החיפוש אחר קפה נטול קפאין אך לא נטול טעם קפה... הגיע כפי הנראה לקיצו. מדענים דיווחו כי גילו גרסה טבעית, נטולת קפאין, של פולי הקפה הפופולריים ביותר בעולם.
קפה עלול להעלות את לחץ הדם, לגרום לדפיקות לב ולהפרעות שינה, וקפה ללא קפאין מהווה כיום כ-10% משוק הקפה העולמי.
אך התהליך של הוצאת הקפאין לעיתים קרובות גורם גם לרכיבי טעם חשובים 'להעלם', כך שהדרישה לקפה בעל טעם של קפה אך נטול קפאין נשארה גבוהה.
הניסיונות להעביר רכיבים נטולי קפאין מזנים שונים של צמח ה-arabica שבמדקסקאר נכשלו עד כה וממילא הפיקו משקה בעל איכות ירודה. הפתרון נמצא בשיח טבעי נטול קפאין - C arabica plant - זן המוכר בדרך כלל בשל האיכות הגבוהה של זרעיו.
פרופ' פאולו מזפרה מאוניברסיטת קמפינס שבברזיל ועמיתיו מהמוסד לאגרונומיה דיווחו על הממצאים בעיתון "טבע". לאחר שסרקו 3,000 שיחי קפה, הם בודדו שלושה שיחי C arabica מאתיופיה המכילים באופן טבעי קפאין במידה מעטה, כפי הנראה בגלל שהאנזים האחראי לייצור הקפאין פגום.
לדבריהם, ניתן להעביר את מאפייני הצמח בעל הקפאין הנמוך לצמחים יותר פוריים באיכות גבוהה יותר על-ידי הפריה. פרופ' מזפרה ציין כי הוא ועמיתיו מאד אופטימיים לגבי איכות פולי הקפה החדשים.