החלל החטוף שגופתו הועברה לישראל: סודתיסאק רינתלאק ז"ל

הודעה הועברה למשפחתו לאחר שהגופה זוהתה במכון לרפואה משפטית בידי חמאס נותרה גופתו של השוטר רס"ל רן גואילי ז"ל דובר צה"ל: מאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים על-מנת להשיב את החטוף החלל למשפחתו ולקבורה ראויה

איציק וולף חדשות מלחמת התקומה תגובות
החלל החטוף שגופתו הועברה אתמול על-ידי חמאס לישראל הוא האזרח התאילנדי סודתיסאק רינתלאק ז"ל. הודעה נמסרה למשפחתו. בידי ארגוני הטרור ברצועת עזה נותרה גופתו של חלל חטוף אחד - רס"ל רן גואילי ז"ל.

ממשרד ראש הממשלה נמסר כי מתאם השבויים והנעדרים, גל הירש, מסר למשפחתו של סותדיסאק כי סידורי השבתו לקבורה בארצו יבוצעו בתיאום עם שגרירות תאילנד בישראל וכי ממשלת ישראל משתתפת בצערם הכבד של משפחת רינתלאק, של העם התאילנדי ושל כל משפחות החטופים החללים.

"ממשלת ישראל וכלל מערך השו"נ של מדינת ישראל נחושים, מחויבים ופועלים ללא לאות על-מנת להשיב לקבר ישראל את רס"ל רני גואילי, לוחם היס"מ גיבור החיל. ארגון הטרור חמאס נדרש לעמוד בהתחייבויותיו למתווכות ולהשיבו במסגרת יישום ההסכם, לא נתפשר על כך ולא נחסוך כל מאמץ עד שנשיבו הביתה, לישראל", נמסר ממשרד ראש הממשלה.

מדובר צה"ל נמסר כי לאחר השלמת הליך הזיהוי על-ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, נציגי צה"ל יחד עם משרד החוץ, הודיעו למשפחתו של החטוף סודתיסאק רינתלאק ז"ל כי יקירם הושב לקבורה.

סודתיסאק רינתלאק נרצח ב-7 באוקטובר 2023 וגופתו נחטפה לרצועת עזה והוחזקה עלי ידי ארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי. סודתיסאק ז"ל, בן 42 במותו, עבד בחקלאות ונחטף ממטעי קיבוץ בארי. ב-16 במאי 2024 נקבע מותו. הוא הותיר אחריו זוג הורים ואח.

"צה"ל משתתף בצער המשפחות, ממשיך להשקיע את כלל המאמצים בהשבת החטוף החלל ונערך להמשך מימושו של ההסכם. חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים על-מנת להשיב את החטוף החלל למשפחתו ולקבורה ראויה", לשון הודעת דובר צה"ל.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 04/12/2025 | עודכן: 04/12/2025
+לוחמי שייטת 3 השלימו אימון מקיף בזירה הצפונית: תקיפה, הגנה ותרחישי פתע 18:14 04/12/25 | איציק וולף | לרשימה המלאה
לוחמי ספינות הטילים של שייטת 3 ערכו אימון נרחב במתארים התקפיים והגנתיים ▪ התרגיל כלל תרחישי לחימה בזירה הימית הצפונית ובזירות נוספות, בשיתוף פלגת הביטחון השוטף 914 ויחידות נוספות
החיילים תרגלו הגנה על נכסים אסטרטגיים [צילום: דובר צה"ל]
+חיל-האוויר תקף מחסני אמצעי לחימה של חיזבאללה בדרום לבנון 17:25 04/12/25 | איציק וולף | לרשימה המלאה
חיל-האוויר תקף מספר מחסנים ששימשו את ארגון הטרור חיזבאללה והוקמו בתוך אזור מיושב ▪ בצה"ל מדגישים כי ננקטו אמצעים לצמצום פגיעה באזרחים, כולל אזהרות ותצפיות מדויקות ▪ דובר צה"ל ציין כי חיזבאללה הפר את ההבנות בין ישראל ללבנון וכי צה"ל ימשיך להסיר איומים
המחסנים שהותקפו - בלב אוכלוסיה אזרחית [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+צה"ל תוקף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון
15:28 04/12/25 | מירב ארד
צה"ל תוקף כעת (יום ה') מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון.

ארכיון [צילום: רשתות ערביות]
+דובר צה"ל בערבית מעדכן על הערכות לתקיפה ישראלית בדרום לבנון 14:16 04/12/25 | מירב ארד
דובר צה"ל בערבית מעדכן (יום ה') על הערכות לתקיפה ישראלית בשני כפרים ג"בע ומחרונה בדרום לבנון וקורא לתושבים להתרחק 300 מטר ממבנים. בכוונת צה"ל לתקוף מחסני אמל"ח ועמדות מסתור של חיזבאללה. בפניית דובר צה"ל בערבית נמסר: "אתם נמצאים במבנה המשמש את חיזבאללה. למען שלומכם, אתם מתבקשים להתפנות מיד למרחק של 300 מטר לפחות מהמבנה. השארות במרחב המבנים מסכנת אתכם.".

