טראמפ: ארה"ב תאשר מכירת שבב H200 של אנבידיה לסין - ותיקח 25% מהעסקה

הנשיא הודיע על הסכם חריג עם ענקית השבבים האמריקנית המהלך מגיע לאחר פגישה עם מנכ"ל החברה ארה"ב צפויה לקבל נתח ישיר מההכנסות מדובר בצעד יוצא דופן ביחסי ממשל-חברות פרטיות

יואב יצחק חדשות ממשל טראמפ 2.0 תגובות
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי יאפשר לחברת Nvidia לייצא את שבב ה-H200 לסין, במסגרת הסכם שבו ממשלת ארה"ב תקבל 25% מהעסקה. ההחלטה המפתיעה התקבלה לאחר פגישה בין טראמפ לבין מנכ"ל החברה, והיא מהווה חלק ממדיניותו החדשה להגדלת הכנסות המדינה באמצעות עסקות עם חברות טכנולוגיה מובילות.

הצעד עשוי להשפיע באופן משמעותי על תעשיית השבבים העולמית ועל יחסי ארה"ב-סין, במיוחד לאור המגבלות הקודמות שהוטלו על ייצוא טכנולוגיות מתקדמות לסין מטעמי ביטחון לאומי. מומחים מעריכים כי המהלך יגרור תגובות חריפות מצד גורמים פוליטיים וכלכליים, הן בארה"ב והן בזירה הבינלאומית.

טראמפ הדגיש כי ההסכם נועד "להחזיר כסף לאמריקנים" והציג אותו כהוכחה לגישתו העסקית לניהול המדינה. עם זאת, גורמים בתעשיה ובקונגרס כבר מעלים שאלות משפטיות וכלכליות לגבי תקדימיות ההסדר והשלכותיו על מדיניות הסחר והביטחון.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 09/12/2025 | עודכן: 09/12/2025
+טראמפ משנה את כללי המשחק: אירופה נדחקת, אוקראינה תחת לחץ 13:46 09/12/25 | יאיר נבות | לרשימה המלאה
ראיון עם שגריר ארה"ב לנאט"ו ומסמך ה-NSS החדש חושפים תפנית חדה במדיניות וושינגטון - מהפחתת ערבות ביטחונית ועד דחיפה להסכם שלום עם רוסיה, על חשבון אוקראינה והאיחוד האירופי

[צילום: AP/משרד ההגנה האוקראיני]
+טראמפ הוסיף את יום הולדתו לרשימת ימי הכניסה החינמית לפארקים הלאומיים 09:12 09/12/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
מהרשימה הוסרו יום מרטין לותר קינג וחג סיום העבדות בארה"ב ▪ החלטת הממשל עוררה סערה בקרב מנהיגי זכויות האזרח ▪ בנוסף - נקבע תשלום מיוחד למבקרים זרים בפארקים
גרנד קניון, ארה"ב [צילום: רוס ד. פרנקלין/AP]
+האם גישת ה"למי אכפת" של הגסת' מתורגמת לפשעי מלחמה אמריקנים 07:17 09/12/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
שר ההגנה הפגין זלזול גלוי בחוקי הלוחמה, מזכיר דייוויד איגנציוס בוושינגטון פוסט, וכעת הקונגרס בודק את ההתקפות על "סירות מבריחי סמים מוונצואלה"
הסגת'. "השטויות של החוק הבינלאומי" [צילום: ג'וליה דמאריי-ניקינסון/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טראמפ: ארה"ב תאשר מכירת שבב H200 של אנבידיה לסין - ותיקח 25% מהעסקה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשל טראמפ 2.0
במשך עשרות שנים נדרשו הצוערים בווסט פוינט לקרוא את ספרו של מייקל וולצר "Just and Unjust Wars", כמבוא למה שבית הספר לקצינים כינה "ההיבטים האתיים והמוסריים של לוחמה". שר ההגנה, פיט הגסת', אינו בוגר ווסט פוינט, אך הוא כתב רבות על האתיקה של המלחמה – ובכיוון הפוך משל וולצר. הוא יצא נגד "השטויות של החוק הבינלאומי והטירוף של כללי הקרב", וסיכם: "למי אכפת מה חושבות ארצות אחרות?"

ממשל טראמפ לא הסתיר את הבוז שהוא רוחש לאירופה, וכעת עוינות זו היא המדיניות הרשמית של הבית הלבן. אסטרטגיית הביטחון הלאומי שפרסם בסוף השבוע קוראת ליבשת ליטול לידיה את האחריות לבטחונה, ורומזת שארה"ב לא תמשיך לערוב לבטחונה. היא מאשימה את האיחוד האירופי בפגיעה בחופש הפוליטי וקוראת לארה"ב להתייצב לצד הימין הקיצוני ביבשת.

הבית הלבן פרסם ביום חמישי בערב (04.12.25) את אסטרטגיית הביטחון הלאומי החדשה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ - מסמך מקיף שמחזק את דוקטרינת "אמריקה תחילה" ומגדיר מחדש את עקרונות מדיניות החוץ של ארצות הברית.
05/12/2025 | יואב יצחק | חדשות

חבר מושבעים גדול בווירג'יניה דחה (4.12.25) את בקשתו של משרד המשפטים להגיש מחדש את כתב האישום נגד התובעת הכללית של מדינת ניו-יורק, לטישה ג'יימס, יריבה בולטת של הנשיא דונלד טראמפ. מדובר במקרה נדיר ביותר ובמפלה קשה לנסיונותיו של טראמפ להשתמש במשרד המשפטים בכלל ובמערכת הפלילית בפרט נגד יריביו.

חבר בית הנבחרים של מדינת אינדיאנה, אנדרו אירלנד, הגיש הצעת תיקון לחוקת המדינה (04.12.25) שמטרתה לאפשר לבית המחוקקים להדיח שופטים ותובעים מחוזיים בשל אי-אכיפה של החוק בעבירות אלימות, גם כאשר לא מתקיימת עילה של "עבירה פלילית חמורה" במובנה המצומצם. ההצעה מבקשת להרחיב את הסמכות הפרלמנטרית להדחה כך שתכלול מקרים של כשל מתמשך בניהול אכיפה אפקטיבית לשם הגנה על שלום הציבור.
05/12/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il