופעיל זכויות אדם (2020)

- יוצר הקולנוע סטיבן שפילברג (2021)

- הרב לורד יונתן זקס ז"ל (פרס מפעל חיים לשנת 2021)

- יו"ר ומנכ"ל פייזר, ד"ר אלברט בורלא (2022)

- פעילים יהודים וארגונים לא ממשלתיים שתומכים בעם האוקראיני (2023)

- ברברה סטרייסנד, זמרת, שחקנית והפעילה החברתית ("פרס העשור" ב-2023)

- ארגונים ישראלים הפועלים לשחרור ותמיכה בחטופים ובבני משפחתם (2024)

- נשיא ארגנטינה חביאר מיליי (2025)

זוכי "פרס בראשית" לדורותיהם בוחרים מדי שנה רעיון פילנתרופי בעל משמעות אישית שחשובה להם ומעבירים בהתאמה את הפרס הכספי בסך מיליון דולר ומענקים נוספים לארגונים שונים, בין היתר: תמיכה ביזמות חברתית המתבססת על ערכי היהדות, שילוב משפחות מעורבות בחיי הקהילה היהודית, שיפור חייהם של אנשים עם מוגבלויות, סיוע עם משבר הפליטים העולמי, קידום שוויון מגדרי והעצמת נשים, המאבק באנטישמיות הגואה והדה-לגיטימציה למדינת ישראל, סיוע לאוכלוסיות שנפגעו מהתפרצות מגיפת הקורונה ומניעת מגיפות עתידיות, סיוע לעמותות הנלחמות למען צדק ושוויון כלכלי בארצות הברית; שימור זכר הקהילות היהודיות שנהרסו במהלך הכיבוש הנאצי של יוון; סיוע לפעילים יהודים ולארגונים לא ממשלתיים הפועלים באוקראינה, סיוע הומניטרי, טיפול, שיקום וייעוץ לחטופים שחולצו או שוחררו משבי חמאס ובני משפחותיהם; וכן בניית בריתות וחיזוק הקשרים בין ישראל למדינות אמריקה הלטינית.
[צילום: Entertainment Pictures / Alamy]
יג
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 12/11/2025 | עודכן: 12/11/2025
+צה"ל מתאמן על תרחישי קיצון: תרגיל דו-אוגדתי ראשון מסוגו נערך בפיקוד המרכז 20:11 12/11/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר ביקר בתרגיל רחב היקף של אוגדת יהודה ושומרון ועוצבת "גלעד" ▪ הדגיש כי מדובר בתרגיל ראשון מסוגו הכולל את האוגדה המזרחית החדשה שהוקמה בעקבות לקחי 7 באוקטובר ▪ גינה תקיפות אזרחים נגד פלשתינים: "צה"ל לא יסבול תופעות עברייניות המכתימות ציבור שלם"
מסכלים את האיומים בהתהוותם [צילום: דובר צה''ל]
+צה"ל חיסל מחבל שחצה את הקו הצהוב בח'אן יונס 18:36 12/11/25 | עידן יוסף
כוחות צה"ל הפועלים בח'אן יונס זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לעברם באופן שמהווה איום מיידי. לאחר הזיהוי, הכוחות ירו לעברו וחיסלו אותו.

מדובר צה"ל נמסר כי הכוחות ממשיכים בפעילותם במרחב, בהתאם להסכמים שנקבעו, במטרה להסיר כל איום על הלוחמים ועל ביטחון מדינת ישראל.
+כוחות צה"ל ירו לעבר ארבעה מחבלים שהגיעו מפיר מנהרה ברפיח - בדיקה אם חוסלו 17:49 12/11/25 | עידן יוסף
כוחות צה"ל זיהו במרחב שכונת ג׳נינה ברפיח ארבעה מחבלים חשודים יוצאים מפיר מנהרה תת־קרקעי סמוך לכוחות. מיד לאחר הזיהוי נורו לעבר החשודים מספר יריות; אין נפגעים לכוחותינו.

בצה"ל מסרו כי הכוחות ממשיכים בפעילות בשטח להשמדת תוואים תת־קרקעיים ומבצעים סריקות להבהרת נסיבות האירוע; נבדקת אפשרות שהחשודים השתייכו ל"כיס הטרור" שבו מתבצרים כ-100 מחבלים.

