חקירה פלילית נגד יו"ר הפד: פאוול טוען ללחץ פוליטי מצד הממשל על-רקע מדיניות הריבית

חקירה פלילית נפתחה נגד יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, בעקבות עדותו בקונגרס בנוגע לשיפוץ מטה הבנק המרכזי בוושינגטון בעלות של 2.5 מיליארד דולר פאוול פרסם הצהרה חריגה ובה קישר ישירות בין החקירה לבין מאבקו המתמשך מול הממשל על סוגיית הריבית

איציק וולף חדשות תגובות
התביעה הפדרלית בארצות הברית פתחה בחקירה פלילית נגד יו"ר הבנק המרכזי האמריקני, ג'רום פאוול, בעקבות עדותו ביוני האחרון בפני הקונגרס, שעסקה בפרויקט שיפוץ מטה הפדרל רזרב בוושינגטון. עלות השיפוץ נאמדת בכ-2.5 מיליארד דולר.

ברשת CNN דווח (יום ב', 12.1.26) כי המהלך החריג נגד אחד המוסדות העצמאיים המרכזיים ביותר במערכת הכלכלית האמריקנית לווה בתגובה יוצאת דופן מצד פאוול עצמו. בסרטון שפרסם ביום ראשון בלילה, טען פאוול, הצפוי לפרוש מתפקידו בעוד מספר חודשים עם תום הקדנציה, כי החקירה אינה מקרית, אלא תוצאה ישירה של המאבק המתמשך בינו לבין הממשל סביב מדיניות הריבית. לדבריו, מדובר בחלק מ"איום ולחץ מתמשכים" מצד הדרג הפוליטי.
"האיום בהגשת כתבי אישום פליליים הוא תוצאה של כך שהפדרל ריזרב קובע את הריבית על בסיס ההערכה המקצועית שלנו למה שמשרת את הציבור, ולא בהתאם להעדפות הנשיא", אמר פאוול בהצהרה שפרסם מאוחר יותר.

החקירה נתפסת כשלב חדש ומסלים בעימות המתמשך בין פאוול לנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אשר תקף שוב ושוב את יו"ר הפד, הבהיר כי לא יחדש את כהונתו, ואף אמר בעבר כי לנשיא צריכה להיות השפעה על החלטות הריבית. כעת, עצם פתיחת החקירה מעבירה מסר מרתיע לא רק לפאוול, אלא גם למי שצפוי להחליפו עם סיום כהונתו בחודש מאי הקרוב.

לדברי גורמים כלכליים ומשקיעים ברחבי העולם, עצמאות הפד נחשבת עיקרון יסוד ביציבות הכלכלה הגלובלית. עצמאות זו נועדה להבטיח שקביעת המדיניות המוניטרית תתבסס על שיקולים כלכליים ארוכי טווח ולא על אינטרסים פוליטיים קצרי טווח.

פאוול עצמו חיבר במפורש בין החקירה לבין שאלת עצמאות הבנק המרכזי. "זו שאלה של האם הפדרל ריזרב יוכל להמשיך לקבוע ריבית על בסיס נתונים ותנאים כלכליים, או שמא המדיניות המוניטרית תוכתב באמצעות לחץ או הפחדה פוליטית", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 12/01/2026 | עודכן: 12/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חקירה פלילית נגד יו"ר הפד: פאוול טוען ללחץ פוליטי מצד הממשל על-רקע מדיניות הריבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אקסון ויז'ן הודיעה (יום ב', 12.1.26) כי קיבלה הזמנה בהיקף של כ-350 אלף דולר מLeonardo DRS, במסגרת הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי שנחתם בין הצדדים ואשר עליו דיווחה החברה בעבר. ההזמנה התקבלה אתמול, ומיועדת לאספקת מערכת חדשה הנמצאת בשלבי פיתוח, המשלבת אופטיקה ונשק להתמודדות עם מגוון איומים אוויריים מהירים לטווחים קצרים.

חברת טבע הודיעה על הסכם מימון אסטרטגי בהיקף כולל של עד 500 מיליון דולר עם Royalty Pharma, שמטרתו להאיץ את הפיתוח הקליני של הנוגדן הניסיוני TEV-408, תרופה פוטנציאלית לטיפול במחלת העור האוטואימונית וויטיליגו.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא לקובה "לעשות עסקה" והתריע כי זרימת הנפט והכספים מהונסואלה תיפסק לחלוטין. האיום מגיע ימים ספורים לאחר שמבצע אמריקני חסר תקדים הוביל ללכידת נשיא ונצואלה ניקולאס מדורו בבירה קראקס ב-3 בינואר.
12/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

יורש העצר האירני הגולה, רזא פהלווי, פנה אל העם האירני וקרא לו להשתלט על כלי התקשורת במדינה. אל העם האירני ברחבי העולם קרא להשתלט על הנציגויות הבינלאומיות של אירן בעולם. דבריו אלה של פהלווי נאמרו במסגרת קריאתו להביא את ההפגנות נגד המשטר באירן לשלב נוסף של התקוממות אזרחית.

בצעד חשאי, סוכנות הביון המרכזית האמריקנית (CIA) העבירה לאוקראינה מודיעין מדויק על מיקומי אוניות בצי הצללים הרוסי - רשת כלי שיט המשמשת להובלת נפט תוך עקיפת סנקציות. המידע אפשר לקייב לבצע תקיפות ממוקדות באמצעות רחפני ים וכלים ייעודיים, במטרה לפגוע בשרשרת ההובלה הימית של מוסקבה.
12/01/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il