[צילום: דובר צה"ל]
+תושב מאשקלון נעצר בחשד שקיים קשר עם גורמים אירניים 10:22 04/12/25 | מירב ארד
שב"כ והמשטרה עצרו תושב אשקלון בן 37 שבמשך מספר חודשים קיים קשר עם גורמי המודיעין האירניים. בחקירתו עלה כי במשך מספר חודשים עמד בקשר עם גורמי מודיעין אירניים והתבקש על ידם לבצע משימות שונות. בתמורה הוא קיבל אלפי דולרים. כתב אישום יוגש היום נגדו.


0
+האו"ם נערך למלחמה בלבנון - הממשלה הלבנונית בהכחשה
10:17 04/12/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
דוח פנימי של האו"ם מזהיר מפני תקיפות אוויריות, גל עקירה של מיליון איש והסלמה חסרת תקדים ▪ שגרירויות מרכזיות בביירות הודיעו לארגונים הבינלאומיים להיערך לתוכניות הגנה דחופות - בעוד ממשלת נוואף סלאם נמנעת מכל צעד ממשי להיערכות
מכוניות עומדות בפקק בעיר צידון בעודן נמלטות מהכפרים הדרומיים על רקע תקיפות אוויריות ישראליות [צילום: מוחמד זעתרי/AP]
+צה"ל ושב"כ תקפו מחבל בחמאס בעקבות הפרת הפסקת האש ברפיח 23:14 03/12/25 | עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי ארגון חמאס ביצע היום הפרה בוטה של הסכם הפסקת האש, כאשר מחבלים תקפו כוחות צה"ל הפרוסים באזור רפיח וגרמו לפציעתם של חמישה לוחמים. בתגובה להפרה תקפו צה"ל ושב"כ, בהכוונת אמ"ן ובאמצעות חיל האוויר, מחבל בארגון חמאס בדרום רצועת עזה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
החלל החטוף שגופתו הועברה לישראל: סודתיסאק רינתלאק ז"ל
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
במהלך פעילות של כוחות סיירת גולני במזרח רפיח, נתקלו הלוחמים בחוליית מחבלים שיצאה מתוואי תת־קרקעי ופתחה בירי נ"ט לעבר כוחותינו. במהלך ההיתקלות נפצע לוחם בסיירת גולני באורח קשה, שני לוחמים נוספים בסיירת גולני ונגד לוחם מאוגדה 143 (אוגדת עזה) נפצעו באורח בינוני ולוחם נוסף באורח קל. כל הפצועים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
03/12/2025 | עידן יוסף | חדשות

משרד ראש הממשלה הודיע (יום ד', 3.12.25) כי ישראל נערכת לקבל בשעות הקרובות את ארונו של חלל חטוף, אשר אותר היום במהלך סריקות של ארגוני הטרור בצפון רצועת עזה. ההעברה תתבצע באמצעות הצלב האדום.
03/12/2025 | מירב ארד | חדשות

נושא החנינה מרחף כבר זמן בשמינו. כדרכו, בנימין נתניהו לא ילך בדרך המלך הסלולה לכל אלא יחפש קפנדריה, או התחכמות או מין קומבינה. לא נדון פה בהיבט המשפטי המפוקפק של ההליך שנתניהו בחר בו אולי בעצת יועציו - בין אלו ששכי משולם מקופת המדינה ובין ששכרם משולם על-ידי קטר.

לאחר עיכוב ממושך של כחודש וחצי, מעבר רפיח צפוי להיפתח בימים הקרובים - אך רק ליציאת תושבים מרצועת עזה למצרים. ההחלטה התקבלה בהתאם להסכם הפסקת האש ובהנחיית הדרג המדיני, כך הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש).
03/12/2025 | מירב ארד | חדשות

"סדנת אלפרדו" של "הפורום לאִזרוח תחקירי קרבות והפקת לקחים", המתכנסת מדי חודש בספרייה הציבורית "לדורות" בלוד. נושא הסדנה הפעם היה: "הצורך בשינויים במבנה המטכ"ל הישראלי". את התזה הגיש המהנדס הצבאי הבכיר צבי וינברגר, שטען: אחת המסקנות הברורות מהפתעת מלחמת חַרְבות ברזל, היא שהפיקוד העליון הביטחוני של מדינת ישראל (הרמטכ"ל, המטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה) לא תפקד בבוקר 7 באוקטובר 2023. כאשר בודקים את מלחמות העבר, רואים שהפיקוד העליון של צה"ל לא תפקד כפי שצריך גם ברוב מלחמות ישראל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il