[צילום ארכיון: דובר צה"ל]
+השמדת מנהרות עזה
13:34 12/11/25 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה

+אין הצדקה לשחרור מחבלי מנהרות 12:21 12/11/25 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה
צה"ל גילה הססנות בהשמדה מיידית של המנהרות, שראוי היה להשמידן על תושביהן מייד ברגע שהחטוף החי האחרון הושב, לאור ההפרות המתמשכות של הסכם הפסקת האש מצד חמאס
השמדה מיידית [צילום: אורן כהן/פלאש 90]
+יותר משנתיים אחרי 7 באוקטובר: נשקים ומכשירי קשר של חמאס אותרו בגן ילדים בבארי
12:00 12/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
צוותי שיקום אזרחיים דיווחו על ממצאים במבנה גן ילדים בקיבוץ ▪ חבלני המשטרה נטרלו קלאצ’ניקובים טעונים ומכשירי קשר ששימשו את המחבלים במתקפה הרצחנית
הנשק שאותר בקיבוץ בארי [צילום: דוברות המשטרה]
+עונש מוות למחבלים - חסר תועלת
11:47 12/11/25 | אברהם שרון | לרשימה המלאה
עונש מוות לרוצחים אינו בלתי מוסרי, אבל הוא בלתי יעיל, אין בו טעם ▪ הרציונל המונח בבסיסו מובן - עין תחת עין, שן תחת שן, שיעור ומידה כנגד אותו שיעור ואותה מידה ▪ מוות כנגד מוות
תתי-אדם [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+סימן התקפי 11:40 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
יומיים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - עמוד טלגרם המזוהה עם גדודי אל-קסאם (חמאס): הודעות נטילת האחריות של חמאס לפיגועי ירי באיו"ש הן "הוכחה ברורה למוכנות ההתנגדות [הזרועות הצבאיות של הארגונים הפלשתינים], ובראשה גדודי אל-קסאם, לנהל כל מערכה [צבאית] למען עמנו, אסירינו ו[מסגד] אל-אקצה"
[צילום: עטייה מוחמד/פלאש 90]
+קריאה לדגל 11:17 12/11/25 | ארי בוסל | לרשימה המלאה
בארץ החגיגה בעיצומה. המסעדות ובתי הקפה מלאים, כך גם החנויות ▪ כל הישראלים טסים לחו"ל ▪ בקיצור, נעים, נחמד, פושע ▪ במקום לנצל כל רגע שניתן לנו כדי להתכונן לבאות, הרמנו ידים מלשון די ונמאס
מבלים בבתי קפה [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+חזית גבול לבנון 10:56 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
מרס 2024 - אלוף (מיל.) עמוס מלכא, לשעבר ראש אמ"ן: "גם אם תיפתח מלחמה מלאה [עם חיזבאללה], הסיום שלה יהיה חייב להיות בהסדר; בסיבוב הזה לא ניתן יהיה לנטרל את מרכיב איום הטילים ארוכי הטווח [של הארגון]; [נדרש] הישג כלשהו לחיזבאללה; ובעיקר מדובר בתיקוני גבול סבירים בצד המזרחי של הגבול"
אינטרס להרחיב לחימה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+בולגריה מצליחה במקום שישראל נכשלת 10:38 12/11/25 | יגאל יששכרוב | לרשימה המלאה
האומנים האנונימיים שמנהלים מלחמת-הסברה מוצלחת ברחובות סופיה ▪ קבוצה קטנה של בולגרים מוכיחה שהסברה יעילה לא דורשת מיליונים - רק מחויבות, יצירתיות ונכונות לפעול כשאף אחד אחר לא עושה זאת
קולאז' מיצירות האומנות של קבוצת האומנים [צילום: ניקי דוידוב]
+ושבו בנים לגבולם 09:58 12/11/25 | עוז גדות | לרשימה המלאה
שלב סיכומים ▪ היום הזה אינו רק עוד ניצחון צבאי, הוא גם חידוש האמונה בצדקת הדרך שלנו, הוא חידוש הבנה שגם מתוך החושך העמוק ביותר יכולה לצמוח תקומה
מצולקת וזקופה [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+משפטי נירנברג כדוגמה 09:39 12/11/25 | משה לשם | לרשימה המלאה
יש להקרין את טבח הצעירים שבאו לחגוג במסיבת הנובה ▪ נכון שהסרטים קשים לצפייה, נכון שהעדויות של הרוצחים יגרמו לזעזוע קשה, אבל אין לנו ברירה
דוגמה [צילום: AP]
+לא לציית למפקד 09:10 12/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
שישה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - שקמה ברסלר: ראש הממשלה בנימין נתניהו "בלי עם; בלי מדינה; בלי צבא"
ברסלר. דגל שחור [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+נשיא סוריה: הסכם - רק בנסיגת כוחות ישראל מהשטחים שכבשו 07:33 12/11/25 | איציק וולף | לרשימה המלאה
אחמד א-שרע טוען כי הסכם בין ארצו לבין ישראל יושג רק לאחר שמדינת ישראל תסיג את כוחות צה"ל מן האזורים שכבשה בדרום סוריה ב-8 בדצמבר 2024 ▪ "גורמים בינלאומיים רבים תומכים בעמדת סוריה, גילינו שגם טראמפ תומך בה והוא ידחוף מהר ככל האפשר כדי להגיע לפתרון"
א-שרע וטראמפ, השבוע בבית הלבן [צילום: משרד הנשיאות הסורי, דרך AP]
+מסדר הכבוד של הדר ומשפחתו 06:58 12/11/25 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
הדר שב הביתה באיחור של אחת עשרה שנים ושלושה חודשים ▪ הוריו ומשפחתו האוהבת והכואבת ראתה את האומה לפני הפרטי ▪ המשפחה הכואבת והדואבת של הדר פעלה מתוך עוז ומתוך הבנה כי רק שינוי הפרדיגמה שהייתה נהוגה עד כה במחוזותינו יוביל להשבתו של הדר הביתה
ערכי מוסר וצדק [צילום: טל גל/פלאש 90]
+תודה לאנשי גוש-עציון
06:58 12/11/25 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
מצער, שמכתב שנכתב בדם ליבם של תושבי גוש-עציון לא קיבל את ההד הציבורי שראוי היה לקבל
להקיא את הגורמים הקיצוניים [צילום: גרשון אלינסון/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
בוקר דרמטי בבארי: יותר משנתיים לאחר מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר 2023, אותרו נשקים ומכשירי קשר במבנה גן ילדים בקיבוץ. צוותי שיקום אזרחיים הפועלים באזור דיווחו למשטרה על ממצאים חשודים, וחבלני המחוז הדרומי הוזעקו למקום.
12/11/2025 | מירב ארד | חדשות

