שר החוץ האירני: מוכנים להסכם "הוגן ומאוזן" עם ארה"ב, לא לתכתיבים

אקונומיסט מדווח: האווירה בטהרן מרמזת שהמשטר אולי יהיה מוכן להמציא מחדש את עצמו כדי לשרוד האזרחים ממורמרים בגלוי, והכל מחכים למותו של חמינאי

איתמר לוין חדשות הגרעין האירני תגובות
מקור: אקונומיסט
אירן מוכנה להגיע להסכם "הוגן ומאוזן" עם ארה"ב, אומר שר החוץ שלה, עבאס עראצ'קי, בראיון לאקונומיסט. זוהי הצהרה מפתיעה, חמישה חודשים בלבד לאחר ההפצצות האמריקניות והישראליות – אומר העיתון. ההערכה היא שהנסיך מוחמד בן סלמאן העביר את המסר לנשיא דונלד טראמפ בפגישתם לפני שבועיים. המשטר נואש להגיע להסכם, אומר פרשן מקומי.

"אנחנו מוכנים לעסקה, לא לתכתיבים", מדגיש עראצ'קיי; אירן מוכנה לקרב נוסף ולמדה את לקחי מלחמת 12 הימים, הוא מוסיף. אקונומיסט סבור שמדובר במידה רבה בהעמדת פנים: חמאס וחיזבאללה הוכו קשות, החות'ים רחוקים, ההפצצות ביוני החזירו לאחור את תוכנית הגרעין ועראצ'קי אומר שהעשרת האורניום נפסקה. עם זאת, נמשך חוסר הוודאות סביב גורלם של 400 ק"ג האורניום המועשר, וייתכן שאירן הצליחה להסתיר אותם כך שיתנו לה מרחב תמרון במו"מ עתידי.

תמיד קיימת האפשרות שאירן המוכה והמושפלת הפכה ליותר מסוכנת. בממסד הביטחוני שלה יש הסבורים שתגובתה להפצצות הייתה מתונה מדי. לדברי הפרשן חאמז ספאווי, בנו של מי שהיה מפקד משמרות המהפכה, בפעם הבאה יותקפו הבסיסים האמריקניים במדינות המפרץ. פקיד בממשל אומר גם הוא, שאירן תכה "כל בסיס בכל מדינה שתסייע להתקפה על אירן". התקפה כזו עלולה לגרום לכאוס כלכלי ועימות איזורי.

עם זאת, ברור שאירן אינה מצויה בעמדה של כוח, הן מבית והן מחוץ. סין קונה ממנה נשק, אך אינה מוכנה לספק לה נשק. לרוסיה יש פחות עכבות, אך גם פחות נשק לחלק. הכלכלה במשבר קשה. האזרחים מתמודדים עם מחסור במים, הפסקות חשמל, ערפיח מחניק ומחירים גואים. הציבור מוחה בגלוי נגד כל אלה. מו"מ עם המערב, קשה ככל שיהיה מבחינה אידיאולוגית, הוא כורח המציאות.

האינפלציה חמורה במיוחד. מחיר האורז הוכפל בתוך שנה, מחיר הבצל זינק ב-70% ומחיר שמן הבישול – ב-40%. ההכנסה לנפש צנחה בחמישית בשנים 2022-2018. שליש מהאירנים חיים מתחת לקו העוני הרשמי (400 דולר בחודש). משכורתו של מורה היא פחות מ-250 דולר בחודש, חלקיק שלה לפני ההפיכה המוסלמית.

אירן היא בעלת מאגרי הגז הטבעי הגדולים בעולם, אך הפסקות חשמל מתחוללות שוב ושוב. תחנות הכוח עברו לנפט הזול יותר והחמירו את זיהום האוויר הקשה ממילא. תפוקת הנפט היא 3.35 מיליון חביות ליום, לעומת 6 מיליון בשלהי שלטון השאה. הממשלה לא השיגה אף אחד מ-20 היעדים הכלכליים שהציבה ב-2005.

הכתבה המלאה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 30/11/2025 | עודכן: 30/11/2025
+פצחנים אירנים: "פרצנו לרכב של מדען גרעין ישראלי והשארנו זר פרחים" 23:33 29/11/25 | עידן יוסף
קבוצת הפצחנים האירנית Handala פרסמה הודעה מלווה בתיעודים, שבה טענה כי חדרה הליל שבת לרכבו של “מדען גרעין ישראלי בכיר”, חשפה את שמו והניחה בו זר פרחים “כבד מהרגיל”. הפצחנים צרפו מסר מאיים שבו רמזו על מעקב ורמיסה של ביטחונו האישי ("נוח בשלום על משכבך").

במקביל, פרסמה הקבוצה רשימה הנחזית להיות שמות ומספרי טלפון של אנשי יחידת המודיעין 8200. בשלב זה לא ברור אם אכן בוצעה חדירה לרכב המדען או שמדובר בלוחמה פסיכולוגית שנועדה לזרוע פחד ולייצר תודעה.
הפרחים שהונחו ברכב

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שר החוץ האירני: מוכנים להסכם "הוגן ומאוזן" עם ארה"ב, לא לתכתיבים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / הגרעין האירני
מנהיגה של אירן עלי חמינאי קורא תיגר על מדינות המערב ובראשן ארה"ב וישראל. בנאום טלוויזיוני שנשא (27.11.25) קרא חמינאי להמשך תנועת ההתנגדות באזור "דור אחר דור" והגדיר אותה ככוח מוסרי שמעניק תקווה לעמים המדוכאים. הוא הדגיש כי אירן "עומדת חזקה מול כוחות הבריונות ברחבי העולם" והציג את ההתנגדות כמרכיב אסטרטגי הכרחי.
28/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

פרשנים לענייני המזרח התיכון סבורים, שאין סיכון גדול שיטעו אם יהיו פסימיים. כך היה בשנתיים האחרונות, אך לאחרונה נוצרה סיבה כלשהי לתקווה: הפסקת אש בעזה, המלחמה באירן הייתה מוגבלת, סוריה לא גלשה למלחמת עדות. לכן, סבור אקונומיסט ב-The World Ahead 2026, אפשר לתאר תרחיש המתבסס על הישגים אלו.

יום לפני פגישתו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלח נשיא אירן מסעוד פזשכיאן מכתב אישי למנהיג הסעודי. לפי דיווחי רויטרס, המכתב כלל בקשה מפורשת לשכנע את וושינגטון "להחיות" את השיחות הגרעיניות התקועות.
20/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

בצל בצורת מתמשכת ומחסור גובר במים, חנויות מזון גדולות בטהרן החלו להגביל את הלקוחות לחבילה אחת של שישה בקבוקי מים מינרליים בכל קנייה. שלטים עם הכיתוב "חבילה אחת לאדם" נתלו על אריזות של בקבוקי 1.5 ליטר, לאחר שבשבועות האחרונים זינק הביקוש למים מינרליים והציבור החל להסתער על המדפים מתוך חשש למי הברז, למחסור ולהמשך התייקרות.
15/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, הציגה (11.11.25) בוועידת המפרץ הבינלאומית בחיפה יוזמה מדינית־טכנולוגית חדשה הנושאת את השם "הסכמי כורש", שמטרתה להעמיד לעם האירני פתרון ישראלי למשבר הבצורת החמור ברפובליקה. לדבריה, "מדינת ישראל יכולה לסייע לאירן בהתפלה, בניהול משק מים חכם ובהתחדשות סביבתית - זה הפתרון למשבר המאיים על חייהם של מיליוני אזרחים".
11/11/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il