מיליארדרית מחזירה טובה: מקנזי סקוט משקיעה בחברת הלוואות שהקימה שותפתה לחדר בקולג' - אחרי שזו הצילה אותה ב־1,000 דולר

סקוט, מהנשים העשירות בעולם, נזכרת בחסד אישי שקיבלה בפרינסטון החברה לשעבר הקימה חברה המסייעת בהלוואות לסטודנטים מעוטי יכולת סקוט השקיעה במיזם כפתרון שוק לצד פילנתרופיה הסיפור חושף מודל חדש של "השקעה עם ערכים" בעולם ההון

יואב יצחק חדשות תגובות
מקור: James Pollard, AP
בניו-יורק נחשף השבוע סיפור יוצא דופן על מעגל נדיבות שהושלם אחרי רבע מאה: מקנזי סקוט, מהפילנתרופיות הבולטות בעולם ובעלת הון מוערך בכ־34 מיליארד דולר, השקיעה בחברת Funding U, שהוקמה על-ידי ג'יני טארקנטון - חברתה לשעבר לחדר בפרינסטון.

הקשר בין השתיים החל בשנות ה־90, כאשר סקוט כמעט נאלצה לעזוב את לימודיה בשל מחסור ב־1,000 דולר. טארקנטון, שזיהתה את מצוקתה, פנתה לאביה והשיגה עבורה הלוואה. "הייתי נותנת למקנזי כליה אם היה צריך", סיפרה השבוע ל־AP.

מאז צברה סקוט הון אדיר בעקבות גירושיה ממייסד אמזון, ג'ף בזוס, והפכה לסמל של תרומות "ללא תנאים". היא כבר העניקה מעל 19 מיליארד דולר לארגונים חברתיים, אך ההשקעה ב־Funding U מסמנת כיוון חדש: שילוב בין הון פרטי לבין פתרונות שוק לבעיות חברתיות.
איך פועל המודל?
[צילום: מייגן ורנר, AP]
Funding U מעניקה הלוואות לסטודנטים מעוטי יכולת ללא צורך
בערבים, באמצעות אלגוריתם המעריך את סיכויי הסטודנט להשלים תואר ולהחזיר את ההלוואה. סקוט מספקת את מרבית ההון הראשוני ("חוב זוטר") שמקטין את הסיכון לבנקים כמו גולדמן זאקס, המעמידים את יתרת המימון.

לדברי מומחים, מדובר בגישה חדשנית המשלבת אחריות חברתית עם כלים פיננסיים. "זה מראה שהיא משתמשת בכל האמצעים כדי לקדם שוויון בהשכלה", אמרה גבריאל פיצג'רלד, מנכ"לית ארגון Panorama.

סקוט עצמה תיארה את המהלך כ"מונע על-ידי נדיבות והכרת תודה", והדגישה כי ההשקעה אינה תרומה אלא עסקה עסקית עם ערכים. טארקנטון סיכמה: "פילנתרופים צריכים להיות מוכנים להתלכלך קצת ולעשות יותר עם הכסף שלהם".
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 28/11/2025 | עודכן: 28/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מיליארדרית מחזירה טובה: מקנזי סקוט משקיעה בחברת הלוואות שהקימה שותפתה לחדר בקולג' - אחרי שזו הצילה אותה ב־1,000 דולר
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חשדנית
28/11/25 21:26
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאונרדו, קבוצת הביטחון והאוויר האיטלקית, חשפה את "כיפת מיכלאנג'לו" - מערכת הגנה אווירית רב-שכבתית שנועדה להתמודד עם איומים מתקדמים, בהם טילים היפרסוניים, נחילי רחפנים, טילים בליסטיים ושיוט, מתקפות ימיות ואף לוחמת סייבר.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

מנהיגה של אירן עלי חמינאי קורא תיגר על מדינות המערב ובראשן ארה"ב וישראל. בנאום טלוויזיוני שנשא (27.11.25) קרא חמינאי להמשך תנועת ההתנגדות באזור "דור אחר דור" והגדיר אותה ככוח מוסרי שמעניק תקווה לעמים המדוכאים. הוא הדגיש כי אירן "עומדת חזקה מול כוחות הבריונות ברחבי העולם" והציג את ההתנגדות כמרכיב אסטרטגי הכרחי.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

כוחות חטיבת המילואים "חוד החנית" (55) בפיקוד אוגדה 210 יצאו הלילה למבצע ממוקד בעיירה בית ג׳ן שבדרום סוריה, בעקבות מידע מודיעיני על פעילות טרור של ארגון הג׳מעה האיסלאמית. לפי הודעת צה"ל, מטרת הפעולה הייתה מעצר חשודים שתכננו פיגועים נגד אזרחי ישראל.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

נשיא צרפת עמנואל מקרון הכריז על הקמת שירות צבאי התנדבותי לנוער, שיחל בקיץ הקרוב, במטרה לחזק את מערך ההגנה של המדינה מול איומים גוברים באירופה. התוכנית תציע לצעירים בני 18–19 מסלול של עשרה חודשים בתשלום, ותגדל בהדרגה מ-3,000 משתתפים ב-2026 ל-10,000 עד 2030, עם יעד שאפתני של 50 אלף בשנה עד 2035.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

הונג קונג מתמודדת עם אחת הקטסטרופות הקשות בתולדותיה: שריפה אדירה שפרצה ביום רביעי אחר-הצהריים במתחם המגורים וואנג פוק קורט שבמחוז טאי פו, התפשטה לשבעה מתוך שמונה מגדלים והותירה אחריה חורבן חסר תקדים. לפי נתוני שירותי הכבאות, מניין ההרוגים עומד על 128, יותר מ-70 נפצעו, בהם 11 כבאים, וכ-900 תושבים פונו למקלטים זמניים.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il