הציבור נוטש את הערוץ, אבל לא את התוכן
למרות הדשדוש בטלוויזיה: כאן שוברת שיאי צפייה בדיגיטל עם כמעט 5 מיליארד צפיות |
זינוק חריג בצפייה בדיגיטל של תאגיד השידור ● קרוב לחמישה מיליארד צפיות בתוך שנה אחת ● המגמה נרשמת במקביל לדשדוש מתמשך ולצפייה נמוכה בכאן 11 ● הסטרימינג הופך לערוץ הצריכה המרכזי של התוכן הציבורי |
|
||||||||||||||||||||||||||||
- למרות הדשדוש המתמשך בצפייה בטלוויזיה והנתונים הנמוכים של הערוץ הליניארי כאן 11, תאגיד השידור הציבורי מסכם את 2025 כשנת שיא בדיגיטל. לפי נתוני התאגיד, תכני כאן רשמו כמעט חמישה מיליארד צפיות בפלטפורמות המקוונות - יותר מכפול לעומת השנה הקודמת .
הדוח, המעודכן לאמצע דצמבר, מצביע על כ־4.8 מיליארד צפיות בפלטפורמות הדיגיטל, הסטרימינג והרשתות החברתיות של כאן - תאגיד השידור הישראלי. מדובר בזינוק של כ־120% בתוך שנה אחת, לעומת כ־2.2 מיליארד צפיות בלבד ב־2024.
הנתון בולט במיוחד על-רקע מצבה של הטלוויזיה המסורתית: כאן 11 ממשיך לדשדש במדדי הצפייה, ביחס ליתר הערוצים, והפער בין ביצועי המסך הגדול לבין צריכת התוכן בדיגיטל הולך ומתרחב. בפועל, הציבור מצביע בשלט - אבל צורך את התוכן דרך הטלפון, המחשב והטלוויזיה החכמה.
המעבר הושלם: מהערוץ אל הסטרימינג
הצמיחה החדה נרשמה כמעט בכל הזירות הדיגיטליות. הצפיות באתר ובישומון של כאן זינקו ב־223%, ביוטיוב נרשמה עלייה של 22%, וברשתות החברתיות נרשמו קפיצות חדות במיוחד: 390% בפייסבוק, 89% בטיקטוק ו־73% באינסטגרם. הנתונים משקפים שינוי דפוסי צפייה מובהק, שבו הסטרימינג הופך לציר המרכזי של צריכת התוכן הציבורי.
התוכן הנצפה ביותר בדיגיטל השנה הגיע ברובו מז'אנר הדרמה והבידור: "קופה ראשית" הובילה בפער ניכר עם יותר מ־41 מיליון צפיות, אחריה "חוליגנים", "בואו לאכול איתי", "מקום שמח" ו"פגישה עם רוני קובן". גם כאן חינוכית רשמה נתונים גבוהים, עם "כראמל" ו"לבד בבית" בראש הרשימה.
מהלכי תוכן שעוקפים את הטלוויזיה
בתאגיד מייחסים את ההצלחה לשורת מהלכים מכוונים, שנועדו להעדיף את הסטרימינג על פני השידור הליניארי. כך למשל, פרק הסיום של "חוליגנים" שודר תחילה בכאן BOX ורק לאחר מכן בטלוויזיה, מהלך שיצר מעורבות גבוהה וצבירת מאות אלפי צפיות יומיות. גם סרט הקולנוע "שם טוב האבי 2" והסדרה "יקומות" הוצגו קודם בדיגיטל ורק בהמשך שודרו בכאן 11.
האסטרטגיה הזו, שבמרכזה עקיפה מודעת של המסך המסורתי, מדגישה את הפער בין התוכן לבין הפלטפורמה: בעוד הערוץ עצמו מתקשה למשוך קהל רחב, המותג התוכני של כאן ממשיך לצבור קהל גדול - כל עוד הוא נגיש בזמן ובמקום שהצופים בוחרים.
|
|
+שבת לעצמן: גלצ וגלגלצ מצפצפות על בג"ץ
13:43 23/12/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אין הצדקה מבצעית לשידור בשבתות ומועדי ישראל [עיבוד AI]
שידורי גלי צה"ל בשבת אינם נשענים עוד על צורך ביטחוני ▪ הפקודות הקיימות סותרות זו את זו ונקבעו ללא דיון ציבורי ▪ חיילים דתיים אינם מחויבים לחלל שבת, אך עצם פעילות התחנה יוצרת דילמה ערכית ▪ גלגלצ, כתחנת מוזיקה, נעדרת כל הצדקה לשידור בימי המנוחה
אין הצדקה מבצעית לשידור בשבתות ומועדי ישראל [עיבוד AI]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| למרות הדשדוש בטלוויזיה: כאן שוברת שיאי צפייה בדיגיטל עם כמעט 5 מיליארד צפיות |
| תגובות [ 1 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| כותרת התגובה | שם הכותב | שעה תאריך | |
| 1 |
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |
|
|||||||||||||
| + כיתבו בפורומים של News1 | + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת |
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||

