חברת לסיכו תובעת את רשת חצי חינם ב-8.5 מיליון

תביעה על הפרת הסכם שכירות משרדים עיכוב ממושך בקבלת טופס 4 ומניעת אכלוס הפעלת מרכול ללא טופס אכלוס טענות להתעשרות שלא כדין

יצחק דנון חדשות תגובות
חברת לסיכו, העוסקת בפרויקטים גדולים ומורכבים בתחומי התשתיות, לרבות מסילות ברזל, אנרגיה וגז, טיפול בשפכים ועוד, הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד רשת המרכולים חצי חינם, המקיימת גם פעילות נדל”נית ענפה, בסך 8.5 מיליון שקלים.

לטענת לסיכו, היא חיפשה במשך זמן רב משרדים להעתיק אליהם את משרדיה שלה ושל חברות הבת שלה, קרוב ככל הניתן למשרדיה הנוכחיים בחולון, ואולם בבניין משרדים מודרני נגיש ובו גם מקומות חנייה בכמות מספקת.

באותה עת הקימה חצי חינם באזור התעשיה בחולון בניין משרדים בן 14 קומות וכן מרתפי חנייה, והצדדים חתמו בסוף חודש יולי 2024, בעת שהבניין היה כבר בשלבי בנייה מתקדמים, על הסכם שכירות בלתי מוגנת בקשר עם קומות 9-10 בבניין בשטח של 1,882 מ”ר וכן 50 מקומות חנייה.

תחילת תקופת השכירות נועדה למחצית חודש מרס השנה, כאשר במועד זה היה על חצי חינם להימצא לאחר קבלת טופס 4, כשהבניין מוכן לאכלוס וכלל מערכותיו תקינות ופועלות.

ואולם מציינת לסיכו כי אנו מצויים כיום בשלהי שנת 2025, הרחק מעבר למועד תחילת השכירות, וטופס 4-אין, ואף לא ידוע מתי יתקבל, וחצי חינם אף טרם ביצעה את כלל הבדיקות הדרושות כהכנה לקבלתו (בחלקן היא אף נכשלה).

לטענת לסיכו נגרמים לה נזקים כבדים בשל חוסר היכולת לעבור למשרדיה החדשים, והדבר אף משבש את כוונותיה להרחבת פעילותה, שכירת כוח אדם נוסף ועוד. למרבה התדהמה ובאופן אבסורדי נטען בתביעה כי ההפרה היסודית והמתמשכת של הסכם השכירות מעשירה את חצי חינם וחוסכת לה סכומי עתק מדי חודש בחודשו.

לסיכו מציינת כי המוטיבציה של חצי חינם לפעול לקבלתו של טופס 4 ולאכלוס הבניין פשוט אינה קיימת, בהתחשב בעובדה שלפיה לסיכו היא הגורם היחיד אשר חתם עד כה על הסכם לשכירת שטחים בבניין. המשמעות היא כי יהא על חצי חינם להפעיל את הבניין על כלל מערכותיו ולשאת בתשלומי ארנונה בגין כלל השטחים בו (למעט המושכר ללסיכו) בעלות מוערכת של לפחות 500,000 שקלים מדי חודש בחודשו.

יתרה מכך טוענת לסיכו כי על-מנת להימנע מאכלוסו של בניין המשרדים על-ידה בלבד מחד-גיסא, ואף לאפשר לה להפעיל מזה כ-3 חודשים בקומת הקרקע של הבניין מרכול ענק מאידך-גיסא, פעלה חצי חינם במשך חודשים רבים על-מנת לפצל את היתר הבנייה של הבניין לשני שלבים, ולהפריד בין המרכול שבקומת הקרקע לבין קומות המשרדים ומרתפי החנייה המשרתים אותן.

בדרך עקלקלה זו, טוענת לסיכו, עלה בידי חצי חינם לפתוח לקהל הרחב את המרכול אף ללא טופס 4 ולהפיק ממנו הכנסות בסכומים של מיליוני שקלים, תוך שהיא נמנעת ביודעין מהשלמתו ואכלוסו של בניין המשרדים.

לדברי לסיכו, תביעתה הנדונה נועדה לשלול מחצי חינם את טובות ההנאה העצומות שנצמחו לה בשל הפרתה היסודית, הבוטה והמתמשכת של הסכם השכירות, ולמנוע את התעשרותה שלא כדין על חשבונה.

לסיכו, המיוצגת על-ידי עו”ד אבי שרף, מציינת כי סכום התעשרותה של חצי חינם שלא כדין, טרם מתן החשבונות על-ידה, עומד על כ-7 מיליון שקלים, ובנוסף ובהתאם להסכם השכירות היא זכאית לפיצוי מוסכם בסך כולל של כ-1.6 מיליון שקלים.

טרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 71571-11-25, לסיכו נ' חצי חינם / כתב תביעה
תביעה ב-8.5 מיליון שקל בטענה להפרת הסכם שכירות
| אבי שרף
תאריך: 29/11/2025 | עודכן: 29/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חברת לסיכו תובעת את רשת חצי חינם ב-8.5 מיליון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחקר שוודי חדש מנסה לענות על שאלה שמטרידה רופאי עור כבר שנים: האם הקעקועים, שהפכו לחלק מהנוף בחיי היומיום, מוסיפים גם סיכון בריאותי חבוי. על-פי תוצאות המחקר, שפורסמו בכתב עת אפידמיולוגי בינלאומי והובאו באתר רפואי מקצועי (29.11.25), אנשים עם קעקועים היו בסיכון גבוה ב־29% ללקות במלנומה - סרטן העור האלים והמסוכן ביותר - לעומת אנשים ללא קעקועים.
29/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכנסת צפויה לדון ביום שני הקרוב בהקמת ועדה מיוחדת לדיון בהצעת חוק התקשורת (שידורים), התשפ"ו-2025, שמקדם שר התקשורת שלמה קרעי, לפתיחת שוק התקשורת לשחקנים חדשים למורת רוחם של ערוצי הטלוויזיה המסחריים, שמכתירים את החוק בכותרת "החוק להשתלטות על התקשורת".
29/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

גורמי ביטחון אוקראיניים הודיעו (29.11.25) כי אוקראינה הייתה מעורבת ישירות בתקיפה של שתי מיכליות רוסיות שפעלו כחלק מ“צי הצללים” - מערך ספנות שאמור לאפשר למוסקבה לעקוף את מגבלות העיצומים על יצוא נפט. בקייב מסבירים כי הפגיעה נועדה לשבש צירי לוגיסטיקה התומכים במאמץ המלחמתי הרוסי.
29/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

ההודעה של עיריית דבלין (29.11.25) על מחיקת שמו של הנשיא השישי חיים הרצוג ז"ל מפארק הקרוי על שמו, ושינויו לשם "פלשתין החופשית", הובילה לגל תגובות חריף בישראל - מן המישור הממלכתי ועד הפוליטי. המהלך מגיע ברקע הידרדרות מתמשכת ביחסים בין שתי המדינות, ומוצג בירושלים כסימן נוסף להסלמה בעוינות האירית כלפי ישראל.
29/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פרסם (שבת, 29.11.25) הודעה חריגה ברשת החברתית Truth Social, בה הנחה את חברות התעופה בעולם להימנע מטיסה מעל ונצואלה ובסביבתה.
29/11/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il