למה ולמי יועיל חוק עונש מוות למחבלים, בהינתן שמותם בשליחות האל קדוש יותר מחייהם, מתגמל יותר (70 בתולות לא הולכות ברגל, הן נישאות על מגש של כסף אולי אף על טס עשוי זהב). מוות לא מרתיע אותם. לא מפחיד אותם. לא מזיז להם.

ב-5 באוקטובר 2023 בשעה 11:57 (שעון ישראל), עמוד הטלגרם "טקטיקה צבאית" (تكتيكات عسكرية), המזוהה עם גדודי אל-קסאם, פרסם את ההודעה הבאה:

בארץ נפלא, נהדר, מרנין, מרתק, לא משעמם לשניה. אך נראה לי שקיימת הדחקה של העובדה שאנחנו עדיין במלחמה. לאחר שנתיים, מלחמת שבעה באוקטובר לא רק שלא הסתיימה, כי אם נכנסה להודנה בכדי לאפשר לכלל הכוחות - משני הצדדים - להתחזק. האם אנחנו עושים זאת?

ב-21 במרס 2024, הציג אלוף (מיל.) עמוס מלכא, ראש אגף המודיעין לשעבר, את ניתוח המצב הביטחוני בגבול הצפון והמלצותיו עבור הדרג המדיני, כמובא להלן:
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il